H Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ υπερηφάνειας στο Θέατρο Κήπου

1704 Views
H Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ υπερηφάνειας στο Θέατρο Κήπου H Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ υπερηφάνειας στο Θέατρο Κήπου

 

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη παραχώρησαν σήμερα, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:00 στο Θέατρο Κήπου, ο Αλέξανδρος Καπετάνου και η Φιλομένη Λιάτσα, εκπρόσωποι τύπου του Thessaloniki Pride, μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.


 Στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης επισήμαναν τις αλλαγές σε σχέση με τα περασμένα φεστιβάλ που υπαγορεύονται λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Πέρα από τη μετακίνηση των ημερομηνιών από τον Ιούνιο στο Σεπτέμβριο, με το οποίο δόθηκε χρόνος στο να χτιστεί το τείχος ανοσίας, οι άλλες αλλαγές αφορούν στη μετακίνηση της κεντρικής σκηνής από το Λευκό Πύργο στο Θέατρο Κήπου, ώστε να μπορεί να περιοριστεί και να ελεγχθεί το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου, αλλά και η κατάτμηση σε 5 καλλιτεχνικές βραδιές από Τρίτη μέχρι Σάββατο, αντί μίας μεγάλης συναυλίας το Σάββατο. Ως αντιστάθμισμα του της περιορισμένης χωρητικότητας του Θεάτρου Κήπου, θα υπάρχει εξωτερική οθόνη στην πλ. ΧΑΝΘ, όπου θα προβάλλεται ό,τι διαδραματίζεται στη σκηνή.


  Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Thessaloniki Pride ευχαρίστησαν το Δήμο Θεσσαλονίκης για την αδιάλειπτη παραχώρηση της αιγίδας του, αλλά και μια σειρά άλλων φορέων που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προγράμματος, καθώς ο θεσμός αποτελεί διαχρονικά μια πολυσυλλεκτική σύμπραξη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι μια γιορτή για όλη την πόλη, μια πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής για την αγάπη και την αποδοχή. Ειδικά φέτος, μετά την τραυματική εμπειρία της πανδημίας, η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη να νιώσει το απελευθερωτικό συναίσθημα της συμμετοχής στο Pride και να ενδυναμωθεί ξανά. Με σύνθημα λοιπόν «ποια κανονικότητα;» το 9ο Thessaloniki Pride μας καλεί να αναρωτηθούμε αν όντως θέλουμε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κανονικότητα ή να προχωρήσουμε μπροστά οικοδομώντας ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη από την πλευρά της δήλωσε απερίφραστα τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Thessaloniki Pride, όχι μόνο γιατί η ελευθερία έκφρασης και αυτοδιάθεσης είναι δικαίωμα όλων, αλλά και γιατί η ανάγκη για ορατότητα και στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ είναι ακόμα επιτακτική και ο αγώνας πρέπει να γίνεται όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ίδια αναφέρθηκε στις πυρετώδεις προετοιμασίες που έγιναν από το δήμο και την οργανωτική επιτροπή τα προηγούμενα έτη για το EuroPride 2020 της Θεσσαλονίκης, που δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, όπως επισήμανε, η ισχυρή μας θέληση να φέρουμε τον πανευρωπαϊκό θεσμό στη Θεσσαλονίκη επαληθεύτηκε από την επιτυχή επαναδιεκδίκησή του για το 2024.
 

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων επικεντρώθηκαν στην ευαλωτότητα του ΛΟΑΤΚΙ πληθυσμού, που η κρίση της πανδημίας επέτεινε, όπως και στην έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και το πώς η άνοδος των γυναικοκτονιών και της ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας έχουν την ίδια ρίζα και άρα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εκφάνσεις του ίδιου φαινομένου.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: H Ομοφυλόφιλη ζωή μου

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ
«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ
με 0 Σχόλια 2784 Views
....πήρε χθες σάρκα και οστά στην σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρασύροντας το κοινό σε ένα ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης 
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη