Τι παθαίνουμε στην υγεία μας όταν δεν κάνουμε σεξ

3459 Views
Τι παθαίνουμε στην υγεία μας όταν δεν κάνουμε σεξ Τι παθαίνουμε στην υγεία μας όταν δεν κάνουμε σεξ

 

.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το σεξ, πέρα από τη θετική επίδραση στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία. Δυστυχώς οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής, η υπερβολική εργασία το άγχος το στρες αλλά η αποξένωση που παρατηρείται στις ανθρώπινες σχέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των σεξουαλικών συνευρέσεων. Δεν κάνουμε σεξ είτε επειδή δεν προλαβαίνουμε είτε επειδή δυσκολευόμαστε να βρούμε σύντροφο. Άραγε μπορεί η έλλειψη σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία του οργανισμού; Οι επιστήμονες απαντούν θετικά.

Η έλλειψη σεξ σχετίζεται με την παρουσία άγχους.
Όσο λιγότερο σεξ κάνουμε τόσο πιο πιθανόν είναι να είμαστε επιρρεπείς στις ασθένειες που οφείλονται στο άγχος μιας και η ερωτική επαφή εκτονώνει ένα μέρος του.
Με το σεξ απελευθερώνονται στο σώμα μας οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που γενικότερα αυξάνουν το αίσθημα ευεξίας χαράς και χαλάρωσης στον άνθρωπο.
 
Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες που υποστηρίζουν πως η έλλειψη σεξ μπορεί να συνδέεται με τις ιώσεις. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wilkes των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια δυο φορές σεξ τη βδομάδα μπορεί να ενισχύσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Φαίνεται επίσης πως το σεξ μειώνει και το χρόνιο πόνο.

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό American Journal of Cardiology υποστηρίζει πως όταν ο άνδρας δεν κάνει σεξ, τα επίπεδα της τεστοστερόνης μπορεί να έλθουν σε ανισορροπία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων η σεξουαλική επαφή μπορεί ακόμα να ρίξει την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό. Το σεξ έχει τις ίδιες επιδράσεις στον οργανισμό μας όπως η άσκηση.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Σεξ το επιούσιον

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09–15/07/2020
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09–15/07/2020
με 0 Σχόλια 562 Views

6 νέες ταινίες περιλαμβάνει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα: Εχουμε και λέμε... Το ελπιδοφόρο «Wild Rose», η ιστορία μιας σούπερ σταρ, «Όνειρα Στην Καλιφόρνια  μια απίθανη ληστεία «Το Κόλπο του Αιώνα», το  «Made in Italy» με τον  Λίαμ Νισον, η κωμωδία «Ένα Γιατρό Παρακαλώ!» και «Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι» . Δείτε αναλυτικά.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή