Μία οικογένεια στο Νεπάλ πάσχει από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» (συγκλονιστικές φωτογραφίες).

828 Views
Μία οικογένεια στο Νεπάλ πάσχει από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» (συγκλονιστικές φωτογραφίες). Μία οικογένεια στο Νεπάλ πάσχει από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» (συγκλονιστικές φωτογραφίες).

Από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου», μια σπάνια πάθηση που προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα, πάσχουν η Ντέβι Μπουντατόκι και τα τρία της παιδιά σε ένα απομονωμένο χωριό του Νεπάλ που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία με λέιζερ για την αντιμετώπιση της πάθησης.

Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η Ντέβι (κέντρο) φωτογραφίζεται με την κόρη της, Ματζούρα (αριστερά) και τον γιό της, Νιράζ.
Η Ντέβι, ηλικίας 38 ετών και τα παιδιά της (14, 12 και 7 ετών), γεννήθηκαν με Συγγενή Υπερτρίχωση Lanuginosa, και ως εκ τούτου έχουν πυκνά, μαύρα μαλλιά που καλύπτουν το μέτωπο και άλλα μέρη του σώματός τους, αναφέρει η Ημερησία.
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η Ματζούρα (αριστερά) και η Μαντίρα στην κουζίνα του σπιτιού τους.
Με την ελπίδα της ανακούφισης, η οικογένεια Μπουντατόκι ταξίδεψε από το απομακρυσμένο χωριό τους στην ορεινή περιοχή Ντόλκα στο βόρειο Νεπάλ, κοντά στην πρωτεύουσα του Κατμαντού, προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπεία με λέιζερ.
 Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η επτάχρονη Μαντίρα (κέντρο) παίζει με παιδιά της γειτονιάς.
Η Ντέβι και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, υπεβλήθησαν σε μια μη επεμβατική διαδικασία στο πρόσωπό τους, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα συμπτώματα, ενώ στην περίπτωση των δύο παιδιών, να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, καθώς μπαίνουν στην εφηβεία.
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Ο 65χρονος Νάρα Μπαχαντούρ και η 38χρονη σύζυγός του Ντέβι.
Και οι τρεις μπορούν πλέον να χαμογελούν μετά τη θεραπεία με λέιζερ στην οποία υπεβλήθησαν στο νοσοκομείο Ντουλικέλ, στα περίχωρα του Κατμαντού.
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Ο Νιράζ απολαμβάνει το υπαίθριο μπάνιο του.
Πριν από τη θεραπεία η κυρία Μπουντατόκι δήλωσε: «Ανησυχώ περισσότερο για τα παιδιά μου, κυρίως γιατί τα χλευάζουν οι συμμαθητές τους».
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η Ντέβι κοιτά το πρόσωπο της κόρη της, το οποίο ξύρισε το προσωπικό του νοσοκομείου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η θεραπεία με λέιζερ.
«Τα παιδιά μου δε σταματούν να μιλούν για τη νέα τους ζωή από τη στιγμή που μάθαμε ότι θα μας βοηθήσει το νοσοκομείο» πρόσθεσε. «Ο γιος μου έχει πει στους φίλους του ότι θα επιστρέψει με νέο πρόσωπο και πως δε θα μπορούν πλέον να τον πειράζουν».
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η Μαντίρα και μια συμμαθήτριά της φωτογραφίζονται έξω από σχολική αίθουσα.
Η υπερτρίχωση είναι μια πάθηση κατά την οποία το σώμα γεμίζει από μία αφύσικα μεγάλη ποσότητα τριχών.
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η δεκατετράχρονη Ματζούρα μελετά σε αίθουσα του σχολείου της.
Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι αυτής της κατάστασης- η γενικευμένη, που εμφανίζεται σε όλο το σώμα και η εντοπισμένη υπερτρίχωση, που περιορίζεται σε μια περιοχή.Μπορεί να είναι τόσο σύμφυτη (παρούσα ήδη από τη γέννηση), όπως στην περίπτωση της οικογένειας Μπουντατόκι, ή να αποκτήθηκε αργότερα στη ζωή.
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η Ματζούρα ετοιμάζεται να υποβληθεί σε θεραπεία με λέιζερ.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία για τις σύμφυτες μορφές της υπερτρίχωσης, μπορεί να μειωθεί με αποτρίχωση.
Ζώντας με το «σύνδρομο του λυκανθρώπου». Η Ντέβι και η κόρη της, Ματζούρα ετοιμάζονται να υποβληθούν σε θεραπεία με λέιζερ σε νοσοκομείο που βρίσκεται στα προάστια της Κατμαντού. 
Η θεραπεία μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις, προκαλώντας ουλές, δερματίτιδα ή υπερευαισθησία.

(PHOTOS - REUTERS / NAVESH CHITRAKAR)

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Κατά Μάρκον! Μια ρεμπέτικη λειτουργία», με ρεσιτάλ ερμηνείας Τάκη Χρυσικάκου. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Κατά Μάρκον! Μια ρεμπέτικη λειτουργία», με ρεσιτάλ ερμηνείας Τάκη Χρυσικάκου. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2350 Views

…κοινωνήσαμε «σώμα και αίμα» βασανισμένων ανθρώπων και λάβαμε ως αντίδωρο μια καινούργια στάση απέναντι στο ρεμπέτικο μέσα από τις αληθινά απίστευτες ιστορίες που το γέννησαν.  Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο