Επέζησαν μόνο 2! Σώστε την άγρια ζωή της Ανταρκτικής! Υπόγραψε εδώ.

606 Views
Επέζησαν μόνο 2! Σώστε την άγρια ζωή της Ανταρκτικής! Υπόγραψε εδώ. Επέζησαν μόνο 2! Σώστε την άγρια ζωή της Ανταρκτικής! Υπόγραψε εδώ.

 18.000 πανέμορφα πιγκουινάκια εκκολάφθηκαν σε μια αποικία της Ανταρκτικής τον περασμένο χειμώνα. Αλλά μόνο δύο επέζησαν!   

Τα υπόλοιπα λιμοκτόνησαν – και αμέτρητα άλλα πολικά είδη ζωής απειλούνται με εξαφάνιση απ’ τη βιομηχανική αλιεία και την κλιματική αλλαγή. Οι επιστήμονες λένε ότι ο μόνος τρόπος να σώσουμε τη θάλασσα της Ανταρκτικής είναι να την προστατεύσουμε επειγόντως – κι αν δύο ακόμη χώρες συμφωνήσουν, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκεί ένα τεράστιο δίκτυο θαλάσσιων καταφυγίων.
   

Η ψηφοφορία πλησιάζει, κι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να πείσουν τις διαφωνούσες χώρες – αλλά πρέπει να τους δείξουμε ότι υπάρχει μαζική στήριξη απ’ τους πολίτες. Αν γιγαντώσουμε αυτό το ψήφισμα, το 
Avaaz θα κάνει δημοσκοπήσεις και διαφημίσεις στα ΜΜΕ, και θα παραδώσει τις υπογραφές μας στον πρόεδρο Μακρόν και την ΕΕ, για να τους ζητήσουμε να προστατεύσουν αυτόν το παράδεισο πιγκουίνων, πριν είναι αργά. 

Υπόγραψε εδώ: Σώστε την άγρια ζωή της Ανταρκτικής!

Το 2016, εκατομμύρια πολίτες πιέσαμε για να δημιουργηθεί το πρώτο καταφύγιο στον Ανταρκτικό Ωκεανό – η θάλασσα Ρος. Και παρόλο που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο, καλύπτει μόνο ένα μικρό κομμάτι της εύθραυστης θάλασσας που αγκαλιάζει την Ανταρκτική.   

Η άγρια ζωή εκεί ήδη πασχίζει λόγω της κλιματικής αλλαγής -- και η βιομηχανική αλιεία μπορεί να δώσει το τελικό χτύπημα  σ’ αυτό το εύθραυστο οικοσύστημα. Χρειάζονται τουλάχιστον αλλά τρία καταφύγια για να προστατευτεί η πολύτιμη άγρια ζωή. Και μπορούν να δημιουργηθούν, αν δείξουμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι είναι μαζική απαίτηση.   

Το αν θα νικήσουμε εξαρτάται από το αποτέλεσμα μίας ψηφοφορίας. Η Ρωσία και η Κίνα είναι οι δύο μεγαλύτεροι διαφωνούντες, αλλά ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και η Κομισιόν μπορούν να τις πείσουν. Ας τους εμπνεύσουμε να αναλάβουν δράση, συγκεντρώνοντας 1.000.000 όμορφες φωνές για να σώσουμε αυτόν τον πολικό παράδεισο – λάβε μέρος και διάδωσέ το:     

Υπόγραψε εδώ: Σώστε την άγρια ζωή της Ανταρκτικής!

Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» σε πολλές γλώσσες. Και ένα απ’ τα πράγματα που κάνουμε καλύτερα είναι να γινόμαστε η φωνή για τον εύθραυστο πλανήτη μας. Αυτή τη φορά όμως ο στόχος δεν είναι απλά άλλο ένα καταφύγιο, αλλά ένα ολόκληρο Ανταρκτικό δίκτυο – κι αυτό το ψήφισμα θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το όραμα.   

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,   
Lisa, Pascal, Bert, Christoph, Mike, Nataliya και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz   

Μόνο 2 μωρά πιγκουινάκια επέζησαν σε μια αποικία 40.000 πιγκουίνων της Ανταρκτικής!Κι οι επιστήμονες λένε ότι ολόκληρο το οικοσύστημα μπορεί να καταρρεύσει, αν δεν το προστατεύσουμε απ’ τους αλιευτικούς στόλους και την κλιματική καταστροφή. 

Χώρες ετοιμάζονται να ψηφίσουν για τη δημιουργία ενός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ καταφυγίου, αλλά για να νικήσουμε πρέπει να τους δείξουμε ότι υπάρχει μαζική στήριξη απ’ τους πολίτες. Πάρε τώρα θέση – για να τους πιέσουμε με 1.000.000 φωνές, δημοσκοπήσεις και διαφημίσεις, πριν την ψηφοφορία: 


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καλλιεργήστε το νου σας με τη βοήθεια του Τσέχωφ!!!
Καλλιεργήστε το νου σας με τη βοήθεια του Τσέχωφ!!!
με 0 Σχόλια 780 Views

 Σ’ ένα γράμμα του προς τον αδερφό του, Νικολάι, που ήταν ζωγράφος, ο αγαπημένος Ρώσος συγγραφέας, Άντον Τσέχωφ, υπογραμμίζει τις αρετές που για εκείνον χαρακτηρίζουν τους καλλιεργημένους ανθρώπους.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή