Το ΑΠΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

452 Views
Το ΑΠΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας Το ΑΠΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

 
«Το Μετεωροσκοπείο που Ονειρευτήκαμε και Αγαπήσαμε!»
 
 
Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, στο Αμφιθέατρο του Μετεωροσκοπείου «Βασίλειος Κυριαζόπουλος», η ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ, Θεόδωρου Σ. Καρακώστα, με τίτλο «Το Μετεωροσκοπείο που Ονειρευτήκαμε και Αγαπήσαμε!». Την εκδήλωση διοργανώνει ο Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καρακώστας θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή του Μετεωροσκοπείου του ΑΠΘ. Ξεκινώντας από την ίδρυση του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, το 1929, θα αναφερθεί στους πεφωτισμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους που υπηρέτησαν τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, καθώς και στη θεμελίωση, στον σχεδιασμό και στη λειτουργία του μοναδικού Πανεπιστημιακού Μετεωροσκοπείου στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, θα παρουσιάσει την εγκατάσταση και τη λειτουργία του Αλπικού Μετεωροσκοπείου του Ολύμπου σε υψόμετρο 2.917 μέτρα και τους μετεωρολογικούς σταθμούς που κατά καιρούς λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην καταγραφή και τη μελέτη των μετεωρολογικών και κλιματολογικών φαινομένων.
 
Μετά το πέρας της ομιλίας ο κ. Καρακώστας και τα μέλη του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ θα συζητήσουν με το κοινό και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις σχετικές με επίκαιρα μετεωρολογικά και κλιματολογικά θέματα αιχμής.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας εορτάζεται διεθνώς στις 23 Μαρτίου, καθώς στις 23 Μαρτίου του 1950 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (World Meteorological Organization). Το θέμα του Οργανισμού για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας είναι «Ο Ήλιος, η Γη και ο Καιρός» (The Sun, the Earth and the Weather).

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Πλανήτης Γη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Έκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Παλιάν στην Chalkos Gallery
Έκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Παλιάν στην Chalkos Gallery
με 0 Σχόλια 217 Views

 Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα της τελευταίας πενταετίας που έχουν μια εσωτερική συνοχή και σηματοδοτούν μια στροφή στον κύκλο της δικής μου δημιουργίας. Τα έργα θεματογραφικά προσεγγίζουν ένα σύγχρονο προβληματισμό με ματιά που περνά μέσα από τις βασικές αρχές της Ελληνιστικής ζωγραφικής.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή