Η σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες

1124 Views
 Η σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες Η σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες

   Η σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες 

Μια νέα μελέτη φέρνει στο φως καινούργια στοιχεία σχετικά με τη σεξουαλικότητα των ενηλίκων κάτω των 45 ετών και αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να αναφέρουν επαφή με άτομα του ίδιου φύλου σε σύγκριση με τους άνδρες. Επίσης, σχεδόν το 7% δηλώνει ότι είναι ομοφυλόφιλο ή αμφιφυλόφιλο, ποσοστό που στους άνδρες φτάνει μόλις το 4%.


Αν και τα νούμερα αυτά μεταβάλλονται αργά με το πέρασμα των χρόνων, οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι οι γυναίκες είναι πιο ευέλικτες αναφορικά με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις σε σύγκριση με τους άνδρες.

Τα ευρήματα βασίζονται σε μελέτες που ολοκληρώθηκαν μέσα στο χρονικό διάστημα από το 2011 έως το 2013 και παρέχουν μια πιο σύγχρονη ματιά στη σεξουαλική έκφραση των ατόμων. Οι ειδικοί, μάλιστα, παρατηρούν πως τα νέα ευρήματα δείχνουν την τάση όλο και περισσότερων γυναικών να δηλώνουν αμφιφυλόφιλες.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των γυναικών που δήλωσαν αμφιφυλόφιλες ήταν 6%, ενώ αυτών που δήλωσαν ομοφυλόφιλες 1%. Καθώς, λοιπόν, η αμφιφυλοφιλία έρχεται περισσότερο στο προσκήνιο, φαίνεται ότι όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να δηλώσουν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό έναντι του ομοφυλόφιλου.

Η νέα μελέτη διεξήχθη από τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ. Οι ερευνητές κατέγραψαν τις σεξουαλικές συμπεριφορές 9.200 ανδρών και γυναικών 18-44 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορούν πλέον καλύτερα να κατανοήσουν τους κινδύνους των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του HIV.

Κάποια από τα βασικά ευρήματα της μελέτης είναι:

• το 17% των γυναικών ανέφερε ότι είχε κάποια στιγμή στη ζωή του επαφή σεξουαλικού τύπου με άτομο του ίδιου φύλου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν 6%
• ελαφρώς περισσότεροι άνδρες (2%) από ό,τι γυναίκες (1,3%) δήλωσαν ομοφυλόφιλοι
• το 6% των γυναικών και το 2% των ανδρών δήλωσαν αμφιφυλόφιλοι, ενώ σε προηγούμενη μελέτη που διεξήχθη ανάμεσα στο 2006 και το 2010 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 4% και 1%.

Η αμφιφυλοφιλία έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται όλο και πιο πολύ ως σεξουαλικός προσανατολισμός, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Η μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που ήταν πιο πιθανό στο παρελθόν να δηλώσουν ομοφυλόφιλες, τώρα είναι πιο πιθανό να δηλώσουν αμφιφυλόφιλες.

Χρειάζεται, ωστόσο, μια διευκρίνιση σχετικά με τον σχεδιασμό της μελέτης, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα παραπλανητικά συμπεράσματα. Ενώ στην περίπτωση των γυναικών ως σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο ορίστηκε οποιαδήποτε σεξουαλική εμπειρία, στην περίπτωση των ανδρών ορίστηκε μόνο το στοματικό ή πρωκτικό σεξ. Έχει βρεθεί, άλλωστε, ότι τα άτομα διαφέρουν σημαντικά ως προς το ποια εμπειρία θεωρούν σεξουαλική. Παράλληλα, υπάρχουν και οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι η παρούσα μελέτη μπορεί να κρύβει την αλήθεια αναφορικά με την ανδρική σεξουαλικότητα, στον βαθμό που η ομοφυλοφιλία στους άνδρες συνδέεται με περισσότερο στιγματισμό από ό,τι στην περίπτωση των γυναικών. Οι άνδρες, λοιπόν, μπορεί να είναι πιο διστακτικοί στο να δηλώσουν σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο.

Φυσικά, έχει και η βιολογία τον ρόλο της. Οι μελέτες σχετικά με τη σεξουαλική διέγερση υποστηρίζουν πως οι γυναίκες τείνουν να διεγείρονται από μεγαλύτερη ποικιλία ερεθισμάτων σε σύγκριση με τους άνδρες. Ταυτόχρονα, τα ερευνητικά ευρήματα δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να δηλώσουν τον μη ετεροφυλόφιλο προσανατολισμό τους, την ίδια στιγμή που ζούμε σε μια κουλτούρα η οποία σαφώς τείνει να ερωτικοποιεί την ιδέα της σεξουαλικής επαφής ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Αν λάβει κάποιος υπ' όψιν του αυτούς τους παράγοντες, δεν θα προκαλεί έκπληξη η αύξηση της αμφιφυλοφιλίας στις γυναίκες.

Medicalnewstoday


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν την κωμωδία «Συννυφάδες» στο θερινό σινεμά Ελληνίς.
Οι τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν την κωμωδία «Συννυφάδες» στο θερινό σινεμά Ελληνίς.
με 0 Σχόλια 691 Views

Ονόματα τυχερών που κέρδισαν μέσω διαγωνισμού του Kulturosupa.gr ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ και θα δουν την κωμωδία «Συννυφάδες» σήμερα και αύριο στο θερινό Ελληνίς


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή