Είναι η πορνογραφία απιστία;

2236 Views
Είναι η πορνογραφία απιστία; Είναι η πορνογραφία απιστία;

 Ποιες συμπεριφορές «μετράνε» ως απιστία; Εξαρτάται ποιον ρωτάς, λένε οι επιστήμονες…


Ο κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά την απιστία, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να παρατηρούνται κατ’ εξοχήν μεταξύ αντρών και γυναικών.

Παρ’ όλα αυτά, οι σχετικές έρευνες επί του θέματος δείχνουν ότι τα δύο φύλα συμφωνούν σε κάποια πράγματα, για παράδειγμα ότι σίγουρα απιστία είναι η σεξουαλική επαφή με άτομο πέραν του/της συντρόφου –εφόσον βέβαια το ζευγάρι έχει συμφωνήσει να διατηρεί μονογαμική σχέση.
 
Τι ισχύει για το πορνό
Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviorεξέτασε τις απόψεις μιας ομάδας νέων σχετικά με την παρακολούθηση πορνογραφικών ταινιών και την απιστία.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές ρώτησαν 392 Αμερικανούς και 200 Ισπανούς φοιτητές σχετικά με τις απόψεις τους για το πορνό και την απιστία. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες έπρεπε να δηλώσουν κατά πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με τις δύο παρακάτω δηλώσεις:

  • Θεωρώ ότι το να κάνω μόνος/μόνη μου χρήση υλικού σεξουαλικού περιεχομένου (δηλαδή πορνό) είναι μια μορφή απιστίας προς τον/την σύντροφό μου.

  • Θεωρώ ότι το να κάνει ο/η σύντροφός μου μόνος του/μόνη της χρήση υλικού σεξουαλικού περιεχομένου (δηλαδή πορνό) είναι μια μορφή απιστίας προς εμένα.

Η πλειοψηφία τόσο των Αμερικανών όσο και των Ισπανών φοιτητών (σε ποσοστό 73%και 77% αντίστοιχα) δεν φάνηκε να θεωρούν το πορνό σαν μια μορφή απιστίαςπρος το ταίρι τους.

Το 14% των Αμερικανών δήλωσαν πως δεν είναι σίγουροι για την απάντησή τους, ενώ ποσοστό 13% είπαν πως θεωρούν το πορνό απιστία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους Ισπανούς συμμετέχοντες ήταν 13% και 10% αντίστοιχα.

Με λίγα λόγια, περίπου 1 στους 10 συμμετέχοντες φάνηκε να πιστεύει πως η πορνογραφία ισοδυναμεί με την απιστία.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η άποψη των συμμετεχόντων αντανακλά τη στάση όλου του πληθυσμού ούτε ότι η χρήση πορνογραφικού υλικού είναι κάτι το κακό ή το απαγορευμένο για όσους διατηρούν μόνιμη σχέση. Προβλήματα πιθανώς θα προκύψουν σε περίπτωση που ο ένας εκ των δύο συντρόφων θεωρεί το πορνό απιστία ενώ ο άλλος όχι, οπότε καλό είναι τέτοια θέματα να συζητιούνται ανοιχτά προς αποφυγή εντάσεων και παρεξηγήσεων!

Πηγή: onmed.gr

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΠορνογραφίαΑπιστία

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 1686 Views
...όταν λέμε Άνω Πόλη εννοούμε την περιοχή από Ολυμπιάδος και προς τα πάνω… Να ξεκινάμε δηλαδή λίγο πιο κάτω απ το Τσινάρι ή στην άλλη πλευρά απ’ το σπίτι του Πασά και ν αρχίσουμε  ν ανεβαίνουμε… Γράφει η Ελένη Γιαννακίδου για την Κουλτουρόσουπα
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο