Σχέσεις με αφορμή τα «Θέλω» του Χόρχε Μπουκάι.

2938 Views
Σχέσεις με αφορμή τα «Θέλω» του Χόρχε Μπουκάι. Σχέσεις με αφορμή τα «Θέλω» του Χόρχε Μπουκάι.

 Από την Ίνα Παντίδου

  Σχέση… Ουράνιο τόξο ή καταιγίδα; Ανάλογα τι θα επιλέξουμε και πόσο εκτιμάμε τον εαυτό μας τελικά. Είτε θα επιδιώκουμε να ζούμε κάτω από τους κεραυνούς είτε θα έχουμε επιλέγουμε να χτίσουμε έναν υπόστεγο μαζί με τον άνθρωπό μας ώστε να μην βαλλόμαστε από τις εξωτερικές συνθήκες. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται προσπάθεια.

 Μια σχέση είναι τόσο απλή κι όμως παράλληλα τόσο πολύπλοκη! Για να δημιουργήσεις μια σχέση πρέπει να σχετιστείς  και σχετίζομαι σημαίνει είμαι διατεθειμένος να γνωρίσω τον κόσμο σου. Να πέσω, να σηκωθώ, να χαρώ, να χαμογελάσω, να νευριάσω, να νιώσω. Όλα αυτά όχι μόνος αλλά παρέα με κάποιον που διαφέρει σε πολλά από εμένα. Μέσα από αυτό το μοίρασμα ενδέχεται να καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα δεσμό που θα έχει βάσεις. Βάσεις γερές, θεμελιωμένες με ψυχή, μοίρασμα, υποχώρηση ανεκτικότητα και αγάπη. Όχι και τόσο εύκολη υπόθεση να μου πεις!

  Η σχέση θα έπρεπε να υπάρχει για να μας εξελίσσει, να μοιραζόμαστε την καθημερινότητα τα μας και τα άγχη μας, τα όνειρά μας μαζί με αυτόν που μας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και μας ηρεμεί. Να βασίζεται στον άγραφο κανόνα του δίνω και παίρνω. Δεν δίνω όμως με αυτοσκοπό να πάρω πίσω. Δίνω με την καρδιά μου και η διαδικασία της ανταπόδοσης γίνεται αυτόματα εφόσον η σχέση είναι υγιής.

 Πορεύομαι μαζί με αυτόν που εγώ έχω επιλέξει με σεβασμό και θαυμασμό. Δεν θέλω να τον αλλάξω γιατί αν τον αλλάξω δε θα είναι ποτέ ξανά αυτός ο άνθρωπος που γνώρισα και επέλεξα να είμαι μαζί του, άρα θα έχω απορρίψει την ίδια μου την επιλογή και θα είμαι κι εγώ δυστυχισμένος.

 Αποφεύγω να ελέγχω τη ζωή του άλλου αλλά επιθυμώ να είμαι κι εγώ μέρος αυτής. Γιατί έχω κι εγώ τη δική μου ζωή,τα δικά μου όνειρα, τις δικές μου επιθυμίες και χρειάζομαι κι εγώ τον δικό μου χώρο. Επίσης και σε μένα δεν αρέσει να με ελέγχουν και να έχουν απαιτήσεις από εμένα γιατί ασφυκτιώ!
 Κάποιες φορές ένα από τα λάθη που κάνουμε είναι ότι περιμένουμε από τον άλλον να μας κάνει ευτυχισμένους. Κανένας όμως δεν μπορεί να μας κάνει να ευτυχήσουμε ή ακόμη και να δυστυχήσουμε. Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και είναι αγαθό που κανένας δεν το χρεώνεται για εμάς. Ωραία θα ήταν να ήταν όλα τέλεια αλλά αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Όταν δε, νομίζουμε ότι υπάρχει τις περισσότερες φορές είναι απλά μια βιτρίνα .

 Σημασία έχει να κινούμαστε με ωριμότητα και να μην υποβαθμίζουμε τα θέλω μας για κανέναν. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να μην αφήνουμε κανέναν να μας μειώνει. Να ζητάμε αυτό που θέλουμε και μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις. Να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας για να μας αγαπήσουν και οι άλλοι.

Ο Χόρχε Μπουκάι λοιπόν, συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής έχει μιλήσει τα ΄΄Θέλω΄΄ που θα ήταν καλό να υπάρχουν σε κάθε είδους σχέση αλλά και τη σημασία τους.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΣχέσειςΧόρχεΜπουκάι

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή