ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ από τη Γλώσσα Σώματος, από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

4363 Views
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ από τη Γλώσσα Σώματος, από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ από τη Γλώσσα Σώματος, από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ από τη Γλώσσα Σώματος, από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

Αφού διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο, θα συνειδητοποιήσετε ότι ίσως να είναι καλύτερα να μην πλησιάσετε ποτέ ξανά το χέρι σας στο κεφάλι σας!
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
Όταν τα χέρια, αγγίζουν το στόμα, αυτή η κίνηση, πολλά μπορεί να σημαίνει. Ίσως να είναι αισθησιακή χειρονομία που προκαλεί σκέψεις πόθου. Μπορεί να πρόκειται για ένδειξη έκπληξης, νευρικότητας, ντροπής, αμηχανίας ή προσμονής. Πιθανώς να πρόκειται ένδειξη εξαπάτησης..
Επίσης, οποιαδήποτε στιγμή το χέρι ενός ατόμου πλησιάζει στο στόμα του, υπάρχει περίπτωση να λέει το άτομο αυτό ψέματα. Γενικά όμως, δε μας αρέσει να αφήνουμε στον συνομιλητή μας την εντύπωση ότι του λέμε ψέματα, αρά καλό είναι να την αποφεύγουμε ως κίνηση.
Από την άλλη μεριά, όταν κάποιος αγγίζει τον εαυτό του, αυτό μπορεί να είναι και σημάδι ερωτικής πρόκλησης! Το τρίψιμο ενός δαχτύλου πάνω στα χείλη, το βύζαγμα ενός δαχτύλου, γυναίκες τυχαίνει να ρουφούν παγωτά, να δαγκώνουν μπανάνες, να πίνουν μπύρα από το μπουκάλι, να γλείφουν ένα κουταλάκι… ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ίσως ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ.
Συμπερασματικά, καλό είναι να πλησιάζετε τα χέρια σας στο στόμα (ειδικά οι γυναίκες), μόνο όταν θέλετε να σαγηνέψετε κάποιον. Καλό είναι η κίνηση να γίνεται σε αργούς ρυθμούς και κοιτάζοντας τον άλλον στα μάτια!
ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΜΥΤΗ
Είτε την τρίβετε, είτε την σκαλίζετε, το άγγιγμα της μύτης με το χέρι, δεν θεωρείται καθόλου κολακευτική κίνηση και συχνά συνδέεται ως κίνηση, με την εξαπάτηση.
Όπως με όλα τα σημάδια της γλώσσας του σώματος, κανένα από αυτά μεμονωμένο, δεν μπορεί να μας δώσει ένα συμπέρασμα, αλλά πάντα συνδυαστικά. Αν βλέπετε κάποιον να αγγίζει ή να τρίβει τη μύτη του, ψάξτε κι άλλα σημάδια επάνω του, όπως: αποφεύγει μήπως να σας κοιτάξει στα μάτια ή σας κοιτάζει υπερβολικά; Μήπως το σώμα του είναι στραμμένο μακριά σας; Μήπως τραυλίζει και δε μιλάει με άνεση; Αναζητήστε έναν συνδυασμό των σημάτων της εξαπάτησης προτού καταλήξετε συμπέρασμα.
Συνήθως όταν κάποιος έχει φαγούρα στη μύτη, την ξύνει. Αλλά αν νιώθει άγχος, την τρίβει.
Συμπερασματικά, προσπαθήστε να μην το κάνετε ως κίνηση, γιατι θα φανεί, είτε πως προσπαθείτε να πείτε ψέματα είτε πως σκαλίζετε τη μύτη σας. Τι είναι χειρότερο;
ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ
Μια χειρονομία προς το αυτί, μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα απλό τράβηγμα του λοβού μέχρι μια σοβαρή εκσκαφή. Όλες οι μαμάδες, συμφωνούν πως το να χώνεις το δάχτυλο μέσα στο αυτί σου όταν είσαι με παρέα, δεν είναι και ότι καλύτερο. Εκτός από το γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση θεωρείται αποκρουστική, το άγγιγμα του αυτιού μπορεί να στείλει και άλλα σήματα σχετικά με εσάς. Για παράδειγμα, αν φλυαρείτε ακατάσχετα, ίσως κάποιος να σηκώσει το χέρι και να τρίβει το αυτί του. Θα είναι σα να λέει: «Δεν θέλω να ακούσω άλλα. Πόνεσαν τα αυτιά μου». Μάλλον θα συνοδεύεται αυτή η κίνησή του με στροφή του σώματός του προς άλλη κατεύθυνση ή με χαμήλωμα του βλέμματός του.
Γενικά το αγγίγματα στο πρόσωπο ή στο κεφάλι, στέλνουν μηνύματα πως δεν είστε αρκετά αξιόπιστοι, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Συμπερασματικά, όταν είσαι με άλλους, καλό είναι να μην ακουμπάς τα χέρια σου σε κανένα σημείο του σώματός σου.
ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ
Όταν ο συνομιλητής μας, έχει το χέρι του στο πηγούνι, η κίνηση αυτή δείχνει πως ακούει όσα λέτε πολύ προσεκτικά, μπορεί όμως να δηλώνει κούραση ή ανία.
Αν το άτομο δείχνει με τον δείκτη του χεριού προς το αυτί και ακουμπά με τον αντίχειρα το κάτω μέρος του πηγουνιού, τότε κάνει υπολογισμούς μέσα του. Αν στη συνέχεια, ο δείκτης μετακινηθεί για να ακουμπήσει στο άνω χείλος, η στάση του γίνεται ξαφνικά πιο επιφυλακτική, ίσως να υποπτεύεται ότι τον εξαπατούν.
Συχνά όταν ακούμε κάτι με πολύ ενδιαφέρον, ακουμπάμε ελαφρά το κεφάλι μας πάνω στη γροθιά μας και άλλοτε μέσα στην ανοιχτή μας παλάμη, σα να λέμε: «Συνέχισε, εγώ απλώς θα κάθομαι και θα σε ακούω». Με το φώλιασμα του κεφαλιού στην ανοιχτή παλάμη και τα δάχτυλα ενωμένα, ίσως να δείχνουμε ότι βαριόμαστε λιγάκι την κουβέντα.
Προτιμήστε την παραλλαγή με τα απλωμένα δάκτυλα, για να δείχνει στους άλλους, πως ενδιαφέρεστε και πως σκέφτεστε με κριτικό τρόπο τα όσα λένε.
Συμπερασματικά, φροντίστε να μην κρύβετε το στόμα σας με τον δείκτη ή τον μέσο, μια και αυτό στέλνει μηνύματα δυσπιστίας και επιφύλαξης για το ζήτημα ή ότι ετοιμάζεστε και οι 2 σας να πείτε ψέματα.
ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ή ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ
Το ξύσιμο του κεφαλιού ή του λαιμού, μπορεί να έχει ποικίλες ερμηνείες, κυρίως όμως προδίδει δυσπιστία. Επίσης, πρόκειται για μια κίνηση που θα κάνει κανείς, όταν είναι σε σύγχυση ή απορία. «Δεν είμαι σίγουρος, ότι σε καταλαβαίνω».
Συχνά, στις μέρες μας, το ξύσιμο του κεφαλιού, γίνεται με τρόπο που θυμίζει σαρκαστική χειρονομία από παιδικές ταινίες, σα να λέει: «Σώωωά! Μην μου το λες!»
Ένας τρόπος να εκμεταλλευτείτε την ερωτογενή ζώνη του λαιμού, είναι να χαϊδέψετε απαλά το λακκάκι που δημιουργείται ακριβώς στη βάση του λαιμού σας, ανάμεσα στις κλείδες. Ερμηνεύεται ως: «ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ», ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον ερωτισμό σας.
ΤΟ ΤΡΙΨΙΜΟ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ή ΛΑΙΜΟΥ
Το μασάζ προσφέρει φυσική ανακούφιση από το άγχος, επομένως ίσως να σας αρέσει να τρίβεται τον αυχένα σας, για να χαλαρώσετε τους μυς σας. Μερικές φορές, τρίβουμε το κεφάλι μας με δύο ίσια δάχτυλα σε ερμηνεία ως: «Βρίσκομαι σε βαθιά περισυλλογή».
Επίσης το τρίψιμο του λαιμού, ως συμβολική κίνηση, μπορεί να λέει: «Μου έχεις κάτσει στον σβέρκο».
Προσέξτε πάντα, σε ποιο σημείο της κουβέντας σας, ο συνομιλητής σας τρίβει τον λαιμό του. Το θέμα που θα συζητάτε εκείνη ακριβώς τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι το επίκεντρο το προβλήματος για εκείνον.
Συμπερασματικά, προσπαθήστε να μην το κάνετε κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, επειδή είναι σα να φωνάζετε στους άλλους πως είστε πιεσμένοι.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή