Η ανακάλυψη του βυθού: «Αυτός»… Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

348 Views
Η ανακάλυψη του βυθού: «Αυτός»… Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα. Η ανακάλυψη του βυθού: «Αυτός»… Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Η ανακάλυψη του βυθού: «Αυτός»… Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Πριν λίγο καιρό, ψαχνόμουν να βρω να ασχοληθώ με κάτι καινούργιο! Δεν άργησα λοιπόν, να ανακαλύψω κάτι σεμινάρια τύπου ντοκιμαντέρ και ομιλίας, για την ανακάλυψη του βυθού (κυρίως της Μεσογείου).  Ήταν δίωρης διάρκειας σε εβδομαδιαία βάση με κόστος 2Ευρώ τη φορά και λάμβαναν χώρα σε αίθουσα ενός αντίστοιχου Ομίλου Φίλων Βυθού. Μόλις μπήκα στη σχετική ιστοσελίδα, προσπάθησα με το τηλέφωνο επικοινωνίας που βρήκα εκεί, να κρατήσω μια θέση. Μάταια όμως! Δεν απαντούσε κανείς.

Στην πρώτη επόμενη συνάντηση που έγραφε στην ιστοσελίδα ότι έχουν, αποφάσισα να πάω από κοντά κι όντως έτσι έκανα…

Έφτασα λοιπόν λίγο πριν από τη συγκεκριμένη ώρα έναρξης της συνομιλίας, στον χώρο του ομίλου και μου έκανε τόση εντύπωση ο πολύς κόσμος που περίμενε από έξω.. Δειλά δειλά και χωρίς να γνωρίζω κανέναν τους, πλησίασα στο σημείο που πήγαιναν όλοι να πληρώσουν τη συμμετοχή τους. Μόλις ήρθε η σειρά μου, διστακτικά και εύλογα έκανα την στοιχειώδη ερώτηση μιας ανίδεης με το αντικείμενο. «Καλησπέρα σας, ξέρετε δεν έχω δηλώσει νωρίτερα τη συμμετοχή μου μια και δεν απαντούσε το τηλέφωνό σας νωρίτερα εδώ στα γραφεία». «Δεν υπάρχει πρόβλημα μου είπε η κυρία που μάζευε τα χρήματα, να ξέρετε ότι δεν προαπαιτείται και μπορείτε να έρχεστε κατευθείαν», μου απάντησε όλο ευγένεια και ικανοποίηση, που έβλεπε νέο αίμα στην παρέα τους! Πήρα λοιπόν το θάρρος, πληρώνοντας το αντίτιμό μου και συνέχισα με τις απορίες μου… «Αλήθεια, θα καταλάβω τίποτα από την ομιλία και γενικά σε όλα αυτά τα σεμινάρια; Ξέρετε, δεν είμαι καθόλου σχετική με το αντικείμενο, ούτε στο ελάχιστο,… κι αν δεν μπορέσω να έρθω σε κάποια συνάντηση;..», ρώτησα, κοιτάζοντάς την αλλά και τον νεαρό που εκείνη τη στιγμή πλησίαζε στο μέρος της, κοιτάζοντάς με, χαμογελαστός. Προλαβαίνει λοιπόν, να μου απαντήσει ο ίδιος, λέγοντας πως, «για αυτό ακριβώς το λόγο κάνουμε αυτά τα σεμινάρια,… Για να μαθαίνουν όσοι δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Άρα και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στις ομιλίες δεν είναι με ορολογίες. Επίσης, στην κάθε συνάντηση ασχολούμαστε με ένα αυτοτελή θέμα χωρίς να έχει συνέχεια από το προηγούμενο και στο επόμενο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έρχεστε μόνο όταν σας βολεύει, αρκεί να έρθετε οπωσδήποτε στις 23 Μαϊου όμως», γελώντας πονηρά! Πριν ρωτήσω το γιατί, τον συμπληρώνει η κοπέλα, ότι… «εκείνη την ημέρα θα είναι ο ίδιος εισηγητής, για αυτό!». Κάπως έτσι λοιπόν, συστηθήκαμε και του υποσχέθηκα χαμογελαστή ότι σίγουρα δε θα χάσω την ομιλία του.

Μετά λοιπόν, πρώτο σπάσιμο του πάγου στον όλο χώρο, που μάλλον γνωρίζοντας οι περισσότεροι μεταξύ τους, περνάμε όλοι στην αίθουσα που θα ξεκινούσε το σεμινάριο. Σιγά σιγά, μαζευτήκαμε στα 70 άτομα. Κοιτάζοντας όμως διακριτικά γύρω γύρω και ψάχνοντας με το μάτι μου τον συγκεκριμένο, δεν ήταν πουθενά… Το σεμινάριο ξεκίνησε, τα φώτα έσβησαν, η προβολή της παρουσίασης ξεκίνησε και ομολογώ ήταν όλα πολύ ενδιαφέρον όσα ακούγαμε! Μα αυτός; Πουθενά! Από κάποια στιγμή και μετά, σταμάτησα να ψάχνω για να μην καρφώνομαι κιόλας, …. Άλλωστε μπορεί εκείνος να με έβλεπε, ενώ εγώ όχι, και δε θα ήταν πρέπον να με δει να τον ψάχνω…

Ήρθε η ώρα για διάλειμμα. Οι καπνιστές της αίθουσας βγήκαν έξω από τον χώρο για την απαραίτητη δόση τους.. κάποιοι παραμείναμε στην αίθουσα μην έχοντας τι να κάνουμε, ειδικά άτομα σαν κι εμένα, με κανέναν άλλο γνωστό. Και εκεί που αμέριμνα χάζευα στο κινητό μου το site της kulturosοupa για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, μπαίνει στην αίθουσα, αυτός. Αφού συναντήθηκαν αστραπιαία τα βλέμματά μας, από αμηχανία εγώ απέφυγα το οτιδήποτε παραπάνω, από γνέψιμο, μειδίασα ως μεταξύ μας κουβέντες. Άλλωστε είμαστε εντός έδρας του, όλοι τον ήξεραν και όλοι του μιλούσαν. Ακούγοντας διακριτικά τα αστεία του με τους γύρω μου, είδα και πόσο χιούμορ είχε ο άτιμος. Από εμφάνιση μπορεί να μην ξεχώριζε από το κάτι συνηθισμένο, αλλά έβγαζε μια προσωπικότητα και μια καλοπροαίρετη διάθεση για φλερτ, που άμεσα με έκανε να... Τον προσέξω και να τον θυμάμαι και... να θέλω να μπω στη διαδικασία να τον γνωρίσω καλύτερα. Εκείνη ήταν η στιγμή που είπα στον εαυτό μου, «Ματίνα, συγκρατήσου! Μπορεί να είναι παντρεμένος, μπορεί να σου πέρασες την ευγένειά του για ενδιαφέρον, μπορεί να είσαι το καινούργιο πρόσωπο που θα πέσουν στην αρχή όλοι επάνω του, μπορεί, μπορεί, μπορεί… οπότε βήμα-βήμα!

Τελικά ο καιρός πέρασε και τελικά την ημέρα της ομιλίας του, δεν κατάφερα να πάω, αν και το (τον) σκεφτόμουνα πολύ…. Ήθελα όσο τίποτε άλλο, να παρευρεθώ και να … κρέμομαι από το στόμα του, τα μάτια του, τα αστεία του και … φυσικά στο τέλος να έχω την ευκαιρία να τον συγχαρώ από κοντά για τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητά του, …για όλα του τέλος πάντων! Δεν τα κατάφερα όμως...

Πήγα όμως σε μια επόμενη μετά από καιρό! Ήταν φυσικά πάλι εκεί… Χαιρετηθήκαμε τυπικά χαμογελώντας ο ένας τον άλλον. Άδραξα την ευκαιρία και απολογήθηκα στον ίδιο για την απουσία μου στην ομιλία του, υπογραμμίζοντάς του ότι το ήθελα πάρα πολύ! Έδειξε να του αρέσει που το(τον) θυμόμουν …. Όπως και η πρώτη φορά που βρέθηκα όμως εκεί και δεν ήταν ο ίδιος ομιλητής, πάλι δεν τον είχα από κοντά έστω με το βλέμμα μου, μια και άλλος ήταν ο εισηγητής. Φεύγοντας στο τέλος, κι αυτή τη φορά χαιρετηθήκαμε και με αμοιβαίες – είμαι σίγουρη πια – ματιές ο ένας στον άλλον! Ο δισταγμός κι από τους δυο μας φανερός για το οτιδήποτε περαιτέρω.

Σιγά όμως μη το έβαζα κάτω, χμ… δε με ξέρετε καλά! Ευθύς μετά στο σπίτι, μπήκα στην ιστοσελίδα του ομίλου, βρήκα τους ομιλητές στο πρόγραμμα των σεμιναρίων, εντόπισα το ονοματεπώνυμο του και ξεχύθηκα στα social media να τον εντοπίσω. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας λοιπόν, βρίσκω το προφίλ του σε ένα από αυτά τα γνωστά σε όλους μας. Με τη μια, στέλνω αίτημα φιλίας φυσικά, συνοδευόμενο όμως και με γραπτό μήνυμα διευκρινιστικό για το ποια είμαι, μια και με το ονοματεπώνυμο, αποκλείεται να με καταλάβαινε… άλλωστε για αυτό την κίνηση την έκανα την επόμενη μέρα το πρωί, για να έχει την όψη μου πρόσφατη από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. Το αίτημα, σύντομα έγινε αποδεκτό! Η χαρά μου μεγάλη, αλλά ακόμα με έχω συγκρατημένη. Ακολούθησαν κάποια τυπικά μηνύματα που φυσικά ξεκίνησα εγώ. Αρχικά, απαντούσε στον πληθυντικό. Ευτυχώς, με τον τρόπο μου τον κόψαμε κι αυτόν. Είμαι πολύ αισιόδοξη για το παρακάτω... Θα φανεί!

(Κορίτσια, πάρτε πρωτοβουλία κ α ι στο φλερτ, αλλά με μέτρο)


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ειδική προβολή για τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», στο Ολύμπιον.
Ειδική προβολή για τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», στο Ολύμπιον.
με 0 Σχόλια 379 Views

 Tο κλασικό αντιφασιστικό αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν, Ο Μεγάλος Δικτάτωρ, που συμπλήρωσε φέτος τα 80 χρόνια ζωής, παρουσιάζεται στο Ολύμπιον, σε μια ειδική προβολή.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή