Ζητείται σπέρμα! Η Νέα Ζηλανδία ξέμεινε...

207 Views
Ζητείται σπέρμα! Η Νέα Ζηλανδία ξέμεινε... Ζητείται σπέρμα! Η Νέα Ζηλανδία ξέμεινε...

 Ζητείται σπέρμα! Η Νέα Ζηλανδία ξέμεινε...

Μέχρι και δύο χρόνια βρίσκονται στην αναμονή για δωρητή σπέρματος οι γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία καθώς ένας νέος νόμος κάνει λιτότερη ελκυστική τη δωρεά με αποτέλεσμα οι αρχές να κάνουν λόγο για «σοβαρή έλλειψη».

Η έλλειψη διαθέσιμου σπέρματος στις ειδικές τράπεζες είναι τόσο έντονη που οι σύμβουλοι γονιμότητας κάνουν λόγο για πραγματική «ξηρασία», η οποία προσθέτει σημαντική πίεση στις γυναίκες που επιθυμούν διακαώς να γίνουν μητέρες.

Όταν αναφέρει η δρ. Μάρι Βρέρτσαλ, ειδικός γονιμότητας, πολλές γυναίκες αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να κάνουν το όνειρο της μητρότητας πραγματικότητα.

Το 2004 η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νόμο που απαγορεύει τις ανώνυμες δωρεές σπέρματος αλλά και την καταβολή οποιασδήποτε πληρωμής από τους δωρητές για τις υπηρεσίες τους (κάτι που υπάρχει σε άλλες χώρες, όπως και στην Ελλάδα).

Σύμφωνα εξάλλου με τον νέο αυτόν νόμο, ο δωρητής σπέρματος πρέπει να συμφωνεί στην πιθανή ταυτοποίησή του από τον μελλοντικό του απόγονο όταν εκείνος συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Η κατακόρυφη πτώση των δωρεών σπέρματος μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου συνέπεσε με τη μεγάλη άνοδο της ζήτησης σπέρματος από ζευγάρια του ίδιου φύλου και γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν μόνες τους παιδί εκτός γάμου.

Το 2015 το κέντρο γονιμότητας της χώρας εξυπηρέτησε 300 γυναίκες που βρίσκονταν στην αναμονή. Αυτές τις περιπτώσεις, το 35% αφορούσε σε ετερόφυλα ζευγάρια, το 25% σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια γυναικών και το 40% σε ανύπανδρες γυναίκες. 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ιστορία χωρίς Όνομα»: Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα  για τον Ίωνα Δραγούμη στο Θέατρο Αριστοτέλειον
«Ιστορία χωρίς Όνομα»: Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη στο Θέατρο Αριστοτέλειον
με 0 Σχόλια 426 Views
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ AΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα θα φέρει στη σκηνή φέτος το χειμώνα ο Κώστας Γάκης, σε μια θεατρική διασκευή του βραβευμένου με τρία βραβεία κοινού βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή