Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, από τις Ιστορίες Ημερολογίου, της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

218 Views
Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, από τις Ιστορίες Ημερολογίου, της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα. Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, από τις Ιστορίες Ημερολογίου, της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, από τις Ιστορίες Ημερολογίου, της Ελένης «Έλξις» Μαυρόβα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Ήμουν 21 χρονών και όντας φοιτήτρια ακόμα, δούλευα σε εταιρεία με τηλεφωνικές πωλήσεις. Ήταν η πρώτη μου σοβαρή δουλειά με οκτάωρο και ένσημα. Δεν ήξερα όμως τότε πόσο πίεση ασκούν οι υπεύθυνοι σε αυτές τις θέσεις και πόσο επηρεάζεσαι μέσα από όλο αυτό. Καταλήγεις λοιπόν να βλέπεις τις συναδέλφους σου είτε τελείως ανταγωνιστικά είτε ως ένα με εσένα, απέναντι στα αφεντικά.

Όταν πήγα, ήταν δυο κοπέλες πολύ πιο παλιές από εμένα και η υπεύθυνη με έβαλε δίπλα τους να μάθω από εκεί τη δουλειά. Και οι δυο ήταν τέλειες πωλήτριες με τρελούς τζίρους καθημερινά. Παρόλα αυτά, τις μειώνανε τόσο πολύ οι προϊστάμενοι και τις απαξιώνανε σε βαθμό να αισθάνονται άχρηστες και υπό συνεχόμενη πίεση… 

Και οι δύο αρκετά μεγαλύτερές μου, με αρκετά τυπικές τις σχέσεις μας, αφού μου έδωσαν τις γνώσεις τους ως βάσεις, συνέχισα μόνη μου να δουλεύω δίπλα τους χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις όσο ήμασταν εκεί, μια και απαγορευόταν άλλωστε. Η μία από τις δυο ήταν η Ελένη, η οποία μετά από σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσισαν οικογενειακά να μετακομίσουν στη Γερμανία για μια καλύτερη επαγγελματική μοίρα της οικογένειάς της (η ίδια ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της). Πριν φύγει, όταν μας χαιρέτησε όλες από τη δουλειά, αυθόρμητα, της έδωσα τη διεύθυνση μου να την έχει αν θελήσει κάτι, μια και θα ήταν στην ξενιτιά.

Ξαφνικά μετά από καιρό και χωρίς καν να το περιμένω, μου έρχεται ένα γράμμα της από Γερμανία! Περνούσε πολύ ζόρικα τελικά και μάλιστα τα βρήκαν εκεί λέει τα πράγματα, πολύ χειρότερα από ότι περίμεναν. Είχε όμως τόση ανάγκη να μιλάει με κάποιον από εδώ και για να μη πολυλογώ, αναπτύχθηκε μια πολύ δυνατή φιλία εξ αποστάσεως από εκεί που δεν το περιμέναμε καμία από τις δυο μας! Με τα πολλά, μετά από 3 χρόνια, γύρισαν στα ίδια χάλια οικογενειακώς μόνιμα.

Οι δυσκολίες τους για επιβίωση, συνεχίστηκαν και στον επαναπατρισμό τους, όμως αυτή τη φορά, παρόλο που πάλι δεν βλεπόμασταν συχνά, είχαμε αρχίσει να γινόμαστε κολλητές! Εμπιστευόταν η μία, πολλά στην άλλη. Ήταν μια σχέση που και οι δυο μας, δίναμε πολλά, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Όλα αυτό λοιπόν, μας έδεσε πάρα πολύ…

Μέσα από αυτή τη σχέση μας και τη δυνατή μας φιλία, δεθήκαμε τρομερά, και ωρίμασα κοντά της πολύ σύντομα. Φτάσαμε να εμπιστευόμαστε άκρως οικογενειακά και προσωπικά μας θέματα. Η ίδια είχε 3 παιδιά και έναν τελείως αδιάφορο και ανεύθυνο σύζυγο. Εξαιτίας του, η Ελένη ήταν ο άντρας και η γυναίκα του σπιτιού και συχνά βρέθηκε πολύ άσχημα μπλεγμένη από λάθος επιλογές και κινήσεις του άντρα της. Ήταν πολύ δυναμική αλλά και πολύ ευάλωτη ταυτόχρονα, κυρίως στα προσωπικά της! Στην κυριολεξία δεν υπήρχε ούτε ώμος να ακουμπήσει στο σπίτι της, ούτε φυσικά μια φτερούγα και μια αγκαλιά προστασίας και ασφάλειας! Δούλευε πραγματικά όλη μέρα για να συντηρήσει την όλη κατάσταση, φυσικά σε δουλειές τηλεφωνικών πωλήσεων και υπό μορφή πόρτα – πόρτα.

Ηθικά λοιπόν υπήρχε αμοιβαία στήριξη μεταξύ μας. Από εκεί και πέρα όμως, ήταν τόσο μόνη! Ξέχασα να αναφέρω όμως, ότι ήταν μια γυναίκα που στο πέρασμά της έτριζαν τα πατώματα.. ποτέ δεν έλεγε την ηλικία της, ούτε όμως έμοιαζε και με γυναίκες της ηλικίας της. Όλοι την έκαναν 10-15 χρόνια νεότερη. Λίγο από γονίδιο, λίγο από την περιποίηση της, λίγο από το στυλ και το ντύσιμό της, …. Ακόμα κι εγώ που ήμουν κολλητή της, δεν ήξερα το ακριβές νούμερο της ηλικίας της! Επικοινωνούσαμε όμως άψογα σε όλα τα επίπεδα.

Όντας ευάλωτη λοιπόν η Ελένη, έγινε αποδέκτης ενός φλερτ από υποψήφιο πελάτη στη δουλειά της, εξίσου παντρεμένος. Με τόσο πόνο και ζόρι μέσα της, ήταν επόμενο να δεχθεί την όλη του προσέγγιση και να επιτρέψει στον εαυτό της να ζήσει το όλο πάθος της, για ένα διάστημα 2 ετών με τρείς συναντήσεις από κοντά, αλλά με έντονες ερωτικές και συναισθηματικές στιγμές! Φυσικά υπήρχε η καθημερινή επικοινωνία που συχνά της αρκούσε και τη γέμιζε! Ήξεραν και οι δυο ότι ποτέ δε θα είναι μόνο μαζί, αλλά κανείς δεν επενέβαινε στο σπίτι του άλλου, απλά το συμπλήρωνε και το ολοκλήρωνε, κυρίως ψυχολογικά.

Προέκυψε αιφνίδιος θάνατος στην Ελένη μας, από μια μικρή αδιαφορία της σε ιατρικό της θέμα! Όταν μαθεύτηκε, με απόλυτη διακριτικότητα, ο άγνωστος για τους υπόλοιπους Άγγελος, ήταν εκεί! Άφηνε τα ίχνη του διακριτικά στο μνήμα, για πολύ καιρό μετά το αναγκαστικό τέλος τους. Τελικά, δεν ήταν ένα απλό κεράτωμα για κανέναν από τους δυο.

Όσο πάντως ήξερα την Ελένη, και όσο κι αν ακουστεί περίεργο ή ανήθικο, η Ελένη είχε όλα τα δίκια, δικά της – στην απόφασή της να διατηρήσει αυτή την σχέση.

Αφιερωμένο το άρθρο στην φίλη μου Ελένη: που κοντά της έμαθα πολλά για τη ζωή, που της άξιζαν πολύ περισσότερα και που δυστυχώς μας άφησε πάρα πολύ νωρίς, μόλις 52 ετών!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Μετά τη Θήβα»... τι ήθελε να πει ο ποιητής; Είδαμε και σχολιάζουμε.
«Μετά τη Θήβα»... τι ήθελε να πει ο ποιητής; Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 1807 Views
Φύγαμε με το μυαλό σκοτισμένο από τη μάταιη προσπάθεια να συνδέσει τα αταίριαστα κομμάτια του παζλ σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο παραδοξότητας… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή