Thessaloniki Pride: αποτίμηση του έργου HAPPY

330 Views
Thessaloniki Pride: αποτίμηση του έργου HAPPY Thessaloniki Pride: αποτίμηση του έργου HAPPY

Thessaloniki Pride: αποτίμηση του έργου HAPPY

Ολοκληρώθηκε σήμερα από πλευράς συμμετεχόντων η αξιολόγηση του σεμιναρίου για το HIV/AIDS, που διοργάνωσε το Thessaloniki Pride στο Νόβι Σαντ της Σερβίας στις 23/2-1/3/2015, μαζί με την τοπική οργάνωση COME OUT. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου HAPPY (HIV & AIDS Prevention & Partnership Youth) που χρηματοδοτήθηκε από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) με πόρους του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Τα σχόλια στις αξιολογήσεις ήταν όχι μόνο θετικά, αλλά ενθουσιώδη, πράγμα που ικανοποίησε και γέμισε χαρά τους διοργανωτές και ανανέωσε το ενδιαφέρον τους για επανάληψη τέτοιων δράσεων. Φυσικά, το θετικό κλίμα φάνηκε ήδη κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, όταν όλα τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, δέθηκαν μεταξύ τους και ήθελαν να μιλήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Μάλιστα τη μέρα της αναχώρησης δεν έλειψαν και τα δάκρυα.
 
Το στοιχείο που τα περισσότερα σχόλια αναγνώρισαν ως πολυτιμότερο είναι το ασφαλές περιβάλλον που δημιούργησε η εκπαιδεύτρια με τη συμβολή της δυναμικής της ομάδας. Αυτό έκανε τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να αιστανθούν μέρος της ομάδας και να μοιραστούν ακόμα και τις πιο τραυματικές τους εμπειρίες. Το δέσιμο της ομάδας επιβεβαιώνεται και από τη συχνή επικοινωνία που συνεχίζουν να έχουν μεταξύ τους.
 
Θετικά αξιολογήθηκε και η υλικοτεχνική υποδομή του σεμιναρίου. Η όλη διαδικασία (διαμονή, διατροφή εκπαίδευση) φιλοξενήθηκε στους χώρους του Εκπαιδευτικού Κέντρου, που υπάγεται στην κυβέρνηση της Βοϊβοδίνας (αυτόνομης περιοχής της Σερβίας). Η συνεργασία αυτή με δημόσιο φορέα του σερβικού κράτους είχε από μόνη της ιδιαίτερο συμβολικό βάρος για τη δραστηριότητα και τους συντελεστές της.
Μέσα από το σεμινάριο του HAPPY επιβεβαιώθηκαν επίσης οι δεσμοί των οργανώσεων που συνέπραξαν σ’ αυτό, πράγμα που αποτελούσε επίσης σκοπό του έργου. Ήδη κάποιες από τις οργανώσεις συζητούν τα επόμενα κοινά τους βήματα.
 
Τελικά συμμετέχοντες και διοργανωτές επέστρεψαν στα σπίτια τους χαρούμενοι, όπως και το ακρωνύμιο του έργου προτρέπει, έχοντας διδαχτεί μέσα από μεθόδους μη τυπικής μάθησης τις σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του HIV και την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με τον ιό, έχοντας κάνει καινούριες γνωριμίες και κυρίως έχοντας μετέλθει μέσα από μια ουσιαστική εμπειρία ζωής.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 337 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή