Οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι ευχαριστημένοι από το μέγεθος του πέους τους

2294 Views
Οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι ευχαριστημένοι από το μέγεθος του πέους τους Οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι ευχαριστημένοι από το μέγεθος του πέους τους

 

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior ένας αξιοσημείωτος αριθμός ανδρών εκφράζει μειωμένη ικανοποίηση από το μέγεθος του πέους τους και μάλιστα αυτό επηρεάζει τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι ερευνητές ρώτησαν πάνω από 4100 άνδρες πως ένιωθαν σχετικά με διάφορες παραμέτρους των γεννητικών τους οργάνων και της σεξουαλικής τους συμπεριφοράς για να εξετάσουν σε ποιο βαθμό η εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων επηρέαζε τη σεξουαλική τους ζωή.

Το 27% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο από το μήκος του πέους όταν είναι χαλαρό, το 19% δεν ήταν ικανοποιημένο από το μήκος τους πέους σε στύση και το 15% ήταν δυσαρεστημένο από την περιφέρεια, το πάχος δηλαδή του πέους. Όταν ρωτήθηκαν αν σε γενικές γραμμές και σε λογικά πλαίσια ήταν ευχαριστημένοι από τα γεννητικά τους όργανα, το 14% το αρνήθηκε.

Βρέθηκε μάλιστα ότι η δυσαρέσκεια αυτή μεταφερόταν και στη σεξουαλική δραστηριότητα. Όσοι άνδρες ήταν δυσαρεστημένοι από τα γεννητικά τους όργανα ήταν λιγότερο πιθανό να είναι σεξουαλικά ενεργοί σε σύγκριση με αυτούς που ήταν ικανοποιημένοι. Ακόμα όμως και αυτοί οι μη ικανοποιημένοι που ήταν σεξουαλικά ενεργοί βρέθηκε ότι είχαν σεξουαλικές επαφές λιγότερο συχνά, ενώ μάλιστα ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να είναι αποδέκτες στοματικού σεξ. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τα γεννητικά τους όργανα δε νιώθουν άνετα με την ιδιαίτερη οικειότητα που προϋποθέτει το στοματικό σεξ. Τονίζουν επίσης ότι η μειωμένη ικανοποίηση του άνδρα από τα γεννητικά του όργανα μπορεί να προκαλέσει άγχος επίδοσης και να προκαλέσει έκπτωση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Τέλος επισημαίνουν ότι σύμφωνα με προηγούμενα ερευνητικά δεδομένα οι άνδρες συνήθως είναι πολύ πιο επικριτικοί αναφορικά με τα γεννητικά τους όργανα σε σύγκριση με τις συντρόφους τους. Μια μελέτη μάλιστα του UCLA βρήκε ότι το 84% των γυναικών είναι ευχαριστημένες από το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους. Ίσως λοιπόν οι άνδρες να πρέπει να εστιάσουν λιγότερο στην εικόνα του πέους τους και περισσότερο στην ενίσχυση της σεξουαλικής εμπειρίας.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
www.andrologia.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο