Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Thessaloniki Pride έχει αρχίσει!

198 Views
Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Thessaloniki Pride έχει αρχίσει! Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Thessaloniki Pride έχει αρχίσει!

HOMOphonia - Thessaloniki Pride
Με το διεθνή όρο gaypride και τον ελληνικό όρο: Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, είναι γνωστή μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν από απλές συγκεντρώσεις και παρελάσεις – πορείες, μέχρι και εκθέσεις ζωγραφικής, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεις, προβολές ταινιών και ψυχαγωγικές δράσεις. 
Το φεστιβάλ κατά κύριο λόγο, διοργανώνεται από λεσβίες – γκέι – αμφιφυλόφιλα και τρανσσεξουαλικά / διεμφυλικά άτομα (Λ.Γκ.Α.Τ/Δ.), που διεκδικούν δημόσια την περηφάνια την οποία κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται για την σεξουαλική και έμφυλη ταυτότητά του, και γιορτάζουν ανοιχτά την κουλτούρα τους.  
Κύριος στόχος είναι η εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων, στα οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων, αλλά και η αντιμετώπιση εκείνων οι οποίοι από τον κοινωνικό αποκλεισμό των Λ.Γκ.Α.Τ/Δ. προσδοκούν υλικά ή ιδεολογικά οφέλη. 
 Η HOMOphonia - Thessaloniki Pride, είναι η πρώτη συλλογικότητα που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2011 στη Θεσσαλονίκη, με βασικό σκοπό, τη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ Υπερηφάνειας, Thessaloniki Pride.  
Κατάφερε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου, να ολοκληρώσει τη διεξαγωγή του 1ου και 2ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης [περίπου  11.000 πολιτών πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, στο 1ο (2012)  και το 2ο (2013) Τhessaloniki Pride]. 
 Ήρθε η στιγμή που οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φετινού φεστιβάλ, ανακοινώνονται πλέον επίσημα από την «HOMOphonia-Thessaloniki Pride», το ΔήμοΘεσσαλονίκης και την συνδιοργανώτρια «Thessaloniki Pride».  
 ::: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΝΗ, θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις πολιτισμού, διαλέξεις και πάρτι. 
:::  ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΙΟΥΝΗ, στην πλατεία γύρω από τον Λευκό Πύργο, στις 7 το απόγευμα, προγραμματίζεται η συγκέντρωση και η αναχώρηση της πορείας του Πράιντ / Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Κατά την επιστροφή της πορείας στο Λευκό Πύργο, στις 9:30μμ, θα ξεκινήσουν οι μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν, τα μεσάνυχτα… 
 Ελπίζουμε και στη δική σας υποστήριξη και συμμετοχή. 
 
HOMOphonia / Thessaloniki Pride
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή