Πότε η πορνογραφία προκαλεί σεξουαλικές ανησυχίες;

1042 Views
Πότε η πορνογραφία προκαλεί σεξουαλικές ανησυχίες; Πότε η πορνογραφία προκαλεί σεξουαλικές ανησυχίες;

Συχνά τα πολύ συγκεκριμένα πρότυπα σεξουαλικής επίδοσης και φυσικής ελκυστικότητας που προβάλλονται στην πορνογραφία μπορεί να συνδέονται με σεξουαλικές ανησυχίες και μη ρεαλιστικές προσδοκίες των νέων ατόμων αναφορικά με το σώμα τους, τη σεξουαλική τους επίδοση, την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων, καθώς και με τον/τη σύντροφό τους.

Μια πρόσφατη μελέτη διερεύνησε την επίδραση της πορνογραφίας στη σεξουαλική ζωή νέων ενηλίκων. Στη μελέτη συμμετείχαν 333 άνδρες και 668 γυναίκες, όλοι φοιτητές. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν διαδικτυακά ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την επαφή τους με την πορνογραφία, τις αρνητικές διασπαστικές σκέψεις που τους έρχονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αναφορικά με το σώμα τους, τη σεξουαλική τους επίδοση και την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων, καθώς και με τις προσδοκίες από τον/τη σύντροφό τους. 

Η πολυπαραγοντική ανάλυση έδειξε ότι η θέαση πορνογραφικού υλικού σχετιζόταν με υψηλότερες προσδοκίες των γυναικών αναφορικά με την επίδοση του συντρόφου τους. Στους άνδρες η θέαση πορνό βρέθηκε να σχετίζεται με διασπαστικές σκέψεις σχετικά με το σώμα και την επίδοση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Από την άλλη, η ανάγνωση πορνογραφικού υλικού δεν βρέθηκε να σχετίζεται με τις παραπάνω μεταβλητές σε άνδρες και γυναίκες. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι τα άτομα που βλέπουν πορνό μπορεί να βιώνουν κάποιες μορφές σεξουαλικής ανησυχίας και με βάση τη χρήση πορνό που κάνουν να διαμορφώνουν προσδοκίες σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Οι ερευνητές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι πολλές από τις σεξουαλικές ανησυχίες των νέων καθώς και οι σεξουαλικές προσδοκίες που διαμορφώνουν δεν σχετίζονται με την πορνογραφία. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η χρήση της πορνογραφίας μπορεί υπό συνθήκες να λειτουργεί ευεργετικά στη σεξουαλική εμπειρία και δραστηριότητα των νέων. 

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
www.andrologia.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή