Νέο γυμνό χτύπημα Σπένσερ Τιούνικ: 6.000 γυμνοί μπροστά από το Κοινοβούλιο της Κολομβίας

1188 Views
Νέο γυμνό χτύπημα Σπένσερ Τιούνικ: 6.000 γυμνοί μπροστά από το Κοινοβούλιο της Κολομβίας Νέο γυμνό χτύπημα Σπένσερ Τιούνικ: 6.000 γυμνοί μπροστά από το Κοινοβούλιο της Κολομβίας

6.000 γυμνοί μπροστά από το Κοινοβούλιο της Κολομβίας για την ειρήνη

Ο Αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ, διάσημος για τις συνθέσεις του με πρωταγωνιστές γυμνούς εθελοντές, συντόνισε χθές 5/6/2016, περισσότερους από 6.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο της Κολομβίας στην Μπογκοτά προκειμένου να στείλει το μήνυμα της ειρήνης σε μια χώρα που σπαράσσεται εδώ και 50 χρόνια από ένοπλες συγκρούσεις.

Γύρω στις 03.00 το πρωί τοπική ώρα, οι πρώτοι συμμετέχοντες άρχισαν να προσέρχονται στην πλατεία Μπολίβαρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κολομβίας, για να ποζάρουν γυμνοί μπροστά από τον φακό του φωτογράφου αψηφώντας το κρύο.
«Βρισκόμαστε εδώ, γυμνοί, ήσυχοι, ήρεμοι. Ζούμε μια στιγμή ειρήνης και ηρεμίας μεταξύ μας» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κλαούντι Μπαρέντος, μια γυναίκα 40 ετών που συμμετείχε στο καλλιτεχνικό εγχείρημα.

«Ήταν φανταστικό» είπε ο Κάρλος Μπελτράν, ηλικίας περίπου 20 ετών.
«Επρόκειτο πραγματικά για μια διαφορετική εμπειρία και πιστεύω ότι όλοι μας βιώσαμε το ίδιο, βγάζοντας τα ρούχα μας και (ποζάροντας) ακριβώς όπως ήλθαμε σε αυτόν τον κόσμο».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτήν την εβδομάδα, ο Σπένσερ Τιούνικ εξήγησε ότι ήθελε να μεταδώσει ένα μήνυμα «ισότητα, ειρήνης και ενότητας».
«Η ειρήνη είναι ο παράδεισος. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ σε μια χρονική συγκυρία όπου η ζωή αλλάζει χάρη στην ελπίδα ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα υπογραφθεί» τόνισε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης και των μαχητών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μπογκοτάς.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο