Το συχνό και αναπόφευκτο σύνδρομο της κολλημένης κολλητής. Από την Ματθίλδη Κοργιαλά.

443 Views
Το συχνό και αναπόφευκτο σύνδρομο της κολλημένης κολλητής. Από την Ματθίλδη Κοργιαλά. Το συχνό και αναπόφευκτο σύνδρομο της κολλημένης κολλητής. Από την Ματθίλδη Κοργιαλά.

Το συχνό και αναπόφευκτο σύνδρομο της κολλημένης κολλητής. Από την Ματθίλδη Κοργιαλά.

Σήμερα δεν θα μιλήσω για μένα αλλά θα μιλήσουμε για αυτή την φίλη, που όλες έχουμε. Μπορεί αυτή η φίλη να είσαι και εσύ, που με διαβάζεις, ποιος ξέρει. Αν είσαι λοιπόν η «κολλημένη» άκου προσεκτικά αυτά που θα σου πω και προχώρα στη ζωή σου.
 
Σε κάθε γυναικοπαρέα λοιπόν, υπάρχει αυτή η φίλη μας με το ΚΟΛΛΗΜΑ. Το ΚΟΛΛΗΜΑ, συνήθως είναι κάποιος άντρας που τον γνωρίζει ελάχιστα και μέσα στο κεφάλι της κάθε κοινωνική επαφή με το ΚΟΛΛΗΜΑ, έχει τη σημασία πτώσης μετεωρίτη ή σεισμού 9.9 ρίχτερ στη Ταϋλάνδη. Το ΚΟΛΛΗΜΑ, μπορεί να είναι κάποια εντελώς ανέφικτη περσόνα όπως ο Τζόνι Ντεπ ή ο Ραιαν Γκοσλινκ (μέχρι τη πρώιμη εφηβεία) και στη συνέχεια μετατίθεται στο πρόσωπο κάποιου δύσμοιρου χριστιανού στον περιβάλλοντα κοινωνικό χώρο, με τον οποίο η φίλη μας έχει ελάχιστη κοινωνική επαφή και συνήθως τον ατενίζει από μακριά κοκκινίζοντας
.
Το ΚΟΛΛΗΜΑ συνηθέστερα μπορεί να είναι και κάποιος μαλάκας, ο οποίος έκανε μαζί της κάτι μερικές φορές και στη συνέχεια την άφησε στα κρύα του λουτρού, πριν προλάβει να την ξενερώσει, αφήνοντας την διψασμένη για παραπάνω.
.
Κάθε κορίτσι με κόλλημα ψαχουλεύει καθημερινά στο Facebook του κολλήματος και με αργά αλλά σταθερά βήματα από υγιής γυναίκα μετατρέπεται σε creepystoker. Ξέρει τα πάντα για το ΚΟΛΛΗΜΑ, που πάει, ποιοι είναι οι φίλοι του και που συχνάζει και συνήθως το ακολουθάει παρατηρώντας το από μακριά λες και είναι άγαλμα αρχαίου έλληνα θεού ή κάποιος απόμακρος και σνομπ ποπ σταρ.
Το ΚΟΛΛΗΜΑ ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης μπορεί να φτουρήσει από μήνες μέχρι χρόνια ή και να μετατεθεί σε κάποιο άλλο πρόσωπο χωρίς τίποτα από τη συμπεριφορά της φίλης μας να αλλάξει. Η φίλη μας αργά και σταδιακά θεοποιεί το ΑΓΟΡΙ-ΚΟΛΛΗΜΑ και μεταθέτει την δυνατότητα ευτυχίας της στην ικανότητα της να βρεθεί με αυτό το αγόρι σε μια σχέση, που η ίδια πιστεύει πως θα είναι πραγματικά υπέροχη. Θα είναι όμως; Φυσικά και όχι.
.
 Το πραγματικό αγόρι στο οποίο εντελώς τυχαία έπεσε ο ρόλος του κολλήματος, δεν είναι το ΑΓΟΡΙ-ΚΟΛΛΗΜΑ που έχει φτιάξει η φίλη μας στο κεφάλι της και ουδέποτε θα γίνει. Είναι ένα εντελώς φυσιολογικό αγόρι, που συνήθως δεν μπορεί καν να φανταστεί πόσο έχει μεταφορτωθεί μέσα στο κεφάλι της φίλης μας.
 
Παράλληλα η κολλητή μας όσο θεοποιεί το ΚΟΛΛΗΜΑ της γίνεται όλο και πιο αρνητική και αόρατη προς όλους τους άλλους άντρες και όλο πιο τρομακτική, αμίλητη και αντικοινωνική με το αντικείμενο του πόθου της. Μέσα στο κεφάλι της αυτή είναι η Μαρία η Άσχημη και το κόλλημα της ο Ραίαν Γκοσλινγκ. Όποτε τον συναντάει, τον κοιτά με λατρεία, τα χέρια της τρέμουν και δεν μπορεί να μιλήσει. Και δεν το λες και παράλογο, μιας και η ίδια νομίζει πως συνάντησε τον θεό του κεφαλιού της αυτοπροσώπως. Αλλά η συμπεριφορά της απέναντι του είναι σίγουρα ανεφ αυτοπεποίθησης. Και ως γνωστόν ποτέ καμία μας δεν έριξε άντρα τραυλίζοντας.
 
Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι πως το ΚΟΛΛΗΜΑ, ουδεμία σχέση έχει με το πρόσωπο αλλά είναι μια ψυχολογική κατάσταση που η φίλη μας επέλεξε για διάφορους λόγους. Μπορεί να μη θέλει να βγει μάχιμα στην αγορά, μπορεί να νιώθει άσχημα με τον εαυτό της, μπορεί να μην έχει όρεξη να φλερτάρει, μπορεί πολύ απλά να μην θέλει κανένα άντρα στη ζωή της. Προκειμένου λοιπόν να μην αντιμετωπίσει όλα τα παραπάνω προβλήματα, επιλέγει κάποιο τυχαίο τύπο που της ψιλοαρέσει και με αργούς ρυθμούς τον ανεβάζει σε ένα βάθρο. « Δεν θέλω άλλον τώρα είμαι κολλημένη με τον ΓΙΩΡΓΟ από τη σχολή», υποστηρίζει όταν βγαίνετε. Συγχαρητήρια, η φίλη σας βρήκε μια πολύ καλή δικαιολογία για να μη φλερτάρει, ένα στόχο να εστιάσει τις φαντασιώσεις της και μια πολύ καλή αιτία για να γκρινιάζει, απέκτησε δηλαδή ένα ΚΟΛΛΗΜΑ.
 
Πως όμως βοηθάμε τη φίλη μας με το ΚΟΛΛΗΜΑ, να το ξεπεράσει; Για αρχή ακούστε την, προφανώς το έχει ανάγκη και στη συνέχεια υπενθυμίστε της πόσο γαμάτη είναι και πόσο δεν της αξίζει να κυνηγάει άντρες λες και είναι 16χρονη φαν του Τζαστιν Μπίμπερ. 
Βασικά οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε, πως:
1.   Το κόλλημα δεν θα της κάτσει ποτέ. Η κατάσταση της φίλης μας μπροστά του παραείναι αρρωστημένη και αν ήταν να της κάτσει θα το είχε κάνει ήδη εδώ και μήνες.
2.   Αν η φίλη μας δεν το πάρει απόφαση, δεν γίνεται να ξεκολλήσει. Πρέπει μόνη της να καταλάβει ότι το κόλλημα το έχει επιβάλει στον εαυτό της και ότι όχι δεν είναι ο έρωτας της ζωής της, αλλά μια υπερβολικά στολισμένη φαντασίωση στο κεφάλι της.
3.   Αν η φίλη μας δεν θέλει να ερωτευτεί ένα κανονικό άνθρωπο με ελαττώματα, δεν είναι δουλειά μας να την πείσουμε.
 
Τέλος δεν μπορούμε να την πείσουμε να βγει στην αρένα του dating, αν η ίδια δε θέλει. Αφήστε την στην ησυχία της και μην τη ζορίζεται. Κάποτε θα χαμπαριάσει μόνη της. Και ναι γίνεται η κολλημένη φίλη σας να ερωτευτεί. Απλά πρέπει να ξεθάψει την αυτοεκτίμηση από το ντουλάπι με τις αράχνες.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή