Κατεδάφιση παράνομου κτίσματος στη μεγάλη νησίδα του Αξιού

125 Views
Κατεδάφιση παράνομου κτίσματος στη μεγάλη νησίδα του Αξιού Κατεδάφιση παράνομου κτίσματος στη μεγάλη νησίδα του Αξιού

Κατεδάφιση παράνομου κτίσματος στη μεγάλη νησίδα του Αξιού

Στην κατεδάφιση υπό ανέγερση παράνομου κτίσματος στη μεγάλη νησίδα του ποταμού Αξιού, η οποία βρίσκεται στο ύψος του Κουφαλίων, προχώρησε πρόσφατα το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία και κατόπιν καταγγελίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.
 
Μετά την απόκτηση πλωτών μέσων ο Φορέας Διαχείρισης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έρευνα και εποπτεία στις νησίδες του ποταμού Αξιού, οι οποίες περιλαμβάνονται στις περιοχές του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000. Οι πρώτες αναγνωριστικές επισκέψεις επιστημόνων στη μεγάλη νησίδα του Αξιού, ή το «Νησί», όπως αποκαλείται, έφεραν στο φως εξαιρετικά ευρήματα ως προς τους πληθυσμούς θηλαστικών, πουλιών και άλλων οργανισμών που φιλοξενεί, μεταξύ αυτών αγριόγατες, ασβούς, αρπακτικά, υδρόβια και δασόβια πουλιά, χελώνες, υδρόβια ασπόνδυλα, καθώς και άγρια άλογα. «Είναι σημαντικό η περιοχή αυτή –που περιλαμβάνει ένα παρθένο παραποτάμιο δάσος- να διατηρηθεί», αναφέρει η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Στέλλα Βαρελτζίδου.
 
Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Δασαρχείου, Ελένη Αγγελίδου, τονίζει ότι «η συνεργασία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και του Φορέα Διαχείρισης θα είναι συνεχής, με στόχο την προστασία της προστατευόμενης περιοχής από παράνομες δραστηριότητες».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος νέος διευθυντής στη ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100, FM100,6)
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος νέος διευθυντής στη ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100, FM100,6)
622 Views

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής  της Δημοτικής Εταιρείας Θεάματος, Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ – TV100, FM100, FM100,6)  μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή