Ο Βασίλης από το χωριό με βόλεψε! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

8795 Views
Ο Βασίλης από το χωριό με βόλεψε! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα. Ο Βασίλης από το χωριό με βόλεψε! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Ο Βασίλης από το χωριό με βόλεψε! Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Φυσικά για Πάσχα, πήγαμε στο χωριό. Δεν ήθελα να πάω καθόλου. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Κουτσομπολιό, κανένα καινούργιο ενδιαφέρον, όλη την ώρα εκεί με τα ξαδέρφια μου …. Φέτος όμως τελικά, ήταν τελείως διαφορετικά! Ευτυχώς που πήγα!
 
Το οδοιπορικό μας στο χωριό, όπως κάθε Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκίνησε και φέτος από την Μ. Παρασκευή που δε δουλεύει ο μπαμπάς και φεύγουμε οικογενειακώς για το χωριό μας. Εκεί είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου μαζί με θείους ξαδέρφια κλπ. Εγώ κάνω πιο πολύ παρέα με την πρώτη μου ξαδέρφη τη Γιούλη, που έχουμε ίδιο όνομα και ίδια ηλικία. Φτάνοντας στο χωριό, έτυχε να πάμε κατευθείαν σπίτι της που ήταν όλο το σόι μας μαζεμένο εκεί και μας περίμενε. Είχαμε να πάμε από πέρσι στο Πάσχα και κανόνισαν να μας προϋπαντήσουν όλοι μαζί.
 
Μόλις με βλέπει εκεί η Γιούλη, μου κάνει νόημα να ξεμοναχιαστούμε για να μου πει. Με τρόπο λοιπόν, αμέσως μετά τις χαιρετούρες και τα σταυροφιλήματα με όλους, φεύγουμε διακριτικά για το δωμάτιό της, με τη δικαιολογία να τακτοποιήσω τα πράγματά μου εκεί, αφού μαζί θα κοιμόμασταν. Όλο ενθουσιασμό λοιπόν, αρχίζει να μου μιλάει για τον νέο τους γείτονα στο διπλανό οικόπεδο και φυσικά για τον γιο τους. Μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο που κάναμε να ξαναπάμε στο χωριό, το διπλανό οικόπεδο το χτίσανε και πουλήθηκε σε μια φραγκάτη οικογένεια που ήρθαν να μείνουν για μόνιμα εκεί πριν λίγες μέρες. Από το παράθυρο του δωματίου μας, φαινόταν η πίσω τους αυλή και το μπαλκόνι του δωματίου του.
 
Την ημέρα που μετακόμισαν, η θεία μου (η μαμά της Γιούλης), τους έκανε το τραπέζι οικογενειακώς και έτσι γνωρίστηκαν καλύτερα αρχίζοντας να κάνουν στενότερη παρέα. Ο γιός, φοιτητής της ιατρικής θα μένει μόνιμα στο σπίτι στην πόλη έχουν αφού σπουδάζει και στο εκεί πανεπιστήμιο και οι γονείς μόνιμα στο χωριό. Φυσικά θα πηγαινοέρχεται για σαββατοκύριακα και αργίες.
 
Εκεί που τα λέγαμε με την ξαδέρφη, βλέπουμε από το παράθυρο τον ίδιο να βγαίνει στο μπαλκονάκι του με τα ακουστικά του και ένα βιβλίο στα χέρια. Στρογγυλοκάθεται και μόλις βολεύτηκε άρχισε να διαβάζει ακούγοντας λογικά, μουσική στα αυτιά του. Ήταν όντως πολύ όμορφος. Αρρενωπός, ψηλός, καστανός με πράσινα μάτια, γυμνασμένο αδύνατο κορμί και μοντέρνο ντύσιμο. «Εκεί περνάει την πιο πολύ ώρα της ημέρας. Δεν ξέρει άλλωστε άλλα παιδιά από εδώ, πέρα από μένα και τον Βασίλη (η σχέση της ξαδέρφης μου)». Άντε μου λέει, το απόγευμα στην περιφορά θα στον γνωρίσω και το βράδυ θα του πούμε να βγούμε παρέα, τετράδα, για καμιά μπύρα στην πλατεία του χωριού.
 
Αν και τον Βασίλη ποτέ δεν το χώνεψα ιδιαίτερα, αυτή τη φορά με βόλευε ιδιαίτερα η ύπαρξή του. Έτσι, και η ξαδέρφη μου δεν είναι διαθέσιμη σε απόσταση αναπνοής από τον όμορφο γείτονα αλλά και έχουμε τον Βασίλη ως γέφυρα επικοινωνίας και παρέας μαζί του. Το βράδυ όντως, κύλησαν όλα πολύ ομαλά. Ευτυχώς, πέρα από την εμφάνιση, δεν ήταν κανένα «φυτό» ο γείτονας και το όνομα αυτού Κώστας. Εννοείται πως όλο το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε από το μπούρου μπούρου με τη ξαδέρφη. Καταλήξαμε ότι μάλλον και εκείνος δεν ήταν αδιάφορος προς εμένα. Ευτυχώς είχαμε μέρες μπροστά μας να το τσεκάρουμε, κάνοντας πιο πολύ παρέα μαζί του.
 
Την επόμενη μέρα, Μ. Σάββατο πήγαμε για καφέ και επιτραπέζιο οι τέσσερις μας. Εκεί εξοικειωθήκαμε κάπως περισσότερο. Γενικά οι τρεις οικογένειες (ξαδέρφης, δική του και δική μου) περνούσαμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί πότε στο ένα σπίτι και πότε στο άλλο. Φυσικά για Ανάσταση, πήγαμε όλοι μαζί στην εκκλησία και εκεί μεταξύ ευχών αυγών κ φιλιών, το δικό του φιλί στο μάγουλό μου, πλησίασε κάπως προς το στόμα μου, ή μήπως μου φάνηκε; Αφού φάγαμε τη μαγειρίτσα στο σπίτι, όλα τα ξαδέρφια και οι φίλοι του χωριού, περίπου 25 άτομα στο σύνολο ως μια παρέα, βγήκαμε στην καφετέρια του χωριού για ποτό και χορό.
 
Εκεί ήταν που ήπιαμε και εκδηλωθήκαμε και οι δυο μας με το παραπάνω. φτάσαμε μέχρι τα χουφτώματα, με πλάτες την ξαδέρφη και τον Βασίλη της. Η επόμενη μέρα, μας βρήκε να ψήνουμε όλοι μαζί στην αυλή τους το κατσικάκι στη σούβλα και τα υπόλοιπα. Μπροστά στους γονείς κρατούσαμε μια τυπικότητα. Αλλά μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι και μετά τις διακοπές του Πάσχα θα μας ενώνει και η Πανεπιστημιούπολη και η θα μένουμε στην ίδια πόλη, με άνεση μάλιστα στο σπίτι του, οπλιστήκαμε με περισσότερη υπομονή για τις εκεί μέρες του Πάσχα.
p
Ααααχχχ, επιτέλους Ανάσταση και για μένα, στα προσωπικά μου! 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 771 Views

Με τη λέξη Καϊμάκι ή Kaymak στα τουρκικά,  ο νους μας πηγαίνει στις φουσκάλες που σχηματίζει ο μερακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη. Απ αυτήν την αφράτη λοιπόν και παγωμένη κρέμα  που μοιάζει με χιόνι, παίρνει το όνομά του το τρίτο σε υψόμετρο βουνό της Ελλάδας, ο Βόρας,  γνωστός σε όλους μας ως ΚαϊμάκτσαλανΓράφει η Ελένη Γιαννακίδου* (+photos) για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή