ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΩ, ΠΟΤΕ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙ «ΛΕΩ» ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ «ΈΛΞΙΣ» ΜΑΥΡΟΒΑ

528 Views
ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΩ, ΠΟΤΕ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙ «ΛΕΩ» ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ «ΈΛΞΙΣ» ΜΑΥΡΟΒΑ ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΩ, ΠΟΤΕ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙ «ΛΕΩ» ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ «ΈΛΞΙΣ» ΜΑΥΡΟΒΑ

ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΩ, ΠΟΤΕ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙ «ΛΕΩ» ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ «ΈΛΞΙΣ» ΜΑΥΡΟΒΑ

Λεξικό καθημερινών σωματικών μας κινήσεων:

Τρίβεις το μάτι ή αγγίζεις τη μύτη => Λες ψέματα
Στηρίζεις το πηγούνι με την παλάμη & ο δείκτης είναι στο μάγουλο => Κατακρίνεις αυτά που σου λέει ο άλλος, εκείνη τη στιγμή
Όταν «μαδάς» το ρούχο σου => Διαφωνείς
Παίζεις «ταμπούρλο» με τα δάχτυλά σου => Ανυπομονείς
Χαμηλώνεις το βλέμμα => Νικήθηκες…
Σταυρώνεις τους αστραγάλους και τα χέρια => Βρίσκεσαι σε άμυνα.
Στρίβεις το λαιμό και ξύνεσαι κάτω από το αυτί => Αμφιβάλλεις
Μιμείσαι τη σωματική στάση του άλλου => Ανταποκρίνεσαι σε ότι λέει
Όταν κινείσαι διαρκώς => Δείχνεις νευρικότητα
 
Ο κανόνας των τεσσάρων (σημαδιών)

Πριν βγάλετε συμπεράσματα, θυμηθείτε! Οι ειδικοί συνιστούν να βρίσκετε τουλάχιστον τέσσερα σημάδια για να είστε σίγουροι. Κάποιος δε σας κοιτάει στα μάτια γιατί μπορεί να απλά να ντρέπεται. Έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος επειδή κρυώνει ή το συνηθίζει. Αν όμως, αυτά συνδυάζονται με άλλα δύο αρνητικά σημάδια, το περιθώριο λάθους εκμηδενίζεται. Εκτός αν έχετε πέσει σε «διαβασμένο/η», που έχει μάθει να ελέγχει τη γλώσσα του σώματός του/της για να μη δείξει ενδιαφέρον, πριν δείξετε εσείς πρώτοι.

Οι πρώτες εντυπώσεις
Η δύναμη της χειραψίας, η ζεστασιά του βλέμματος, το χαμόγελο, η κλίση του κεφαλιού και του κορμού και η διάρκεια ενός αγγίγματος έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα λόγια. Ειδικά, σε περιπτώσεις πρώτων εντυπώσεων σε μια σχέση (φιλική, επαγγελματική). Η μη λεκτική επικοινωνία κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις, «σπάει» τον πάγο ή σηκώνει τείχη αδιαφορίας. Προκαλεί οικειότητα και ζεστασιά, γοητεύει, ερωτοτροπεί, δημιουργεί προσμονή, αποδοχή ή προκαλεί θυμό και εκτοξεύει σιωπηλές απειλές.
 
6 Τips για να γίνεσαι συμπαθής
Ο τέλειος τρόπος για να δείχνετε χαλαροί, άνετοι και ενδιαφέρεστε να τους γνωρίσετε, έχει προταθεί από τον Arthur Wassmer στο βιβλίο του Making Contact. Προτείνει τη χρησιμοποίηση της λέξης Soften= Χαλαρώστε. Λέξη που σχηματίζεται από τα αρχικά των παρακάτω μη λεκτικών σημάτων:
Smile (χαμόγελο)
Open Posture (Aνοιχτή στάση)
Forward Lean ( Kλίση προς τα εμπρός)
Touch (Άγγιγμα)
Eye Contact ( Επαφή με το βλέμμα)
Nod (Κίνηση του κεφαλιού)
Οι τεχνικές soften μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να εκφράζετε ένα συναίσθημα προς τα έξω αλλά και να το νιώθετε. Αυτή η ψυχολογική αρχή ονομάζεται αντιστροφή.
S.O.S αν π.χ. χαμογελάτε για να γίνετε πιο συμπαθείς, θα αρχίσετε να αισθάνεστε και πιο χαρούμενοι μέσα σας.
 
Είστε σε πολύ καλό δρόμο αν ο/η απέναντί σας:
_Σας κοιτά στα μάτια, ανοιγοκλείνοντας τα δικά του συχνά. Μην απογοητευθείτε αν το βλέμμα δεν παραμένει σταθερό. Ορισμένοι νιώθουν άβολα να κοιτάζουν κατάματα για ώρα. Αν το βλέμμα, «ταξιδεύει» από τα μάτια στα χείλη (ειδικά με «στάσεις»), τον/την κερδίσατε!
 
_Αντιγράφει τις κινήσεις σας ασυναίσθητα: ανάβει τσιγάρο όταν ανάβετε εσείς, πίνει ποτό μόλις έχετε πιεί, κάθεται σε στάση ίδια με εσάς. Ο «καθρεφτισμός» των κινήσεών δείχνει θαυμασμό και … ότι «ταιριάζετε»!
 
_Ο κορμός του/της γέρνει ελαφρά προς το μέρος σας, δείχνοντας ενδιαφέρον και οικειότητα. Αν και οι ώμοι κλείνουν ελαφρά προς τα μέσα, είναι η θετικότερη ένδειξη όλων! Νοητά, είναι σαν να σας αγκαλιάζει!
 
_Είναι όλα στραμμένα προς το μέρος σας έστω κι αν κοιτάζει άλλου. Τα γόνατα, τα πέλματα, οι ώμοι του/της κλπ, είναι 100% το παιχνίδι δικό σας!
 
_Κάθεται με ίσια πλάτη, άρα και προσέχει τι λέτε και προσπαθεί να σας κάνει καλή εντύπωση.
 
_Έχει χαλαρές τις παλάμες των χεριών, άρα αισθάνεται άνετα και οικεία. Αν είναι και στραμμένες προς τα πάνω, έχετε καθαρά την εμπιστοσύνη του/της.
 
_Σας αγγίζει «τυχαία» ή στιγμιαία σε αθώα σημεία π.χ. στο μπράτσο ενώ γελά με κάτι που είπατε, στο χέρι για να τραβήξει την προσοχή σας ή να δώσει έμφαση σε αυτό που λέει.
 
Αποχωρήστε διακριτικά, αν ο/η απέναντί σας:
_Τα χέρια του/της είναι σταυρωμένα στο στήθος. Αν δεν κάνει κρύο, αυτή η στάση δείχνει επιφυλακτικότητα. Ίσως και να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «τείχος» ανάμεσά σας, για απόσταση και προστασία του εαυτού του/της
 
_Κουνά το κεφάλι διαρκώς καταφατικά . Όχι μόνο δεν προσέχει αυτά που λέτε, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα χειρότερα, αν το στηρίζει και στο χέρι του/της ή στον τοίχο. Εξαιρείται η εμφανής κούρασης, αν υπάρχει.
 
_Οι παλάμες είναι σφιγμένες, σε γροθιά ή έστω πιο χαλαρά, αλλά όχι ανοιχτές, σημαίνει ότι δεν είναι άνετα μαζί σας.
 
_Η απόσταση μεταξύ σας είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσετε ο ένας τον άλλον, ούτε τυχαία. Π.χ. Αν κάθεστε απέναντι, σε ένα τραπέζι, και δεν κάνει καμία προσπάθεια να «μειώσει» το χώρο ανάμεσά σας, έστω και σκύβοντας ελαφρώς προς εσάς, άδικος κόπος.
 
_Την ώρα που μιλάτε το βλέμμα του/της ταξιδεύει στο χώρο: είτε απλά βαριέται είτε δεν πιστεύει καν αυτά που λέτε. Άρα, ώρα να φεύγετε.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 773 Views

Με τη λέξη Καϊμάκι ή Kaymak στα τουρκικά,  ο νους μας πηγαίνει στις φουσκάλες που σχηματίζει ο μερακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη. Απ αυτήν την αφράτη λοιπόν και παγωμένη κρέμα  που μοιάζει με χιόνι, παίρνει το όνομά του το τρίτο σε υψόμετρο βουνό της Ελλάδας, ο Βόρας,  γνωστός σε όλους μας ως ΚαϊμάκτσαλανΓράφει η Ελένη Γιαννακίδου* (+photos) για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή