Μιχάλης Οικονόμου - Γιώργος Μακρής: Φωτογραφίζονται πρώτη φορά με τον γιο τους

3503 Views
Μιχάλης Οικονόμου - Γιώργος Μακρής: Φωτογραφίζονται πρώτη φορά με τον γιο τους Μιχάλης Οικονόμου - Γιώργος Μακρής: Φωτογραφίζονται πρώτη φορά με τον γιο τους

 


Στη Vogue Greece μίλησαν ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής αφηγούμενοι τη δική τους ιστορία ως γονείς αλλά και όλα τα συναισθήματα που νιώθουν, ανατρέφοντας μαζί τον μικρό Νικηφόρο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και η σκέψη να γίνουν γονείς έγινε από πολύ νωρίς. Αν και το παιδί τελικά τους… βρήκε, όπως οι ίδιοι εξομολογούνται

«Ήταν μια μέρα που έμαθα ότι μια εξ’ αίματος συγγενής μου, που ζει χρόνια στο περιθώριο, έμεινε ξανά έγκυος. Ήξερα ότι αυτό το παιδί, αν κατάφερνε να γεννηθεί, θα κατέληγε σε κάποιο ίδρυμα, δεδομένης της κατάστασης της μητέρας του, που ήταν ανίκανη να το φροντίσει. Κοιταχτήκαμε με τον Μιχάλη στα μάτια και πήραμε αμέσως την απόφαση».
 

Πρόκειται για μια κλασική συγγενική αναδοχή, κατόπιν αιτήσεως τους για την επιμέλεια του παιδιού λόγω ακαταλληλότητας μεγαλώματός του και παροχής φροντίδας από τους φυσικούς του γονείς. Την επιμέλεια την έχει μόνο ο Γιώργος, ως συγγενής, ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνικό δικαστήριο παραχωρεί συγγενική επιμέλεια τέκνου σε γονιό, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε ομοφυλόφιλη σχέση.

Η οικογένεια έπαιξε ρόλο τονίζει ο Μιχάλη, περιγράφοντας τους γονείς του ως δύο ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με τους οποίους μένουν σε διπλανά σπίτια και βοηθούν στην ανατροφή του μικρού. «Η μητέρα μου με συγκινεί. Τη ρωτάνε στη γειτονιά “Ποιανού είναι το μωρό, της κόρης σας;” και απαντάει αυθόρμητα: “Όχι, του γιου μου και του συντρόφου του”», αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας για την μητέρα του, τονίζοντας: “Δεν μεγαλώνουμε αυτό το παιδί ακτιβιστικά ή εγωιστικά, για να διαδηλώσουμε ότι οι γκέι μπορούν να μεγαλώσουν και αυτοί ένα παιδί φυσιολογικά.

Το κάνουμε πρωτίστως γιατί έτσι νιώθουμε, γιατί το έχουμε εμείς ανάγκη, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ξέρουμε ότι θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους αυτή η μοιρασιά, ότι σώζουμε ένα μικρό πλάσμα από τις κακοτοπιές του ιδρύματος στο οποίο θα κατέληγε».

.

.

.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Εργαζόμενοι Τέχνης και Πολιτισμού: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ
Εργαζόμενοι Τέχνης και Πολιτισμού: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ
με 0 Σχόλια 1412 Views
..μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις οι εργαζόμενοι της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση του επιδόματος των 534 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο και το επίδομα 534 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο, 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή