Αχ αυτοί οι «ανώμαλοι» των αστικών λεωφορείων. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

8560 Views
 Αχ αυτοί οι «ανώμαλοι» των αστικών λεωφορείων.  Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα. Αχ αυτοί οι «ανώμαλοι» των αστικών λεωφορείων. Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

 Αχ αυτοί οι «ανώμαλοι» των αστικών λεωφορείων.  Από τις Ιστορίες Ημερολογίου της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Σήμερα κατεβαίνοντας από το σπίτι μου στη δουλειά με το αστικό αργά το πρωί, έζησα μια περίεργη και πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στο αστικό λεωφορείο.

 
Θα ‘ταν δε θα ‘ταν δωδεκάμισι το πρωί προς μεσημεράκι, όταν μπήκα στο λεωφορείο για να κατεβώ προς το κέντρο της πόλης. Με το ζόρι πρόλαβα μια από τις 3 τελευταίες κενές θέσεις. Κάθισα δίπλα σε μια κυρία που ήταν δίπλα στο παράθυρο εκείνη κι εγώ από την πλευρά του διαδρόμου. Μέχρι να βολευτώ, να βάλω τα ακουστικά μου για τη μουσική από το ραδιοφωνικό σταθμό που ήθελα να ακούσω,  είχαμε περάσει 3 στάσεις και το αστικό άρχισε να γεμίζει και από όρθιους. Αν και είχε 20 βαθμούς σήμερα, βλέπω με την άκρη του ματιού μου έναν νεαρό, αρκετά ζεστά ντυμένο και με ένα μπουφανάκι στα χέρια του αγκαζέ. Γυαλιά ηλίου  εγώ, γυαλιά ηλίου κι εκείνος. Από το σπρωξίδι, βρέθηκε να με προσπεράσει και αγνοούσα την παρακάτω πορεία του. Κάποια στιγμή, αισθάνομαι ότι η θέση που βρισκόταν ακριβώς από πίσω μου, αδειάζει και κάθεται κάποιο άλλο άτομο.
 
Ως συνήθως, μια και έχω μακριά μαλλιά, στην προσπάθειά του να κρατηθεί αυτό το άγνωστο άτομο, σε ένα απότομο φρενάρισμα του οδηγού, μπερδεύονται τα μαλλιά μου στα χέρια του και άθελά του μου τα τραβάει. Κάνω μια κίνηση μπροστά να τα αποδεσμεύσω και επιστρέφοντας την πλάτη μου πίσω στη θέση μου, αισθάνομαι δυο δάχτυλα να με πιέζουν στην πλάτη ρυθμικά. Μπα, λέω, ιδέα μου θα είναι. Τελικά ο οδηγός έκανε κι άλλα απότομα φρεναρίσματα στην διάρκεια όλης της διαδρομής. Κάθε φορά λοιπόν που επέστρεφα κανονικά στη θέση μου, στην πλάτη μου όλο και πιο έντονα αισθανόμουν αυτό το περίεργου τύπου μασάζ δαχτύλων του/της από πίσω μου. Και να σου και όλο απλωνόταν, και να σου και όλο πιο πολλά δάχτυλα! Εγώ όμως εκεί. Ούτε γυρνούσα να δω ποιος/ποια είναι, ούτε να πω τίποτα, ούτε να το αποφύγω, αλλά ούτε και να δείξω αποδοχή ή ευχαρίστηση. Μεταξύ μας, ενώ το ψιλοαπολάμβανα, έκανα σα να μην αισθάνομαι τίποτα και όλα να πηγαίνουν καλά.
 
Κοιτάζοντας προς το παράθυρο που καθόταν η κυρία δίπλα μου, είδα με την άκρη του ματιού μου ότι πίσω από την κυρία, η θέση ήταν κατειλημμένη. Που σημαίνει, ότι δίπλα από τον/την μασέρ μου, υπήρχε κι άλλος που δεν μπορεί να μην είχε προσέξει ότι δίπλα του κάτι συνέβαινε που δε το συναντάς και συχνά!
 
Όσο περνούσε η ώρα, όλο και πιο έντονο όλο αυτό το μασάζ με πιέσεις, με μαλάξεις, με μικρές διακριτικές κυκλικές κινήσεις… αλλά  από μένα καμία αντίδραση. Άρχισα να σκέφτομαι, αν κατεβεί σε στάση πριν από μένα και μάλιστα από την πίσω πόρτα, δε θα μάθω ποτέ ποιος/ποια ήταν. Ίσως αν κατέβαινε νωρίτερα από μένα η κυρία δίπλα μου, θα αναγκαζόμουν να σηκωθώ και μέσα από τα γυαλιά ηλίου μου, θα έβλεπα πίσω με την άκρη του ματιού μου αλλά και πάλι χωρίς να γυρίσω το κεφάλι. Έλα ντε όμως, που η ώρα είχε περάσει και πλησιάζαμε στη δική μου – πολυσύχναστη ομολογουμένως – στάση για να κατέβω. Τώρα; Να γυρνούσα να δω όταν θα σηκωνόμουν για να κατέβω; Μήπως να έλεγα και ένα «Ευχαριστώ», με ένα χαμογελάκι μαζί;
 
Σηκώνομαι τελικά να περιμένω πίσω από τον κόσμο που θα κατέβαινε από την μπροστινή πόρτα. Δίχως στιγμή να γυρίσω προς τα πίσω, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος με έχει πλησιάσει από πίσω χωρίς φυσικά να με ακουμπάει. Γυρνάω πλάγια το σώμα μου στον διάδρομο και κοιτάζοντας ευθεία, βλέπω από την άκρη ότι πίσω μου είναι ο διπλανός του και «εκείνος» τελικά είναι ο τύπος με το μπουφάν στα χέρια, οπότε ο έξυπνος, είχε καμουφλάζ που δε φαινόταν στους γύρω του οι κινήσεις των δαχτύλων του στην πλάτη μου, μια και είχε καλυμμένα τα χέρια του με τον μπουφανάκι. Φτάνουμε στη στάση που θα κατέβαινα κι εγώ μαζί με πολλούς άλλους. Στο σκαλί της πόρτας για έξω γυρίζω το κεφάλι μου κοιτώντας τον κόσμο πίσω μου. Πίσω από δυο τρία άτομα ακόμα, έχει σηκωθεί και εκείνος για να κατέβει στην ίδια στάση.
 
Ήταν η στιγμή που άρχισα να σκιάζομαι! Κατέβηκα τόσο βιαστικά από το αστικό και σπρώχνοντας τον κόσμο, ανακατεύτηκα στο πλήθος και επιτάχυνα το βήμα μου. Όσο ήμασταν μέσα στο αστικό δεν αισθανόμουν καμία απειλή ή φόβο. Τώρα όμως ήταν αλλιώς! Αν με έπαιρνε από πίσω ή μου έπιανε την κουβέντα; Τελικά με βήμα ταχύ και κοιτώντας αμήχανα πίσω μου συχνά πυκνά μήπως με ακολουθεί, έφτασα στη δουλειά μου και κλείνοντας την πόρτα πίσω μου, ηρέμησα κάπως! 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1398 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή