Ποιο είναι το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα;

344 Views
Ποιο είναι το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα; Ποιο είναι το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα;

 Ποιο είναι το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα;

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του St Andrews βρήκαν πρόσφατα ότι απλές αλλαγές στην ηλικία και στο ύψος ενός άνδρα αυτόματα τον κάνουν να φαίνεται περισσότερο κυρίαρχος.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, εκτός των άλλων, ρίχνει φως στο γιατί οι σκηνοθέτες του Hollywood επιλέγουν συγκεκριμένους τύπους ανδρών για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα γραφιστικό πρόγραμμα για να τροποποιήσουν φωτογραφίες ανδρών.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους σχετικά με τους άνδρες βασισμένοι στο ύψος, στην αρρενωπότητα και την ηλικία. Όταν οι ερευνητές έκαναν τους 25χρονους άνδρες να φαίνονται 8 εκατοστά ψηλότεροι, μία δεκαετία μεγαλύτεροι ή έκαναν το πρόσωπό τους πιο αρρενωπό, αυξάνοντας για παράδειγμα την προεξοχή των φρυδιών τους, οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι οι άνδρες έμοιαζαν περισσότερο κυρίαρχοι.

Το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα επετεύχθη στο μέγιστο δυνατό αυξάνοντας το αντιλαμβανόμενο ύψος, ενισχύοντας την αντιλαμβανόμενη αρρενωπότητα και διατηρώντας την ηλικία του άνδρα γύρω στα 35.

Η κατανόηση του τι επηρεάζει την αντίληψη του στοιχείου της κυριαρχίας είναι σημαντική, σύμφωνα με τους ερευνητές, από τη στιγμή που η εμφάνιση που συνάδει με το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα μπορεί να έχει πολυάριθμες κοινωνικές συνέπειες που κυμαίνονται από υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις δοκιμασίες του στρατού μέχρι και υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας στην εφηβεία.

Παράλληλα, έχει βρεθεί πως τα άτομα που έχουν αυτό το προφίλ είναι οι επικρατέστεροι ηγέτες σε περιόδους ενδο-ομαδικών συγκρούσεων, ενώ παράλληλα είναι επιτυχημένοι στις ηγετικές θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλά από τα αντιλαμβανόμενα χαρακτηριστικά του κυρίαρχου άνδρα που εντοπίστηκαν στη μελέτη τα βλέπει κάποιος και στην πραγματική ζωή. Οι ψηλότεροι άνδρες θεωρούνται οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι και η δύναμη ενός άνδρα, σύμφωνα με την επικρατέστερη αντίληψη, αυξάνεται μέχρι την ηλικία των 35.

Τέλος, οι ερευνητές τονίζουν ότι τα ευρήματά τους καθιστούν κατανοητές τις επιλογές των ηθοποιών, από τη στιγμή που στους περισσότερους ανδρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους οι ηθοποιοί που επιλέγονται έχουν το προφίλ του κυρίαρχου άνδρα που αναδείχτηκε από τη μελέτη.

Πηγή: medicalnewstoday

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,
www.andrologia.gr


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Άνδρας

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» και χαρισματικής βαρεμάρας. Είδαμε και σχολιάζουμε
«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» και χαρισματικής βαρεμάρας. Είδαμε και σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 676 Views

Τι γνωρίζετε για τον Κλάις Μπανγκ και την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι; Σας λέει κάτι το όνομα Τζουζέπε Καποτόντι; Ξέρω, μαύρα μεσάνυχτα και δεν θα σας επιπλήξω.. Για να σας προλάβω δεν θα τίθονταν καν θέμα δημοφιλίας αν το ταινιάκι που βγήκε σεργιάνι καλοκαιριάτικα είχε τα προσόντα να κρατήσει το  ενδιαφέρον μας.Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή