ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ στη Γλώσσα του Σώματος. Aπό την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

2126 Views
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ στη Γλώσσα του Σώματος. Aπό την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ στη Γλώσσα του Σώματος. Aπό την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ στη Γλώσσα του Σώματος. Aπό την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα.

Το κεφάλι είναι ικανό να εκφράσει πολλά εξωλεκτικά σήματα, ανεξάρτητα από αυτά του προσώπου. Μελέτες, έχουν δείξει πως, αρκετές από τις κινήσεις του κεφαλιού, όπως το γνέψιμο ή η κλίση του κεφαλιού στο πλάι, αυξάνουν τη συμπάθεια των άλλων. Ορισμένες κινήσεις πάλι, είναι καθαρά ερωτικές!
 
Σήμα Κεφαλής: ΓΝΕΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
Πρόκειται για την κίνηση του κεφαλιού, όπου η κορυφή χαμηλώνει προς το μέρος του συνομιλητή και θεωρείται παγκοσμίως, ως σημάδι αποδοχής και επιδοκιμασίας. Μερικοί επιστήμονες, θεωρούν ότι προέρχεται από τη δουλική υπόκλιση, ενώ άλλοι ότι προέρχεται από το ρυθμικό κούνημα της κεφαλής των ερπετοειδών προγόνων μας. Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για ένα θετικό σημάδι που δείχνει κατανόηση και συμφωνία.
Συνήθως το κάνει κάποιος, όταν προσέχει τα όσα του λέμε, δείχνοντας όχι πάντα αποδοχή των λεγόμενων αλλά ότι έχει διάθεση να ακούσει και το παρακάτω.
Το Γνέψιμο Ανυπομονησίας: το συνεχές γνέψιμο, θα το δούμε σε κάποιον που προσπαθεί να μας πει να βιαστούμε. Αν συνοδεύεται και με σούφρωμα στα χείλη ή βάζει το δάχτυλό του στο στόμα, είναι σα να μας λέει: «Κατάλαβα τι εννοείς, αλλά τελείωνε για να μιλήσω κι εγώ!».
 
Σήμα Κεφαλής: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΝΕΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
Χαρακτηριστικά, θα έχουμε στο νου μας ένα μωρό που όταν δε θέλει να φάει, κουνάει το κεφαλάκι του αριστερά και δεξιά για να αποφύγει το κουτάλι. Αυτή είναι λοιπόν, μια παγκόσμια έκφραση άρνησης από κάποιον που διαφωνεί με αυτά που ακούει ή που γίνονται γύρω του. Συνήθως βέβαια, οι άνθρωποι είναι υπερβολικά ευγενικοί για να εκφραστούν τόσο ανοιχτά. Στην περίπτωση όμως, που κάποιος ακούει άσχημα νέα ή αντικρίζει κάτι σοκαριστικό, τότε κουνάει αριστερά και δεξιά το κεφάλι του, σα να προσπαθεί να το αποφύγει. Σα να προσπαθεί να πει: «Δεν πιστεύω αυτά που βλέπω/ακούω».
Όταν όμως η περίσταση απαιτεί ουδετερότητα, θα πρέπει να έχετε εξασκηθεί στο να μείνετε ανέκφραστοι και όσο το δυνατό με ίσιο και ακούνητο κεφάλι. Με αυτό τον τρόπο, κανείς δε θα έχει μαντέψει την σκέψη σας τη δεδομένη στιγμή και θα έχετε την άνεση να χειριστείτε την τοποθέτησή σας με διπλωματία, αν αυτή απαιτείται.
 
Σήμα Κεφαλής: ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
Όταν γέρνουμε το κεφάλι στο ένα πλάι, εκθέτουμε την αντίθετη πλευρά του λαιμού μας, όπως συνηθίζουν τα ζώα αυτό ως κίνηση υποταγής τους. Το σήμα αυτό, μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη που νιώθει ο άλλος προς εμάς, μια και δείχνει ότι έχουμε τη διάθεση να φανούμε ανοικτοί και δεκτικοί. Πρόσφατες έρευνες, έδειξαν ότι, οι άνθρωποι που γέρνουν το κεφάλι περίπου οκτώ μοίρες προς τα δεξιά, θεωρούνται πιο αξιόπιστοι από εκείνους που κρατούν το κεφάλι όρθιο ή το γέρνουν αριστερά.
 
Σήμα Κεφαλής: ΤΙΝΑΓΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ
Το τίναγμα μαλλιών περιλαμβάνει μια πλάγια κίνηση του κεφαλιού η οποία επιτρέπει στα μαλλιά να ανεμίσουν γύρω από τους ώμους. Συνηθίζεται από γυναίκες με κάθε είδους χτένισμα και μήκος μαλλιών. Ως κίνηση, θεωρείται ένα πολύ έντονο σήμα προς τον έξω κόσμο, που είναι σα να λέει: ¨Είμαι εδώ και νιώθω πολύ όμορφα με τον εαυτό μου¨. Γενικότερα, το τίναγμα των μαλλιών, έχει ως σκοπό, να ελκύσει την προσοχή. Αναμφισβήτητα, αυτό το σήμα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο φλερτ, μα μπορεί να είναι κι ένας τρόπος για να επιβεβαιώσει κάποιος το κύρος και την εξουσία του.
 
Σήμα Προσώπου: ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ
Η προφανής «σάρωση» μπορεί να φανεί χρήσιμη και για τα δύο φύλα σε μια περίπτωση φλερτ. Απλώς, κοιτάξτε το κάθε μέρος του σώματος αργά και άνετα, αφήνοντας το άτομο να καταλάβει πως ναι πράγματι το κοιτάζετε από την κορυφή ως τα νύχια. Η συγκαλυμμένη «σάρωση» είναι εξίσου χρήσιμη, απλώς πρέπει να είστε πιο διακριτικοί, ώστε το άτομο να πιστέψει πως το βλέμμα σας πλανιέται αφηρημένο εδώ κι εκεί και όχι πως το τρώτε εκείνη τη στιγμή με τα μάτια.
Άντε και Καλή μας Επιτυχία!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο