Η πρώτη μου αγάπη από το γυμνάσιο. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

898 Views
Η πρώτη μου αγάπη από το γυμνάσιο. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα. Η πρώτη μου αγάπη από το γυμνάσιο. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

Η πρώτη μου αγάπη από το γυμνάσιο. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

Σήμερα σε είδα τυχαία στο δρόμο και χάρηκα που τα είπαμε αυτά τα 2-3 λεπτά με εσένα την γυναίκα σου και την κόρη σου! Φεύγοντας όμως, μου ήρθαν όλες εκείνες οι αναμνήσεις μας από το σχολείο…. Δεν ξέρω για σένα αλλά για μένα, ήσουν η πρώτη μου αγάπη!!!!

Θυμάμαι ήμασταν και οι δυο, πολύ καλοί μαθητές. Ανταγωνιζόμασταν μάλιστα, ποιος θα πάρει τον μεγαλύτερο βαθμό. Εκείνη τη χρονιά δε θα τη ξεχάσω ποτέ. Άλλωστε είχε τα πιο πολλά πάρτι και έχω να θυμάμαι πολλά!

Πρώτο ήταν κατά τον Νοέμβρη, το πάρτι του συμμαθητή μας του Άγη (από το Αγησίλαος). Εκείνη την εποχή δεν πολυμιλούσαμε μεταξύ μας, αγόρια κορίτσια στο γυμνάσιο. Όταν ήρθες να μου μιλήσεις να χορέψουμε εκείνο το blues, δεν πίστευα ότι συνέβαινε! Μα εμείς μισιόμασταν και αλληλοβριζόμασταν, πως είναι ποτέ δυνατόν να χορέψουμε; Κι όμως, είπα αμέσως ΝΑΙ χωρίς να το πολυσκεφτώ και να καταλάβω τι γίνεται… Φοβόμουν ως άμαθη μη σε πατήσω και θυμάμαι δε μιλούσαμε καν, με το ζόρι ανέπνεα,.. πρώτη φορά χόρευα έτσι με αγόρι! Το τραγούδι θυμάμαι ήταν το I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS του Foreigner. Στο ίδιο πάρτι, παίξαμε μπουκάλα, τυχαία – μα τελείως επίτηδες τελικά - κοιταχτήκαμε και καθίσαμε ακριβώς ο ένας απέναντι από τον άλλον. Όπως ήταν φυσικό, μας έκατσε και το φιλί, στο μάγουλο (τι άλλο) και αμέσως μετά κάτι αμήχανες ματιές και γελάκια αφήνοντας να αιωρείται κάτι στην ατμόσφαιρα που όμως μόνο εγώ κι εσύ καταλαβαίναμε. Με τόση έχθρα άλλωστε στην τάξη μεταξύ μας, κανενός δεν πήγαινε ο νους ότι κάτι μπορεί να τρέχει με εσένα και εμένα.

Από την επόμενη μέρα, όλα ήρθαν στα φυσιολογικά τους.
Φούντωνε καθημερινά η ίδια έχθρα και ο αμείωτός μας ανταγωνισμός για τους βαθμούς. Σα να μην είχε συμβεί τίποτα στο πάρτι.  Πέρασε κάνα δίμηνο και εμφανίζεται ξαφνικά έξω από τα κάγκελα του σχολείου μια υποτιθέμενη ξαδέρφη σου η Αγνή. Κάτι ψουψου και κάτι μουμου και κάτι γελάκια και χεράκια,… ήρθα και φούντωσα εγώ! Ειρωνικά συνέχεια σου την έλεγα, για αυτή την … ξαδέρφη σου! Όσο σίγουρη κι αν ήμουν ότι ήταν στημένο το όλο σκηνικό για να ζηλέψω, τόσο και με ενοχλούσε πραγματικά και η χαζή το έδειχνα κιόλας!

Έφτασε Μάρτης και το επόμενο πάρτι γενεθλίων ήταν στο σπίτι της συμμαθήτριάς μας της Αρετής. Πήγαμε φυσικά και οι δύο μας. Έφτασα θυμάμαι από τους πρώτους, και εμφανώς πια αμήχανα σε περίμενα να δω αν θα έρθεις μόνος ή με παρέα την .. ξαδέρφη σου. Να΄σου και εμφανίστηκες λοιπόν μόνος σου! Ικανοποιημένη τελικά, περίμενα καρτερικά την ώρα των blues! Μετά από αρκετή ώρα που μου φάνηκε αιώνας, άρχισαν επιτέλους! Περνάει το πρώτο τραγούδι, δεν έρχεσαι να με ζητήσεις. Αρχίζει το δεύτερο, δεν κάνεις καμία κίνηση. Τελειώνει το τρίτο, τίποτα εσύ. Ευτυχώς που δεν χόρευες όμως και με καμία άλλη, αλλίως, …. Χμ! Απογοητευμένη πια εγώ, δεν  περιμένω τίποτα και έχω κατεβάσει τα μούτρα. Με το που ξεκινάει το … FIRST TIME, FIRST LOVE της Robin Beck, έρχεσαι απευθείας και με ζητάς να χορέψουμε. Φυσικά, δε δυσκολεύτηκες καθόλου να με πείσεις. Μόλις αρχίσαμε να χορεύουμε αγκαλιά, σου ψιθύρισα διακριτικά στο αυτί,…. «κι εγώ έλεγα ότι δε θα χορέψουμε απόψε!». «Απλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή», μου είπες και με έσφιξες για δευτερόλεπτα στην αγκαλιά σου. Μετά τον χορό, όπως κάθισα στον καναπέ, ήρθες και ξάπλωσες στα πόδια μου κι εγώ σου χάιδευα τα μαλλιά. Έτσι μείναμε να μιλάμε σχεδόν όλη την υπόλοιπη ώρα που ήμασταν εκεί. Ήταν η πρώτη στιγμή, που αμοιβαία χωρίς να το συνεννοηθούμε δε μας ένοιαζε που μας έβλεπαν έτσι, τα υπόλοιπα παιδιά. Όταν έφυγα από εκεί, νόμιζα ότι … «τα φτιάξαμε»!

Από την επόμενη κιόλας μέρα, τα σχόλια στην τάξη για εμάς, έπαιρναν και έδιναν. Φρόντισες όμως με τη στάση σου την απόμακρη, να βουλώσεις όλα τα στόματα με μιας και σύντομα μάλιστα. Τι να πω! Λες και γινόσουν κάποιος άλλος στα πάρτι και την επόμενη μέρα, άλλαζες πάλι. Αυτή τη φορά όμως, τουλάχιστον δε μου πήγαινες κόντρα για τους βαθμούς και τα μαθήματα. Ίσα ίσα και οι δυο προσπαθούσαμε να πείσουμε συμμαθητές και συμμαθήτριες για κάνα πάρτι.

Ήρθε η άνοιξη και το σχολείο, θα πήγαινε ημερήσια εκδρομή! Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω την ευκαιρία να είμαστε όλη μέρα ΜΑΖΙ. Όντως, πήγαμε και περάσαμε όλη τη μέρα, όοοολη η τάξη, όοοολοι μαζί! Είχα την αίσθηση ότι ενώ με κυνηγούσες να μην κάνω παρέα με άλλες/άλλους και με είχες όλο από κοντά, παρόλα αυτά κανένα ίχνος για κάτι παραπάνω. Ντροπαλοί και άβγαλτοι και οι δυο μας… Θέλαμε και οι δυο, αλλά δεν τολμούσαμε το επόμενο βήμα. Στο γυρισμό ήρθες στο πούλμαν και κάθισες δίπλα μου. Κούρνιασες στην αγκαλιά μου και απλά σε χάιδευα στο κεφάλι. Δε μιλούσαμε πολύ αλλά έντονα θυμάμαι τη μυρωδιά του σώματος και του ιδρώτα σου, που ακόμα κι αυτά, είχα ερωτευθεί!

Φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς! Είχε αποφασιστεί από τους γονείς μου, ότι εγώ θα άλλαζα σχολείο. Το ξέραμε, σου το είχα πει εγκαίρως, εκεί λίγο μετά το Πάσχα. Στεναχωρηθήκαμε κι οι δυο αλλά δεν είπαμε κάτι ο ένας στον άλλον. Την εβδομάδα που τελείωναν και οι εξετάσεις μας τον Ιούνιο, για να περάσουμε την τάξη, ήταν και το τελευταίο πάρτι στο σπίτι του Ηρακλή. Εκείνο το βράδυ, θα είναι χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μου. Έκανες τον τελείως αδιάφορο. Δε μου μιλούσες καν. Κι εγώ απόμακρη από τις φιλενάδες μου, σκεφτόμουν πως θα είναι η επόμενη χρονιά στο καινούργιο σχολείο χωρίς εσένα στην τάξη μου. Με το πρώτο blues που έβαλαν το CARELESS WHISPER του George Michael, με άρπαξες με τόση λαχτάρα από την πολυθρόνα μου και με έσφιξες τόσο μα τόσο σφιχτά στην αγκαλιά σου χωρίς να μιλάμε καθόλου όλη τη διάρκεια του τραγουδιού.  Μέσα στον χαμηλό φωτισμό του σαλονιού, δε φαινόταν ότι κλαίγαμε και οι δυο ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και μάλιστα με αναφιλητά. Όταν τελείωσε το τραγούδι με κοίταξες απλά βαθιά στα μάτια, βουρκωμένος πίσω από τα γυαλάκια μυωπίας σου και ήταν σα να μου λες «θα σ’αγαπώ για πάντα», παρόλο που δε το είπες ποτέ.

Πέρασαν δυο τρία τραγούδια και ήρθες και πάλι να με ζητήσεις σε χορό, με το NOTHING’S GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU του George Benson, που ακόμα και σήμερα, όταν το ακούω, εσένα θυμάμαι και την πλατωνική μας σχέση. Αμίλητοι λοιπόν και πάλι χορέψαμε προσπαθώντας να σε μυρίζω όλο και περισσότερο για να σε θυμάμαι πιο πολύ καιρό. Μετά από αυτό το τραγούδι, ήθελα να φύγω. Βλέπεις, όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο ζοριζόμουν που κάπως έτσι άδοξα θα τελείωναν όλα μεταξύ μας, χωρίς ποτέ καν να αρχίσουν ουσιαστικά. Πήρα την τσάντα μου, χαιρέτησα τα παιδιά και ήμουν στην πόρτα για να φύγω όταν…. ήρθες κοντά και μου είπες, «μείνε σε παρακαλώ λίγο ακόμα, μείνε απόψε όσο περισσότερο γίνεται». Δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς. Μείναμε ως το τέλος. Φύγαμε από το πάρτι τελευταίοι, προφασιζόμενοι ότι θα βοηθήσουμε στο συμμάζεμα. Λίγο πριν φύγουμε, πήγες και έβαλες το τραγούδι του Καρβέλα με τη Βίσση Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ. Χορεύαμε μόνοι μας, κανείς άλλος γύρω μας. Εγώ με κλειστά τα μάτια να έχω γύρει το κεφάλι μου στον ώμο σου και να θέλω να παγώσει ο χρόνος εκείνη τη στιγμή. Χτυπούσε η καρδιά μου τόσο δυνατά που νόμιζα ότι ο παλμός της σου χτυπάει το στέρνο με δύναμη. Είχε τελειώσει το τραγούδι, ο Ηρακλής που συμμάζευε άναψε τα φώτα κι εμείς ακόμα εκεί, κολλημένοι ο ένας επάνω στον άλλον. Μόλις μας γιουχάρισε όμως, συνήλθαμε και ξεκολλήσαμε.

Την επόμενη εβδομάδα, είχαμε δώσει ραντεβού όλα τα παιδιά της τάξης, στο προαύλιο του σχολείου, να πάμε να δούμε τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις μας. Εκεί ήταν που σου έδωσα μια κασέτα με τραγούδια που μιλούσαν απόλυτα οι στίχοι τους για την περίπτωσή μας. Στο τέλος της κασέτας μάλιστα, είχα ηχογραφήσει τη φωνή μου να σου λέει ακριβώς το πώς αισθανόμουν για σένα και τις ευχές μου που σου έδινα εγκάρδια για το παρακάτω της ζωής σου.

Το δώρο μου το δέχθηκες.
Νέα σου όμως από τότε, δεν είχα ποτέ ξανά.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«O Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς live streaming από τη Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ζωντανά.
«O Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς live streaming από τη Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ζωντανά.
με 0 Σχόλια 1461 Views

 Η δεύτερη φετινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» είναι το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή