Μα, μα για στάσου! Αυτός είναι! «Γιάννη;!». Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

282 Views
Μα, μα για στάσου! Αυτός είναι! «Γιάννη;!». Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα. Μα, μα για στάσου! Αυτός είναι! «Γιάννη;!». Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Μα, μα για στάσου! Αυτός είναι! «Γιάννη;!». Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Φύγαμε από Παρασκευή για το χωριό. Εγώ και οι γονείς μου. Φυσικά πήρα και κάνα δυο βιβλία του πανεπιστημίου μαζί μου, μπας και ρίξω καμιά ματιά για τις εργασίες που έχω να κάνω. Μόλις φτάσαμε ήταν τόσο ηλιόλουστα που δεν ήθελες με τίποτα να μείνεις στο σπίτι. Στην κυριολεξία λοιπόν πήρα τα βουνά για μια μίνι εξόρμηση, χωρίς προορισμό και χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο.

Εκεί λίγο πριν την κορυφή του λόφου, σε ένα παγκάκι που θαρρείς φύτρωσε σαν άλλο ένα αγριόχορτο, φαινόταν μια σκιά. Σαν μορφή ανθρώπου την έκανες από μακριά, χωρίς όμως να είσαι και σίγουρη. Όσο πλησίαζα, τόσο πιο ευδιάκριτη γινόταν η μορφή και τόσο πιο απορημένη έμενα,… τόσο για το παγκάκι όσο και για τον άνθρωπο που βρέθηκε εδώ! Μα, κάτι κάνει εκεί! Τι κάνει; Σαν κάτι να σκαλίζει… Άντρας είναι; Ναι ναι, άντρας είναι! Για κοίτα να δεις! Τώρα από πιο κοντά διακρίνει κανείς καθαρά, και τον αντρισμό του και την νεανικότητα στο στυλ του.

Μα, μα για στάσου! Αυτός, σαν κάτι να ζωγραφίζει δείχνει.. καμβάς δεν είναι αυτό μπροστά του; Ναι, ναι, καμβάς! Για να σταθώ λίγο πίσω από αυτό το δέντρο αθόρυβα. Από εδώ ξεχωρίζω καθαρά. Μα μεταξύ μας, είναι και γλυκούλης… θα μπορούσε να είναι… μήπως είναι... μα δε μπορεί να είναι… κι όμως! Αυτός είναι! «Γιάννη;!». είπα ξαφνικά μόλις πετάχτηκα απότομα μπροστά του. «Με τρομάξατε, μα ποια…;», πρόλαβε να ξεστομίσει όταν ξαφνικά, φυσικά με θυμήθηκε. «Βάσω!!!! Εσύ εδώ; Μα, πως; Δέκα χρόνια τώρα, δεν ανέβηκες ποτέ σε αυτό το σημείο μας, από τότε που …», είπε και το σώμα του έδειχνε να θέλει να με αγκαλιάσει, μα δίσταζε χωρίς να γνωρίζει ποια θα ήταν η αντίδρασή μου.

Έσκυψα το κεφάλι, ντράπηκα! Είχα ξεχάσει πόσο κακούργα ήμουν μαζί του τότε, σε αυτό το συγκεκριμένο παγκάκι, εκφράζοντας τότε τον έρωτά μας ο ένας στον άλλον! «Μα, ήμασταν παιδιά! Ακόμα εκείνα θυμάσαι;», του είπα, με ύφος απολογούμενης. «Η ευαισθησία, καλή μου, δεν είναι προτέρημα μόνο των γυναικών, αλλά και ελάττωμα μερικών ανδρών. Από τότε σε περιμένω για να σε ζωγραφίσω, όπως είχαμε πει, δίπλα σε εκείνο τον ήλιο που θα έπεφτε στα ολόχρυσα μακριά μαλλιά σου. Είχαμε ραντεβού εκείνο το επόμενο δειλινό για να σε ζωγραφίσω. Αλλά δεν ήρθες ποτέ. Κι έτσι, απλά έρχομαι και ζωγραφίζω τα ηλιοβασιλέματα, μάλλον περιμένοντας κάθε φορά, αυτή τη στιγμή της συνάντησής μας, που μεταξύ μας, δεν περίμενα πια ποτέ ότι θα γινόταν.» αποκρίθηκε, σκύβοντας απογοητευμένος το κεφάλι!

Δεν ξέρω τί με έφερε εδώ και ειλικρινά είχα ξεχάσει όλο αυτό τον καιρό, το καθετί μας από τότε. Ούτε το παγκάκι από μακριά δεν μου θύμισε κάτι, όσο και να μη με τιμάει αυτό. Αλλά τώρα που λέμε για όλα αυτά και την έκπληξη που πήρα όταν κατάλαβα πριν λίγο πίσω από εκείνο το δέντρο, ποιος είσαι…

Είναι μέσα μου, σα να μην πέρασε μια μέρα.  Είναι σα να ήρθα σήμερα, για να με ζωγραφίσεις.
Είναι σα να ήρθα σήμερα, για να συνεχίσουμε την ιστορία μας στο παγκάκι από εκεί που την αφήσαμε. Είναι σα να μη πέρασε στιγμή χαμένη, παρόλα τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Πότε θα δούμε «Όρνιθες», «Γκόλφω» & «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες (πρεμιέρες).
Πότε θα δούμε «Όρνιθες», «Γκόλφω» & «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες (πρεμιέρες).
με 0 Σχόλια 1896 Views

Επιτέλους, ανακοινώθηκαν ημερομηνίες, άρα ξέρουμε πότε θα δοθούν και οι πρεμιέρες των καλοκαιρινών παραστάσεων του ΚΘΒΕ, «Όρνιθες», «Γκόλφω» & «Τρωάδες».


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή