Ο Tommy Lee ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την μεταφορά με γαϊδούρια

782 Views
Ο Tommy Lee ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την μεταφορά με γαϊδούρια Ο Tommy Lee ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την μεταφορά με γαϊδούρια

 

Ο ντράμερ των Mötley Crüe, Tommy Lee, που έχει γεννηθεί στην Αθήνα, αφού επισκέφτηκε την Σαντορίνη και είδε από μόνος του τον βασανισμό γαϊδουριών και μουλαριών που εκμεταλλεύονται ως «ταξί», απευθύνθηκε σήμερα το πρωί με επιστολή, εκ μέρους της PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων), στην ελληνική κυβέρνηση. Ο 57χρονος μουσικός καλεί τους υπεύθυνους να σταματήσουν αυτή τη βάρβαρη πρακτική.

«Είναι για μένα μεγάλη τιμή να έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Όταν βρίσκομαι σε περιοδεία με τους Mötley Crüe μιλάω περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή», δήλωσε ο Lee στην επιστολή του.


«Όμως κάτι αμαυρώνει το όνομα της Ελλάδας και ελπίζω εσείς να μπορέσετε να συμβάλλετε στην επίλυση αυτού του προβλήματος: Εννοώ την φρικτή κακοποίηση εξαντλημένων γαϊδουριών και μουλαριών, τα οποία πρέπει να κουβαλούν τους τουρίστες στους κατακόρυφους λόφους της Σαντορίνης».

Στην επιστολή ο Lee τονίζει τα δεινά που προκαλούνται στους γαϊδάρους και τα μουλάρια όταν αναγκάζονται να κουβαλάνε τους ανθρώπους και να ανεβοκατεβαίνουν τα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και της παλιάς πόλης των Φηρών.

Αναφέρεται σε αυτή την μαρτυρία της PETA Deutschland, η οποία δείχνει, πως οι οδηγοί χτυπάνε τα ζωντανά με μαστίγια και ραβδιά, ότι τα ζώα στερούνται τροφή και νερό και ότι πρέπει να εκτελέσουν σκληρή εργασία στον καυτό ήλιο. Οι εικόνες, λέει ο Lee, τον ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Το σύνθημα της PETA σε τμήματα είναι: Ο ρόλος των ζώων δεν είναι, να μας διασκεδάζουν ή να τα εκμεταλλευόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο. Η οργάνωση αντιτίθεται στον σπισισμό: μια ιδεολογία που κατατάσσει τους ανθρώπους ως ανώτερα όντα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
με 0 Σχόλια 427 Views
Η νεαρή ταλαντούχα ερμηνεύτρια (και Θεσσαλονικιά) Ελένη Δημοπούλου μιλά στην Κ για την απόφασή της να ασχοληθεί με τη μουσική, για ό,τι ονειρεύεται να κάνει στο χώρο, για την καθοριστική συνεργασία της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αλλά και για την επικαιρότητα. Συνέντευξη στην Μαρία Γρηγοριάδου για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή