PornArt Follow Up | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

6011 Views
PornArt Follow Up  | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express PornArt Follow Up | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

 

Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα. 
 
(ενημέρωση: το άρθρο περιέχει ΧΧΧ εικόνες). 
 
 
Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό. Και ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Διότι τι ωραιότερο, όταν μετά από ένα άρθρο για τη λεγόμενη PornArt,  με αφορμή την έκθεση που σχεδιάζω, και μάλιστα "εκθέτοντας" πρώτα και κύρια τον εαυτό μου, να ανταποκρίνονται οι αναγνώστες, γυναίκες και άνδρες.
 
Να συμφωνούν ότι η Πορνογραφία μπορεί να εμπνεύσει την τέχνη, ειδικά της ζωγραφικής και των εικαστικών και πως και οι ίδιοι θα έβλεπαν τον εαυτό τους ως μοντέλα -χαρακτήρες που ποζάρουν.
 
Κι έτσι μου έστειλαν το δικό τους υλικό.
 
Ήταν λήψεις σέλφι, που αντί να καταλήξουν σε κάποιο inbox ως ανταλλαγή στη διαδικασία μιας ηλεκτρονικής συνεύρεσης, μετεξελίχθηκαν σε graphic art.
 
 
 
 
Ένας όρος υπήρχε από την πλευρά τους. Να δημοσιευτούν χωρίς πρόσωπο, χωρίς να αναγνωρίζονται, τουλάχιστον προς το παρόν. Και βέβαια το βρήκα έντιμο εκ μέρους τους και πλήρως κατανοητό.
 
Άλλωστε έδωσαν μια άλλη διάσταση σε αυτό που σχεδιάζω.
 
Εντωμεταξύ όλες οι λήψεις που έλαβα δεν είχαν την ίδια ιστορία από πίσω, δηλαδή την ανταλλαγή υλικού με άλλα άτομα, αλλά την ανάγκη για εκτόνωση, όχι όμως σεξουαλική.
 
 
Π.χ. μια κοπέλα μου έστειλε σέλφι με κοντινό στο αιδοίο της, διότι αυτή η συγκεκριμένη λήψη είχε γίνει το βράδυ που χώρισε με τον τότε σύντροφο της. Και μάλιστα την απέστειλε στον ίδιο ως επισφράγισμα του χωρισμού τους. Από εκείνο το βράδυ δε μίλησαν ξανά ποτέ.
 
 
Και ένας νεαρός μου έστειλε λήψη μετά την εκσπερμάτωση που ακολούθησε της αυτοικανοποίησής του. Τη λήψη αυτή την έβγαλε επειδή ένιωθε θλιμμένος σε μεγάλο βαθμό και πίστευε ότι αντί να πέσει κι άλλο θα μπορούσε να το αντισταθμίσει με την πράξη της αυτοικανοποίησης και τη σέλφι αμέσως μετά την ολοκλήρωση με το γενετικό του υλικό εντός της λήψης.
 
 
 
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ προσωπικά είχα αυτοικανοποιηθεί στο παρελθόν ως αντιστάθμισμα σε απώλειες και πένθη.
Ίσως όμως αυτό να ισχύει περισσότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες, διότι η στύση τους επιβεβαιώνει, τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά. Ίσως όντως η στύση για τον άνδρα να είναι και μια στιγμή... αθανασίας!
 
 
Στις γυναίκες τα πράγματα σαφώς είναι πιο εσωτερικά, αφού άλλωστε δεν υπάρχει αυτό που λέμε σαφής μαρτυρία με γυμνό μάτι ερωτικού ερεθισμού.
 
Αιδοία, πέη, πρωκτοί, σε γεωμετρικές και χρωματικές παραλλαγές, έδωσαν μια άλλη διάσταση στην αποτύπωση των λεγόμενων απόκρυφων του ανθρώπινου σώματος.
 
Και παρέπεμψαν ακόμη και σε στοιχεία της φύσης, αν και φύση είναι τα ίδια τα ανθρώπινα σώματα σε όλες τις εκφάνσεις τους.
 
Εν τέλει προσωπικά ή υποκειμενικά θεωρώ ότι ο όρος PornArt που δεν έχει τίποτα κακό δεν είναι 100% αληθινός, είναι πιο πολύ προβοκατόρικος. Νομίζω πως ο ΥπερΝατουραλισμός ή ακόμη και ο Σουρεαλισμός, ιδιότυπος ίσως, ταιριάζει πιο πολύ.
 
 
Πάντως το γυμνό και μάλιστα σε διαστάσεις κοντινών και στύσης, απαιτεί ειλικρίνεια και όταν μετουσιώνεται σε τέχνη, ο σεξουαλισμός, ο αισθησιασμός, ο ερωτισμός που εμπεριέχει, αποκαλύπτει  το πόσο εύθραυστος ή ευάλωτος γίνεται ο άνθρωπος ακόμη και σε φάση σεξουαλικού ερεθισμού και στύσης!
 
 
Δείτε και αυτό:
 
«Kif Express» 
Κάθε 5, 15 και 25 του μηνός.

.

Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Κυφωνίδης
Γιάννης Κυφωνίδης

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο