Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή

160 Views
Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή

 Ορφανοί νεοσσοί στην «αγκαλιά» της Δράσης για την Άγρια Ζωή 

Ορφανούς νεοσσούς που τραυματίστηκαν από ατυχία στις πρώτες τους πτήσεις ή εξαντλήθηκαν γιατί έχασαν τους γονείς τους και δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν, "υιοθετούν" τα μέλη της Δράσης για την Άγρια Ζωή, περιθάλποντας κάθε χρόνο εκατοντάδες ζώα.

"Ειδικά το καλοκαίρι που είναι η περίοδος των νεοσσών, αφού η αναπαραγωγή διαρκεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, δεχόμαστε περίπου 300 πουλιά μηνιαίως" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Καραγιάννη από τη Δράση.

Τα πουλιά προέρχονται από διάφορα μέρη της βόρειας Ελλάδας και φιλοξενούνται στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της οργάνωσης που λειτουργεί σε χώρο κοντά στο Γαλλικό ποταμό και διαθέτει ιατρείο, εργαστήριο, χώρους καραντίνας για τυχόν μεταδιδόμενα νοσήματα,δύο κλωβούς επανένταξης πουλιών καθώς και ένα υπαίθριο χώρο σταδιακής επανένταξης πουλιών.

"Μας φέρνουν διάφορα πουλιά, όπως χελιδόνια και σταχτάρια που πέφτουν από τις φωλιές τους σε διάφορα μέρη της Θεσσαλονίκης, ακόμα και νεοσσούς αρπακτικά όπως έναν σφηκιάρη κι έναν πετρίτη που παραλάβαμε πρόσφατα" λέει η κ.Καραγιάννη και συμβουλεύει όποιον βρίσκει κάποιο ζώο τραυματισμένο να επικοινωνεί άμεσα με την οργάνωση προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

Παράλληλα, επειδή η Δράση για την Άγρια Ζωή επειδή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, η κ.Καραγιάννη τονίζει ότι είναι αναγκαία η εθελοντική εργασία, προσκαλώντας άτομα να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του Σταθμού ή που να μπορούν να μεταφέρουν ζώα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω κοντινές περιοχές προς το Σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ευχάριστο και «καλοδουλεμένο» το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» στο Μικρό Λαζαριστών. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
Ευχάριστο και «καλοδουλεμένο» το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» στο Μικρό Λαζαριστών. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
791 Views

Μαθήματα… ζωής, φιλίας και συντροφικότητας, από την αξιόλογη παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Είδε και σχολιάζει η Αννια Κανακάρη.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή