Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Αρκεί να μην τους βλέπω… Γράφει η Ιωάννα Καμενίδου.

1427 Views
Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Αρκεί να μην τους βλέπω…  Γράφει η Ιωάννα Καμενίδου. Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Αρκεί να μην τους βλέπω… Γράφει η Ιωάννα Καμενίδου.

Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Αρκεί να μην τους βλέπω…  Γράφει η Ιωάννα Καμενίδου.

«Πώς να σου δώσω να καταλάβεις ρε παιδί μου; Δεν είναι ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα μαζί τους, απλά δε θέλω να περπατάω στο δρόμο με τα παιδιά μου και να περνάνε πιασμένοι χέρι χέρι. Τέτοια ανώμαλα πρότυπα θα τους δώσω; Όχι. Να κάνουν ότι θέλουν, αλλά στο σπίτι τους, στο κρεβάτι τους και να μην το δείχνουν παραέξω.»
 
Καταρχήν, πώς τολμάς;!
Εν συνεχεία φιλαράκι, δεν ξέρω αν κοροιδεύεις τον εαυτό σου, αν πας να κοροιδέψεις εμένα ή και τα δυο μαζί. Ίσως παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι είσαι ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός, ενώ ουσιαστικά δε διαφέρεις καθόλου από όλους τους υπόλοιπους ομοφοβικούς ανεγκέφαλους που κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσά μας. Τουλάχιστον αυτοί είναι ξεκάθαροι με το τι πιστεύουν και νιώθουν πολύ μεγάλη υπερηφάνια όταν κατονομάζουν ανθρώπους «πουστάρες», «αδερφές» κ.λ.π.
Θα μου πεις και εν μέρει θα έχεις δίκιο, είναι σωστό να αποκαλείς εσύ κάποιους «ανεγκέφαλους», αλλά λάθος να αποκαλούν εκείνοι κάποιους άλλους «πουστάρες»;
Θα σου πω ότι όχι, δεν είναι σωστό αλλά το βρίσκω απόλυτα δίκαιο. Αν και γενικά είμαι απόλυτη στις απόψεις μου, σέβομαι τη γνώμη άλλων. Όταν λοιπόν έρθει κάποιος και μου πει «Δε βρίσκω την ομοφυλοφιλία φυσιολογική, δε συμμερίζομαι τα δικαιώματα τους, δεν ασχολούμαι περαιτέρω», θα πω μαγκιά σου. Έχεις τα πιστεύω σου, σεβάστηκες τα δικά μου και δεν υποβίβασες ανθρώπινες οντότητες επειδή απλά θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ, είναι άνθρωποι που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με την LGBT κοινότητα, δεν έχουν κάνει ποτέ ουσιαστικές συζητήσεις για να μάθουν πως και τι, συμπεριφέρονται με τόση μισανθρωπιά που με αηδιάζει.
 
Λένε ότι η εκκλησία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και όλοι τους θα πάνε στην κόλαση. Ο Άνθιμος βγαίνει συχνά πυκνά και κάνει απάνθρωπες δηλώσεις με άθλιους χαρακτηρισμούς, διοργάνωσε διαμαρτυρία ενάντια στο pride και περιμένει μετά από όλα αυτά, η νεολαία να στραφεί στην εκκλησία.
Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει παλαιότερα, αλλά σπουδάζω θεολόγος (με τιμή και καμάρι!) και η αλήθεια είναι πως ναι, η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα. Είναι βδέλυγμα." (Λευιτικό 18: 22)
"Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού." (Επιστολή προς Κορινθίους Α΄ 6: 9)
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι όπως καταδικάζει τη λαιμαργία αλλά όχι το φαγητό, έτσι καταδικάζει την πράξη και όχι τις σχέσεις, όπως ακριβώς κάνει και με τις προγαμιαίες σχέσεις των ετερόφυλων ζευγαριών. Θέλει να αποτρέψει την υποδούλωση του ανθρώπου στις σαρκικές ηδονές αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πλέον οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν είναι απλές ηδονές του κορμιού (όπως στην αρχαία Ελλάδα). Είναι βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις αγάπης γι αυτό και τα gay ζευγάρια επιδιώκουν την ένωση τους με τα δεσμά του γάμου.

ΑΛΛΑ ακόμα και έτσι να μην είναι, η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη. Γράφτηκε με την καθοδήγηση του Θεού και όχι από τον ίδιο το Θεό. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να ξέρει πως θα κρίνει ο Θεός και ειλικρινά, εσύ που μιλάς άσχημα για ανθρώπους πιστεύοντας ότι είσαι καλύτερος, έχε πάντα στο νου σου το «μην κρίνεις για να μην κριθείς.

 
Με ρώτησαν πολλές φορές «που αποσκοπεί το gay pride; Εγώ που είμαι straight γιατί δε βγήκα να το γιορτάσω με παρέλαση στο δρόμο;». Είσαι straight ΚΑΘΕ μέρα! Δε φοβάσαι να βγεις με τον/τη σύντροφό σου στο δρόμο, να της πιάσεις το χέρι, να τη φιλήσεις. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι αναγκάζονται καθημερινά να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους από όλο τον κόσμο, είτε για να μην τους κοροϊδέψουν, είτε για να μην απολυθούν, είτε για να μην τους διώξουν οι οικογένειές τους; Έχουν ΜΙΑ ημέρα το χρόνο να χαθούν ανάμεσα στο πλήθος, να χορέψουν, να φωνάξουν, να αγκαλιαστούν και από την επομένη κιόλας να επιστρέψουν στο γκρι της ζωής τους. Εγώ κατέβηκα στο pride για να στηρίξω με χαρά φίλους μου και σε πληροφορώ ότι δεν ήμουν η μόνη straight στην παρέλαση. Ήταν παντρεμένα ζευγάρια με τα παιδάκια τους, ετερόφυλα ζευγάρια όλων των ηλικιών και αυτό που εξέλαβα εκείνη την ημέρα, ήταν μια τεράστια αγκαλιά και πολύ αγάπη.
 
Για τις ανοησίες όπως «Η ομοφυλοφιλία είναι μόδα», «το κάνουν για προσοχή», «είναι ανωμαλία της φύσης», «λάθος πρότυπα για τα παιδιά», θα πω απλά ότι έρευνες έδειξαν πως κατά κύριο λόγο η ομοφυλοφιλία οφείλεται σε γονίδια. Εύκολα αποδεικνύεται στις περιπτώσεις διδύμων που αποδείχτηκαν και οι δυο gay. Ναι, σε κάποιες περιπτώσεις φταίει και το περιβάλλον και οι εμπειρίες αλλά πως μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν μικρός και τώρα είναι ομοφυλόφιλος; (άκυρο. Είμαι σίγουρη ότι κάποιο τρόπο θα βρεις να το κάνεις. Έχεις φαντασία αν μη τι άλλο!). Και ναι, αυτά είναι τα λάθος πρότυπα! Όχι ο πατέρας που βρίζει, φωνάζει, χτυπάει τη μάνα, όχι η μάνα που δεν ασχολείται με τα παιδιά της γιατί προηγείται η καριέρα της...
Ας είμαστε σοβαροί, λάθος πρότυπα υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις ανθρώπινες σχέσεις. Το θέμα είναι να ξέρεις να αναγνωρίζεις  το σωστό από το λάθος.

Τέλος,
 αν νομίζετε ότι είναι «επιλογή» το να σε χλευάζουν όλη σου τη ζωή, να φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου, να κρύβεσαι από την ίδια σου την οικογένεια, να σε μισεί η ίδια σου η οικογένεια, τότε λυπάμαι, αλλά ο κόσμος σου είναι διαφορετικός από το δικό μου. Γιατί στο δικό μου κόσμο, όλοι είμαστε ίδιοι και όλοι είμαστε ίσοι. Στο δικό μου κόσμο η αγάπη παίζει πρωταρχικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής από όπου και αν αυτή προέρχεται. Στο δικό μου κόσμο όλοι έχουν δικαίωμα στον έρωτα, στο γάμο, στα παιδιά.
Μ’αρέσει ο κόσμος μου. Είσαι ευπρόσδεκτος.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο