Στιγμιότυπα από το Thessaloniki Pride 2014. Πουστάρω γιατί γουστάρω...

875 Views
Στιγμιότυπα από το Thessaloniki Pride 2014. Πουστάρω γιατί γουστάρω... Στιγμιότυπα από το Thessaloniki Pride 2014. Πουστάρω γιατί γουστάρω...

Στιγμιότυπα από το Thessaloniki Pride 2014

Πουστάρω γιατί γουστάρω...

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Θεσσαλονίκη γιόρτασε την διαφορετικότητα και γέμισε χρώματα, μουσικές και νεολαία. Για δύο μέρες 20 & 21 Ιουνίου χιλιάδες κόσμου έδωσαν την απάντηση σε όσους προσπαθούν να κρύψουν ένα κομμάτι της κοινωνίας μας.
thessaloniki pride parade 001 thessaloniki pride parade 002 thessaloniki pride parade 003 thessaloniki pride parade 004 thessaloniki pride parade 005 thessaloniki pride parade 006 thessaloniki pride parade 007 thessaloniki pride parade 008 thessaloniki pride parade 009 thessaloniki pride parade 010 thessaloniki pride parade 011 thessaloniki pride parade 012 thessaloniki pride parade 013 thessaloniki pride parade 014 thessaloniki pride parade 015 thessaloniki pride parade 016 thessaloniki pride parade 017 thessaloniki pride parade 018

Πηγη - www.avmag.gr

υγ-το εξώφυλλο είναι απο τη γιορτή της Κύπρου

Γιατί Φεστιβάλ Υπερηφάνειας;
Γιατί:
 Σ' όλον τον κόσμο ζητάμε τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα, για όλους/-ες.
·        Μαζί, οι Λεσβίες, οι Γκέι, οι Αμφι- και οι Τρανς, είμαστε δυνατοί/-ές: στηριζόμαστε από τους πιο λίγους, αλλά δυνατούς/-ες Λε.Γκ.Α.Τ. του πλανήτη – στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με τους αδύνατους/-ες Λε.Γκ.Α.Τ. του μεγαλύτερου μέρους του πλανήτη.
·        Πηγαίνουμε χέρι-χέρι με το ανθρωπιστικό, προοδευτικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό κίνημα όλων των χωρών.
·        Έφτασε η ώρα! Γιατί ο ανθρωπισμός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα.
·        Είναι ώρα για εμάς, για τη νεολαία, γιατί εμείς είμαστε το μέλλον και δεν ανεχόμαστε να γίνουμε τροφή για τους εκμεταλλευτές, τους πολεμοχαρείς και τους καταπιεστές.
·        Ζητάμε πληροφόρηση και την αλήθεια από την κοιλιά της μάνας μας, την οικογένεια, το σχολείο, την τηλεόραση που πλάθει συνειδήσεις, ζητάμε γνώση μακριά από τις προκαταλήψεις και τον σκοταδισμό.
·        Τέρμα στη βία, τη λεκτική και τη σωματική, τέρμα στον αποκλεισμό της κοινότητάς μας.   Τέρμα στο ψέμα και την αποσιώπηση από ορισμένα κόμματα, την εκκλησία, και τους συμπλεγματικούς πολίτες.
·         Βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Διεκδικούμε και γιορτάζουμε, γιατί, η ζωή μας – και η ζωή της οικογένειάς μας και των πολιτών - μπορεί να είναι πολύ ωραία, αν σταματήσουν οι «σωφρονιστικές» και «διορθωτικές» επεμβάσεις των εξουσιαστικών, κυρίαρχων τρόπων σκέψης και των θεσμών τους.
·        Γιορτάζουμε και δείχνουμε, ότι συγχρόνως όλοι/ες μαζί: Λεσβίες, Γκέι, Αμφιφυλόφιλοι/-ες, Τρανσσεξουαλικοί/-ές, Διεμφυλικοί/-ές, Ετεροφυλόφιλοι/-ες, νέες/-οι, ηλικιωμένες/-οι, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι/-ες και αγαπημένοι/-ες.
Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, γιατί εμείς που διαδηλώνουμε και παρελαύνουμε, κατορθώσαμε να σπάσουμε τα δεσμά μας.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή