ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ «ΠΟΤΕ»! … ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ... από την Ελένη Μαυρόβα!

449 Views
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ «ΠΟΤΕ»! … ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ... από την Ελένη Μαυρόβα! ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ «ΠΟΤΕ»! … ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ... από την Ελένη Μαυρόβα!

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ «ΠΟΤΕ»! … ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ... από την Ελένη Μαυρόβα!

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στο Kulturosupa.gr δεν εξέφρασα άποψη ακόμα και σε θέματα τέχνης, μια και αισθάνομαι αναρμόδια να εκφράσω κριτική σε κάτι που δεν έχω και ιδιαίτερες ειδικές γνώσεις που όπως και να πεις, προαπαιτούνται! Επίσης από μικρή, έμαθα από τους γονείς μου και ευρύτερο περιβάλλον μου ποτέ να μη κρίνω τις αποφάσεις ή τις κινήσεις του άλλου, κοιτάζοντας μόνο τη δουλειά μου, αλλά να κοιτώ το τι εγώ κάνω και πως μπορώ να βελτιωθώ, βοηθώντας και παραέξω όπου με παίρνει. Μεγαλώνοντας λοιπόν, οι δικοί μου με τις πράξεις τους και με τα λόγια τους, με γαλούχησαν σε μια στάση ζωής, που ποτέ δεν συμμετείχα σε πορείες κανενός είδους, ποτέ δεν συμμετείχα σε απεργίες, ποτέ δεν ήμουν ενεργό μέλος σε καταλήψεις σχολείων ή εργασιακών χώρων, ποτέ δε συμμετείχα καν σε πολιτικές συζητήσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που ήμουν κι εγώ υπέρ, σε αυτά που ακούγονταν.  Μέχρι και σε θέματα αθλητισμού, ποτέ δεν μάλωσα με άτομα που διαφωνούσα με τις απόψεις τους. Ποτέ δεν προσηλύτισα κόσμο στα θρησκευτικά μου ιδεώδη, αλλά ποτέ δεν επέτρεψα κάποιον να εμβαθύνει μια τέτοιου είδους κουβέντα μια και ίσως οι γνώσεις μου άλλωστε, μπορεί να μην είναι τόσες ώστε να τεκμηριώσω τη θέση μου. Εξού και το …. «Πίστευε και μη ερεύνα» (που για πολλούς, έχει διάφορες ερμηνείες, αλλά για μένα μόνο μία!).

Πολλοί λένε, ότι η όλη αυτή στάση ζωής μου, είναι νωχελική και έτσι από τον καναπέ μου και εκ του βολέματος δεν γίνονται οι ριζικές αλλαγές στον κόσμο. Ίσως και να συμφωνώ εν μέρη. Τι να κάνω ρε παιδιά, έμαθα να εκφράζω την άποψή μου εκεί που επιβάλει και απαιτεί η κάθε περίσταση. Ποτέ λοιπόν, δεν εξέφρασα την πολιτική μου άποψη σε καμία περίπτωση, εκτός από τις κάλπες στις εκλογές. Ποτέ λοιπόν, παρόλα τα πάρα πολλά ερεθίσματα αυτές τις μέρες, δεν εξέφρασα ανοιχτά τη γνώμη μου για το δημοψήφισμα που κοντοζυγώνει!

Ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγο, δεν έκοψα παρτίδες από τις φιλίες μου, τους συγγενείς μου, τους συναδέρφους και τους γείτονες λόγω διαφορετικής άποψης και πεποίθησης. Κάποιοι θα πουν, ότι με βολεύει ίσως αυτή η στάση γιατί εκ του ασφαλούς φοβάσαι να μην κάνεις έχθρες (άλλωστε άλλη μια έντονη λέξη των ημερών είναι ο «φόβος». Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το απόλυτο σκοτάδι και τα φίδια, δεν έχω εντοπίσει στον εαυτό μου κανέναν άλλο είδους φόβο ως τώρα. Ναι ίσως να με βολεύει να μην έχω ποτέ έχθρες. Ναι ίσως να είναι και καλύτερα για όλους όμως, αυτή η τακτική. Γιατί να έχεις έχθρες. Θεωρώ όντως δημοκρατία το δικαίωμα να έχει κάποιος αντίθετη άποψη με εμένα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε μεταξύ μας, ότι αποφασίστηκε πριν 5 μήνες, ότι αποφασίστηκε σε πολλές προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ότι βγάλουμε σε αυτό το δημοψήφισμα, … την άλλη μέρα για όλους ξημερώνει η ίδια μέρα.

Τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα χαλάνε σχέσεις ζωής, φιλικές και συγγενικές, στηριγμένες στο ναι ή στο όχι. Τις τελευταίες ώρες, ψάχνουμε όλοι μας την απάντηση στο ερώτημα … «την άλλη μέρα, τι;». Θα σας πω ε γ ω λοιπόν το τι! Η άλλη μέρα θα μας βρει όλους εδώ να αντιμετωπίσουμε θέλουμε δε θέλουμε ΜΑΖΙ την όποια νέα κατάσταση. Όταν την επόμενη μέρα, μπορεί να τύχει να μείνω από ζάχαρη, πάλι στον γείτονα θα πάω.. όπως σύμφωνα με την κοινή λογική έκανα από πάντα. Όταν την επόμενη μέρα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρειαζόταν να αφήσω κάπου τα παιδιά μου για λίγο, στον γείτονα και πάλι θα έτρεχα πρώτα. Όταν την επόμενη μέρα, προκύψει μια φωτιά ή μια πλημμύρα στο σπίτι μου, ο γείτονας θα είναι ο πρώτος που θα τρέξει… (μου έτυχε πρόσφατα. Ως τότε ούτε «καλημέρα» δεν είχαμε ανταλλάξει. Αν δεν ήταν αυτός και μάλιστα τόσο γενναίος, θα είχαμε ολοκληρωτική καταστροφή στο διαμέρισμα. ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΠΟΛΛΑ). Σημείωση: Ο συγκεκριμένος γείτονας λοιπόν, είναι κάθετα αντίθετος με τις πεποιθήσεις μου από πάντα, ακόμα και τώρα. Ποτέ λοιπόν δεν έχει μάθει τις δικές μου. Θεωρώ ότι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα στις σχέσεις μας, συζητώντας – ίσως και έντονα – τέτοιου είδους θέματα.

Συμπέρασμα και ίσως (αν μου επιτρέπεται) προτροπή και συμβουλή μαζί! Ποτέ δε βγάζει σε κάτι θετικό η διχόνοια και οι εντάσεις! Την άλλη μέρα, ας είμαστε μαζί ότι και να γίνει. Άλλωστε αν και ΕΚΕΙΝΟΙ είχαν βρει τον τρόπο να είναι ενωμένοι, είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα ίσως να μην έφταναν εδώ, καιρό τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά για σύμπνοια, προς όφελος όλων μας!


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου ανοίγουν το «Ελληνίς» φέρνοντας αισιοδοξία και ελπίδα και μιλούν ζωντανά στην «Κ».
Η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου ανοίγουν το «Ελληνίς» φέρνοντας αισιοδοξία και ελπίδα και μιλούν ζωντανά στην «Κ».
με 0 Σχόλια 318 Views

Ο ιός έφερε τα πάνω κάτω και στην οικογένεια του «Κολοσσαίου». Ωστόσο ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την έναρξη του θερινού κινηματογράφου. Για όλα τα πριν και όλα τα μετά, η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου μιλούν ζωντανά στην κάμερα της Κουλτουρόσουπας.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά
  Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά

   Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει το "πράσινο τερατάκι" της ζήλειας και της αμφισβήτησης για το κατά πόσον ο ένας είναι αφοσιωμένος και πιστός στον άλλο. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να "προδώσει" το αν έχουν απατήσει τον σύντροφό τους...


  Περισσότερα ...
 • Αφθώδης Στοματίτιδα.
  Αφθώδης Στοματίτιδα.

   Στη χαβούζα του ’20 επιπλέουν (με σειρά εμφάνισης) ένας καράφλας οδηγός ΚΤΕΛ, η γιαγιά μου, ο Τζορτζ Όργουελ, ο Αμβρόσιος, η θεία Τούλα, ο Μπακογιάννης, η Λέχου, ένας υποψήφιος πανελληνίων με αφθώδη στοματίτιδα, εγώ, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο και ο άλλος που θα το αγνοήσει. Γράφει η Ντόρα Παπάζη.

  Περισσότερα ...
 • Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…
  Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…

   Ο Έλληνας συγγραφέας, που δεν έχει κρύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γράφει με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, για την ανάγκη να σκοτώσουμε τη ντροπή...


  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή