Ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους επικαλούνται οι δημιουργοί της ταινίας - Πώς κατάφεραν να μην γίνουν αντιληπτοί από τους αρχαιοφύλακες όταν γύριζαν την επίμαχη ερωτική σκηνή - Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Οι δημιουργοί της ταινίας πάντως, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, ισχυρίζονται πως έχει πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο: «Η ταινία μικρού μήκους ¨Ξεπαρθενών¨ είναι ένα έργο τέχνης που αποτελεί και πολιτική δράση» αναφέρουν χαρακτηριστικά για να αναπτύξουν αμέσως μετά την πλοκή η οποία έχει ως εξής:

«Μία παρέα έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και αράζει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες. Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης. Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός».
«Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ αναφέρεται επίσης πως «με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες».