Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσία αρκούδας στην περιοχή του ποταμού Αξιού

522 Views
Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσία αρκούδας στην περιοχή του ποταμού Αξιού Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσία αρκούδας στην περιοχή του ποταμού Αξιού

 

 
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τους τρόπους πρόληψης ζημιών από άγρια ζώα στην αγροτική παραγωγή και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που έρθει κανείς αντιμέτωπος με αρκούδα διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα ΚΑΠΗ του Ανατολικού. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, το Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, και απευθύνεται σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και άλλους χρήστες της περιοχής.
 
Αφορμή για την εκδήλωση υπήρξαν ο εντοπισμός ιχνών αρκούδας (πιθανότατα αρσενικής) στις 19 Οκτωβρίου στην περιοχή του Αξιού και η ταυτόχρονη καταγραφή ζημιών σε κυψέλες τοπικού μελισσοκόμου. Στη συνέχεια υπήρξαν αναφορές για παρουσία αρκούδας και στην περιοχή της Ημαθίας, αλλά και του ποταμού Λουδία.
 
Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι η αρκούδα δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο, καθώς, όπως και τα περισσότερα άγρια ζώα, απομακρύνεται σε περίπτωση που αντιληφθεί την παρουσία ανθρώπων. Το είδος  είναι απόλυτα προστατευόμενο από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο πρόκληση βλάβης σε αυτό. Για την πρόληψη ζημιών στην αγροτική οικονομία από άγρια ζώα υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα, όπως η τοποθέτηση ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε παραγωγικές μονάδες.
 
Μετά το πέρας των αρχικών ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διάλογος με το κοινό προκειμένου να λυθούν απορίες και να δοθούν διευκρινίσεις. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αυτοπροστασία από τον κορωνοϊό (μάσκες, αντισηπτικό, αποστάσεις).
 

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι παλαιότερη φωτογραφία αρχείου.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΖΟΟμε μαζί τους

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή