Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το: «Η κυρία Αυγουστίνα» και το παραλήρημα κατά του Αύγουστου Κορτώ

3314 Views
Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το: «Η κυρία Αυγουστίνα» και το παραλήρημα κατά του Αύγουστου Κορτώ Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το: «Η κυρία Αυγουστίνα» και το παραλήρημα κατά του Αύγουστου Κορτώ

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν στην εκπομπή του Βερύκιου - Σταυρόπουλου, «οι αταίριαστοι» στο ραδιόφωνο του Άλφα, ο Βερύκιος ξέσπασε σε ένα ομοδοβικό παραλήρημα κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ.


Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Βερύκιος επιτέθηκε με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Κορτώ επειδή ο δεύτερος είπε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Τότε ο Αύγουστος Κορτώ με ανάρτηση του στο facebook είχε δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, και είχε πει πως παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του».

Αυτή η φράση υπήρξε η αφορμή για τον Βερύκιο ο οποίος επι 15 λεπτά βρέθηκε σε παραλήρημα κατά των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Βερύκιος αποκάλεσε τον Κορτώ «κυρά Αυγουστίνα». Μάλιστα είχε επικροτήσει σχόλιο ακροατή ο οποίος είχε πει πως στου ομοφυλόφιλους χρειάζεται χρυσαυγίτης.

Μετά το περιστατικό τόσο ο Βερύκιος όσο και ο Σταυρόπουλος κλήθηκαν στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Ο Βερύκιος καταδικάστηκε και ο Σταυρόπουλος δέχθηκε επίπληξη με το σκεπτικό ότι δεν τον… σταμάτησε στα όσα έλεγε.

Αυτό ήταν και το τέλος της εκπομπής, που είχε σαν αποτέλεσμα να χωρίσουν οι δρόμοι του Βερύκιου με τον Σταυρόπουλο, ο οποίος σταμάτησε.

Στον Αύγουστο Κορτώ επιδικάστηκε αποζημίωση. Ο  Κορτώ σήμερα έγραψε στο facebook:
«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον "ο άντρας μου" ή "η γυναίκα μου" χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή