Το Thessaloniki Pride είναι HAPPY σεμινάριο…

444 Views
Το Thessaloniki Pride είναι HAPPY σεμινάριο… Το Thessaloniki Pride είναι HAPPY σεμινάριο…

Το Thessaloniki Pride είναι HAPPY σεμινάριο…

Τι είναι το HAPPY;

Το έργο HAPPY είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο του Thessaloniki Pride για νέους και νέες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με θέμα την πρόληψη και τις συνέργειες για την αντιμετώπιση του HIV/ AIDS. Από 23 Φεβρουαρίου ως 1 Μαρτίου στο Νόβι Σαντ της Σερβίας οι συμμετέχουσες/-οντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μεθόδους μη τυπικής μάθησης να ενημερωθούν περισσότερο σε θέματα υγείας για τον HIV και το AIDS, την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV, την πρόληψη, καθώς επίσης και πώς να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις πεδίου, να κοινωνικοποιούνται και να δημιουργούν συμπράξεις για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας.

Γιατί HAPPY;

Το HAPPY είναι το ακρωνύμιο της πλήρους ονομασίας του έργου, που είναι HIV & AIDS Prevention & Partnership Youth (Νεολαία για την Πρόληψη και τη Σύμπραξη για το HIV & AIDS). Ωστόσο, δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτού του ακρωνυμίου, καθώς θέλουμε να αποσυνδέσουμε την οροθετικότητα από συσχετισμούς με θάνατο και καταστροφή όπως τις δεκαετίες του 1980 και ’90 και αντ’ αυτών να καλλιεργήσουμε θετική διάθεση για τους ανθρώπους που ζουν με το HIV και αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του ιού, αλλά και του κοινωνικού στίγματος.

Ποιοι και ποιες θα συμμετέχουν;

28 νέες και νέοι από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Κροατία, την Τουρκία, την Ουκρανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν. Πρόκειται για νέες και νέους με μεράκι και όρεξη να μάθουν καινούρια πράγματα και να τα μεταδώσουν και να τα εφαρμόσουν, όταν γυρίσουν πίσω στις πόλεις τους.

Γιατί στο Νόβι Σαντ;

Το Thessaloniki Pride από πολύ νωρίς έδωσε έμβαση στην εξωστρέφεια και στην περιφερειακή δικτύωση, ειδικά με αντίστοιχες οργανώσεις από γειτονικές χώρες. Η υλοποίηση του έργου HAPPY στο Νόβι Σαντ είναι ένα δείγμα αυτής της συνεργασίας, και συγκεκριμένα με την COME OUT, μια οργάνωση για την υποστήριξη LGB νέων, που εδρεύει στην ίδια πόλη.

Πώς χρηματοδοτείται;

Το έργο HAPPY χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) με πόρους του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 763 Views

Με τη λέξη Καϊμάκι ή Kaymak στα τουρκικά,  ο νους μας πηγαίνει στις φουσκάλες που σχηματίζει ο μερακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη. Απ αυτήν την αφράτη λοιπόν και παγωμένη κρέμα  που μοιάζει με χιόνι, παίρνει το όνομά του το τρίτο σε υψόμετρο βουνό της Ελλάδας, ο Βόρας,  γνωστός σε όλους μας ως ΚαϊμάκτσαλανΓράφει η Ελένη Γιαννακίδου* (+photos) για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή