Μνημεία της Θεσσαλονίκης από ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν οι μαθητές των δημοτικών παιδικών σταθμών

552 Views
Μνημεία της Θεσσαλονίκης από ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν οι μαθητές των δημοτικών παιδικών σταθμών Μνημεία της Θεσσαλονίκης από ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν οι μαθητές των δημοτικών παιδικών σταθμών

 

Ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, ο Άγιος Δημήτριος αλλά και οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου είναι μόνον ορισμένα από τα μνημεία και τα εμβληματικά γλυπτά της πόλης τα οποία δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά οι μικροί μαθητές που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Βλέποντας σήμερα μέσα από τα μάτια των παιδιών, είμαι αισιόδοξος ότι η πόλη μας αύριο θα είναι πολύ καλύτερη», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα (02/06) μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Ιακώβου το περίπτερο 16 της ΔΕΘ, όπου εκτίθενται τα έργα των παιδιών, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης «Thess Clean – Thess Green».

Ο κ. Ζέρβας εμφανίστηκε συγκινημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε από τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά βλέπουν την πόλη και αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται επισήμως στις 6.00 σήμερα το απόγευμα, θα λειτουργήσει στους χώρους της ΔΕΘ (περίπτερο 16) μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή