Κι όμως ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έκανε για πρώτη φορά σεξ στον κήπο του Παραδείσου. Προυπήρξαν άλλοι!!!

590 Views
Κι όμως ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έκανε για πρώτη φορά σεξ στον κήπο του Παραδείσου. Προυπήρξαν άλλοι!!! Κι όμως ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έκανε για πρώτη φορά σεξ στον κήπο του Παραδείσου. Προυπήρξαν άλλοι!!!

Κι όμως ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έκανε για πρώτη φορά σεξ στον κήπο του Παραδείσου. Προυπήρξαν άλλοι!!!

Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έκανε για πρώτη φορά σεξ στον κήπο του Παραδείσου όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ το επίμαχο μήλο.

Πλέον πρόσφατη έρευνα παλαιογενετιστών  του γερμανικού Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας αποδεικνύει πότε έγιναν οι πρώτες επιμειξίες μεταξύ Χόμο Σάπιενς και Νεάντερταλ.

Η ανάλυση του αρχαιότερου έως σήμερα ολοκληρωμένου DNA σύγχρονου ανθρώπου -η οποία βασίστηκε σε ένα απολίθωμα μηριαίου οστού ηλικίας 45.000 ετών που ανακαλύφθηκε το 2008 στην περιοχή Ουστ Ισίμ της δυτικής Σιβηρίας κοντά στον ποταμό Ιρτίς και το οποίο προέρχεται από κάποιον πρωτόγονο κυνηγό-τροφοσυλλέκτη- οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι πρώτες επιμειξίες μεταξύ των προγόνων μας (Homo sapiens) και των Νεάντερταλ συνέβησαν πριν από 50.000 έως 60.000 χρόνια.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας, κορυφαίος παλαιογενετιστή, Σβάντε Πάαμπο υποστηρίζει ότι η αλληλούχιση του γονιδιώματος υποστηρίζει τη θεωρία εκείνη που λέει ότι οι πρόγονοί μας μετανάστευσαν στην Αφρική πριν από περίπου 60.000 χρόνια (όπου είχαν ζήσει επί 100.000 έως 150.000 χρόνια) προτού μεταναστεύσουν στην Ευρώπη και την Ασία.

—Όλοι έχουμε λίγο Νεάντερταλ μέσα μας εκτός από τους μαύρους Αφρικανούς

Οι πρωτοποριακές γενετικές μελέτες του σουηδικής καταγωγής δρος Σβάντε Πάαμπο έχουν δείξει από το 2010 ότι όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι -εκτός από τους κατοίκους της υποσαχάριας Αφρικής- έχουν στο γενετικό υλικό τους και DNA από τους Νεάντερταλ, λόγω των επιμειξιών που προηγήθηκαν.

Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 2% του συνολικού γονιδιώματος και είναι κάπως μεγαλύτερο στους ασιάτες από ό,τι στους ευρωπαίους.

Η πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι αυτές οι επιμειξίες ανάμεσα στον σύγχρονο άνθρωπο (Homo Sapiens) και τους αρχαιότερους Νεάντερταλ συνέβησαν πριν από 50.000 έως 60.000 χρόνια.

Η εξαφάνιση των Νεάντερταλ από την ευρωπαϊκή ήπειρο έλαβε χώρα πριν από 41 με 39 χιλιάδες χρόνια, σε σύνολο πιθανοτήτων γύρω στο 95%.

Τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι οι Νεάντερταλ συνέχισαν να ζουν στην Ευρώπη για μερικές χιλιάδες χρόνια μετά την άφιξη των πρώτων σύγχρονων ανθρώπων, που έγινε πριν από περίπου 45 με 43.000 χρόνια.

Παλαιότερες μελέτες τοποθετούσαν την εξαφάνισή τους μέχρι 70.000 χρόνια πριν από τη σύγχρονη εποχή.

—Πότε διαχωριστήκαμε από τους πιθήκους;

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Σβάντε Πάαμπο, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιστήμονας που αποκωδικοποίησε πλήρως το γονιδίωμα των Νεάντερταλ (οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 40.000 χρόνια), η νέα ανάλυση παρέχει μια καλή εκτίμηση για τον ρυθμό με τον οποίο μεταλλάσσεται διαχρονικά το ανθρώπινο DNA.

Διαπιστώθηκε ότι αυτός ο ρυθμός είναι πιο αργός από ό,τι είχε εκτιμηθεί έως τώρα με βάση την μελέτη των απολιθωμάτων αφού ο Δρ Πάμποο εκτιμά ότι ο διαχωρισμός των πρώτων ανθρώπων από τους πιθήκους έλαβε χώρα πριν από 10 έως 11 εκατ. χρόνια και όχι πριν από 5 έως 6 εκατ., που είναι η κυρίαρχη σήμερα θεωρία.

Επειδή, όμως, μπορεί ο ρυθμός των γενετικών μεταλλάξεων να μεταβάλλεται διαχρονικά και να μην μένει σταθερός, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, έως ότου γίνουν νέες έρευνες.

Πριν τη νέα ανάλυση, το αρχαιότερο σύγχρονο ανθρώπινο DNA που είχε «διαβαστεί», προερχόταν από ένα αγόρι, το οποίο ζούσε πριν από 24.000 χρόνια, επίσης στη Σιβηρία.

econews


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: παράξενηζωήσεξνέαειδήσεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 535 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή