Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις για το ΣΠΕΡΜΑ του καλού σου και ντρέπεσαι να ρωτήσεις.

101573 Views
Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις για το ΣΠΕΡΜΑ του καλού σου και ντρέπεσαι να ρωτήσεις.  Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις για το ΣΠΕΡΜΑ του καλού σου και ντρέπεσαι να ρωτήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η συγκεκριμένη στήλη αφορά την σεξουαλικότητα του ανθρώπου και ουδεμία σχέση έχει με πορνογραφικό περιεχόμενο.

.

Κάποιοι άντρες το αποκαλούν νέκταρ, κάποιοι άλλοι εξωτικό χυμό. Το σπέρμα του καλού σου είναι αντικείμενο έρευνας και για εσένα, που πραγματικά έχεις πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Ιδού λοιπόν όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις.
Κάποιοι άντρες το αποκαλούν νέκταρ, κάποιοι άλλοι εξωτικό χυμό. Το σπέρμα του καλού σου είναι αντικείμενο έρευνας και για εσένα, που πραγματικά έχεις πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Ιδού λοιπόν όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις.


Το σπέρμα: πρόκειται για το οργανικό υγρό,που περιέχει τα σπερματοζωάρια, απαραίτητα για τη γονιμοποίηση του ωαρίου. Εκκρίνεται στους όρχεις, το ζεύγος των ανδρικών γεννητικών αδένων ενώ εκτός από σπερματοζωάρια, το ανθρώπινο σπέρμα περιέχει και διάφορα συστατικά: ένζυμα και φρουκτόζη (πλήρης ανάλυση για το τι περιέχει το σπέρμα, θα βρεις παρακάτω, στην συγκεκριμένη παράγραφο που αφορά στο θέμα) που βοηθούν στην επιβίωση των σπερματοζωαρίων.

Η ποσότητα του σπέρματος: το ζήτημα της ποσότητας του σπέρματος απασχολεί πολύ τα απανταχού αρσενικά. Σε αντίθεση με εμάς που όσο λιγότερο είναι τόσο το καλύτερο, η ποσότητα εκκρινόμενου σπέρματος κατά την εκσπερμάτωση είναι μέτρο αυτοπεποίθησης για το αγόρι σου. Στο ανδρικό μυαλό, όσο περισσότερο είναι το σπέρμα που εκκρίνεται στην κορύφωση, τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθηση του καλού σου και άρα και η ηδονή του. Για πολλούς άντρες, η μεγάλη ποσότητα σπέρματος, συνδέεται με την αυξημένη λίμπιντο, την σεξουαλική δύναμη και την γονιμότητα.

.
Μια αλήθεια στα άνωθι υπάρχει αφού όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του σπέρματος, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου (εφόσον φυσικά μιλάμε για κολπική διείσδυση χωρίς προφυλάξεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που προσπαθεί να τεκνοποιήσει) ενώ και κατά την εκσπερμάτωση, η μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος οδηγεί σε περισσότερες συσπάσεις των μυών εκεί κάτω, που αυξάνουν την απόλαυσή του.

Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα σπέρματος που εκκρίνει;
Εννοείται πως οι παράγοντες ου επηρεάζουν την ποσότητα αλλά και την ποιότητα σπέρματος είναι πολλοί. Υπάρχει η κληρονομικότητα, η ηλικία, η διατροφή και φυσική η συνολική κατάσταση υγείας του άντρα.
Και μπορεί για την κληρονομικότητα και την ηλικία να ην μπορείς να κάνεις κάτι αλλά αν θέλεις να αυξήσεις την ποσότητα σπέρματος του αγαπημένου σου,πρότεινέ του μια διατροφή πλούσια σε αμινοξέα όπως η λ -αργιρινη ή η λ- λυσίνη αλλά και ο ψευδάργυρος (θα τα βρεις σε συμπληρώματα διατροφής) ενώ ταυτόχρονα μπορεί να καταναλώνει περισσότερο νερό και υγρά.
Εννοείται πως σπουδαίο ρόλο παίζει και η καλή κατάσταση του κυκλοφορικού του που επηρεάζει θετικά και την εκσπερμάτωση.
Φυσικά, και η συχνότητα εκσπερμάτωσης διαμορφώνει την ποσότητα του σπέρματος που εκκρίνεται σε κάθε επαφή. Αν απέχετε για μία με δύο ημέρες (για παραπάνω από δύο ημέρες, θα σταματήσει η παραγωγή περεταίρω σπέρματος αφού το ρεζερβουάρ θα είναι γεμάτο), η ποσότητα σπέρματος θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Αν προσπαθήσετε να κάνετε σεξ μέσα σε λίγη ώρα αφότου έχει εκσπερματώσει, η ποσότητα θα είναι μικρότερη.

Κατάποση, τι δύσκολο (ή εύκολο) πράγμα.
Καθώς το αγόρι σου πλησιάζει στην κορύφωση, πρέπει να αποφασίσεις αν θα φτύσεις ή θα καταπιείς το σπέρμα του. Σίγουρα, όπως και το να του κάνεις στοματικό, η κατάποση είναι μια διαδικασία που έχει απόλυτη σχέση με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Κάποιος μπορεί να σε πιέσει και να μην το κάνεις ποτέ. Με άλλον, μπορεί να το νιώσεις και να το κάνεις σαν κάτι απλό και συνηθισμένο. Ό,τι κι αν αποφασίσεις θυμήσου πως η απόφαση είναι δική σου κι αν κάνεις κάτι με το ζόρι μπορεί να σου έρθει ευκολότερα η αναγούλα και να σου μείνει και τραύμα από την ανεπιτυχή προσπάθεια.
Μην ξεχνάς πως για εκείνον δεν πάει να είναι μια σέξυ και ηδονική στιγμή. Αν αποφασίσεις να καταπιείς τους ''χυμούς'' του, καθώς πλησιάζει στον οργασμό, φέρε το πέος του κοντά μέσα και πίσω μέρος του λαιμού. Έτσι, η κατάποση θα γίνει σχεδόν αυτόματα και η γεύση του σπέρματος δεν θα σε αηδιάσει ιδιαίτερα! Αν πάλι αποφασίσεις να τον αφήσεις να τελειώσει στο στόμα σου αλλά να μην καταπιείς το σπέρμα, απομακρύνσου σιγά σιγά (μην τρέξεις σαν τρελή) και πήγαινε στο μπάνιο. Εναλλακτικά, έχε μια πετσετούλα δίπλα. Τώρα να πεις ναι στην κατάποση, κάνε τη ζωή σου ευκολότερη, βελτιώνοντας τη γεύση του σπέρματος.

Πώς θα βελτιώσεις τη γεύση του σπέρματός του:
Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν γύρω από το θέμα αυτό αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι τι ταιριάζει στα δικά σου γούστα. Κάτι πολύ ξινό για εσένα, μοιάζει γλυκό στο στόμα μιας άλλης γυναίκας. Αυτό που έχει σημασία, είναι να δούμε πως επηρεάζει τη γεύση του σπέρματος, μια ποικιλία τροφών.

Για παράδειγμα, φρούτα όπως το πεπόνι, ο ανανάς και το ακτινίδιο, φαίνεται πως ελαφρύνουν τη γεύση του σπέρματος. Η μπύρα και ο καφές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και αφήνουν το σπέρμα πιο πικρό.

Τροφές όπως το κρέας και το ψάρι, δίνουν στο σπέρμα μια πιο βουτυρένια γεύση ενώ τα φρούτα όπως όλα της κατηγορίας -berries (μούρα, βατόμουρα) και τα δαμάσκηνα, δίνουν μια πιο ζαχαρένια γεύση ενώ τα γαλακτοκομικά προσδίδουν μια πιο μεστή γεύση.

Τελικά τι περιέχει το σπέρμα για εσένα που σιχαίνεσαι τόσο την κατάποση του; Υπάρχει μια σειρά συστατικών που βρίσκονται στο σπέρμα και η σύσταση του σπέρματος είναι μάλιστα διαφορετική σε κάθε άντρα. Μερικά από τα στοιχεία που περιέχει είναι: βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο, φρουκτόζη, κρεατίνη, χοληστερόλη, κιτρικό οξύ, γαλακτικό οξύ, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και άζωτο. Όπως καταλαβαίνεις, όχι μόνο δεν πρέπει να το φοβάσαι αλλά όντως το σπέρμα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Τελικά, το σπέρμα παχαίνει;
Βάσει των ανωτέρω συστατικών καταλαβαίνεις πως η γραμμή σου δεν θα χαλάσει από την κατάποση σπέρματος. Αν θέλεις να το μεταφράσουμε σε θερμίδες για εσένα που μετράς τα πάντα, κατά μέσω όρο σε κάθε εκσπερμάτωση το σπέρμα που παράγεται φτάνει τις 5 με 25 θερμίδες. Όσο για την πρωτεΐνη που περιέχει το σπέρμα, αυτή είναι περίπου ισοδύναμη με το ασπράδι ενός μέτριου αυγού.

Κάνε το σπέρμα λιγότερο παχύρρευστο:
Το πόσο παχύρρευστο είναι το σπέρμα έχει να κάνει με την αναλογία των υγρών που περιέχει και επηρεάζεται από μια σειρά παραγόντων. Η διατροφή του καλού σου, το πόσο αθλείται, το πόσο συχνά κάνετε σεξ, το πόσο νερό καταναλώνει, το πόσο στενά είναι τα παντελόνια που φορά, μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υφή του σπέρματος. Για παράδειγμα, τα στενά ρούχα ανεβάζουν η θερμοκρασία στην μικρή του περιοχή, γεγονός που αλλάζει τη ρευστότητα του σπέρματος.
Λόγω της περιεκτικότητας τους σε πρωτεΐνες, τα ασπράδια αυγών και η ζελατίνη και το σιτάρι τα Ω-3 λιπαρά, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος βοηθούν στην καλύτερη σύσταση του σπέρματος που θα κάνει και το έργο σου πιο εύκολο.

Υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις κάποιον ιό ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα από το στοματικό έρωτα;
Είναι αλήθεια πως η στοματική κοιλότητα είναι πιο ευαίσθητη ακόμα και σε σχέση με τον κόλπο. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα χλαμύδια, ο έρπης, η γονόρροια, η ηπατίτιδα Β μπορούν να περάσουν στον οργανισμό σου μέσω του στοματικού έρωτα.
Ο γιατρός θα σου πρότεινε να κάνεις στοματικό έρωτα με προφυλακτικό αλλά αν είσαι σε μια μονογαμική σχέση όπου και οι δύο έχετε εξεταστεί, δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι πως θα κολλήσεις κάτι. Από μόνο του τώρα, το σπέρμα δεν μπορεί να σου προκαλέσει κάποια ασθένεια.

Κάνατε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλάξεις και ολοκλήρωσε στον πρωκτό σου. Κινδυνεύεις να μείνεις έγκυος;
Η πιθανότητα να ταξιδέψουν τα σπερματοζωάρια μέσω περινεϊκής περιοχής όπως θα έχεις ακούσει είναι μηδενική. Το ίδιο ισχύει και για την κατάποση σπέρματος και τα σπερματοζωάρια που έχεις ακούσει πως κολύμπησαν από τον φάρυγγα μέχρι τον κόλπο σου και γονιμοποίησαν το ωάριό σου.
Το σημαντικότερο είναι να κάνεις πάντα πρωκτικό σεξ με προφυλακτικό για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης.

Το πέος του δεν πρέπει να μπαίνει γυμνό στον πρωκτό σου που δεν έχει σχεδιαστεί για την σεξουαλική επαφή και περιέχει εκατοντάδες βακτήρια. Φυσικά, αν το κάνετε πρωκτικά χωρίς προφυλάξεις κι εκείνος περάσει αμέσως στον κόλπο, κινδυνεύεις όχι μόνο να μείνεις έγκυος αλλά να φορτωθείς εκατοντάδες κολοβακτηρίδια και να κινδυνεύεις από ολόκληρη συλλογή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αν βάλετε προφυλακτικό στο πρωκτικό αλλά δεν αλλάξετε προφυλακτικό για να περάσετε σε κανονική κολπική επαφή και πάλι κινδυνεύεις από δεκάδες μολύνσεις.
Αν φορέσετε διπλό προφυλακτικό, αυτό δεν σημαίνει πως είστ πλήρως προστατευμένοι από μια πιθανή εγκυμοσύνη ή τα ΣΜΝ.

Αν εκείνος ολοκληρώσει κοντά στο αιδοίο σου, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Σκούπισε καλά την περιοχή με κινήσεις προς τα έξω και κάνε ένα ωραιότατο ντους αφού πρώτα ουρήσεις. Το να πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας απλά γιατί ο αγαπημένος σου ολοκλήρωσε κοντά στον αφαλό ή στον αστράγαλό σου, όχι μόνο είναι τραγελαφικό αλλά θέτει σε κίνδυνο της υγεία σου. Το χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι καραμέλα για να το καταναλώνεις όσο συχνά θες.

womenonly.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο