Διαστημικός βράχος πλησιάζει τη Γη - Θα περάσει «ξυστά» τον Ιούνιο

366 Views
Διαστημικός βράχος πλησιάζει τη Γη - Θα περάσει «ξυστά» τον Ιούνιο Διαστημικός βράχος πλησιάζει τη Γη - Θα περάσει «ξυστά» τον Ιούνιο

 Για άλλη μια Φορά το Παρατήρητήριο Αντικειμένων Κοντά στη Γη της NASA το οποίο παρακολουθεί όλους τους αστεροειδείς και άλλος διαστημικούς βράχους που βρίσκονται πλησίον του πλανήτη μας «χτυπά καμπανάκι».
 
Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής κλάσεως Απόλλωνα, με την ονομασία 441987, θα προσεγγίσει πολύ τη Γη στις 24 Ιουνίου, καθώς έρχεται προς τον πλανήτη με ταχύτητα 12,98 χιλιομέτρων την ώρα.
 
Αν και ως μέγεθος ο 441987 δεν είναι μεγάλος (υπολογίζεται από 140 ως 310 μέτρα), η ταχύτητα προσέγγισης και το γεγονός ότι θα περάσει κοντά από τον πλανήτη (σε απόσταση 0,025 αστρονομικές μονάδες) προκαλούν ανησυχία.
 
H NASA παρακολουθεί όλους τους αστεροειδείς που μπορεί να πλησιάσουν τη Γη σε απόσταση 0,05 αστρονομικές μονάδες (περίπου 7,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα) και ο εν λόγω βράχος θα βρεθεί σε απόσταση «μόλις» 3,7 εκατ. χιλιομέτρων.
 
Τα συγκεκριμένα διαστημικά βράχια, αν και δεν θεωρούνται μεγάλα, δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά αν πέσουν στη Γή.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
Ο Σπύρος Σαραφιανός και η Ελένη Σκάρπου παρουσιάζουν τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
με 0 Σχόλια 1765 Views

Παρουσιαστές της απονομής 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης, ο επιτυχημένος και αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός και η καταξιωμένη και πολύπειρη δημοσιογράφος Ελένη Σκάρπου.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή