Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στην Καλαμαριά. Βάζουμε STOP στο «στίγμα»

278 Views
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στην Καλαμαριά. Βάζουμε STOP στο «στίγμα» Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στην Καλαμαριά. Βάζουμε STOP στο «στίγμα»

 Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στην Καλαμαριά. Βάζουμε STOP στο «στίγμα» 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ»,  το Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης και την Α΄ Παθολογική του ΑΧΕΠΑ,  πραγματοποιούν από κοινού εκδήλωση την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στις 6.30 το απόγευμα , στο Θεατράκι της «οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως).

Στην εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του ΗIV/AIDS στους νέους: ο ρόλος των γονέων, του σχολείου και του γιατρού» θα μιλήσουν:

o Ο  Παναγιώτης Κολλάρας, Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος – Διευθυντής ΕΣΥ, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, θα αναπτύξει το θέμα «Η Λοίμωξη HIV στην Ελλάδα σήμερα»
 
o Ο Απόστολος Πελτέκης, Κλινικός Ψυχολόγος στο Κέντρο Ζωής, θα αναφερθεί στο θέμα «HIV & Γυναίκα: η ιδιαίτερη ευαλωτότητα των νέων γυναικών στον HIV» 

o Η Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Med Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης θα αναλύσει το θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση:ο ρόλος των γονιών και του σχολείου».

Επίσης την ίδια μέρα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου θα υπάρχουν ενημερωτικά stand διαφόρων  φορέων (ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ, Κέντρο Ζωής, Praksis, KEΘΕΑ-Ανάδυση, ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, ThessCheckpoint,ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ)  για να πληροφορούν τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους  σχετικά με το θέμα. Η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Ζωής και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της  Μ. Γρίβα (Ubu Crew) θα παρουσιάσει ένα δρώμενο , ενώ το Μουσικό Σχήμα της Ρ. Τσελεπίδου και του Κυρατσού θα παίξει και θα τραγουδήσει.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, θα πραγματοποιεί  αυτή την ημέρα δωρεάν ταχεία εξέταση για την  HIV λοίμωξη. 

Δράσεις όμως ευαισθητοποίησης  ξεκινούν νωρίτερα, από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου,  οι οποίες  απευθύνονται σε μαθητές Λυκείων της Καλαμαριάς  και έχουν  στόχο να τους ευαισθητοποιήσουν πάνω στο θέμα της πρόληψης και της προφύλαξης  από την HIV λοίμωξη.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σχολιάζοντας τις 7 θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας και όχι μόνο...
Σχολιάζοντας τις 7 θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας και όχι μόνο...
3344 Views

 Λέγαμε σε παλιότερο σημείωμά μας πως τη φετινή χειμερινή περίοδο τα θέατρα της Αθήνας βογγάνε! Το τοπίο όχι δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο και αυτό δεν είναι βέβαια είδηση, ούτε ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά είδηση είναι πως στη Θεσσαλονίκη σχεδόν όλες οι παραστάσεις και ειδικά οι μεταφερόμενες σκίζουν, για παράδειγμα...


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή