Τι είναι η Γλώσσα του Σώματος; Από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα κάθε 24 του μήνα!

370 Views
Τι είναι η Γλώσσα του Σώματος; Από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα κάθε 24 του μήνα! Τι είναι η Γλώσσα του Σώματος; Από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα κάθε 24 του μήνα!

Τι είναι η Γλώσσα του Σώματος; Από την Ελένη «Έλξις» Μαυρόβα, κάθε 24 του μήνα!

Ας μάθουμε λοιπόν τι ακριβώς είναι αυτή η κατηγορία που θα μας απασχολεί ως Υποενότητα κάθε 24 του μήνα!
   Ως Γλώσσα του Σώματος θεωρούμε τα σήματα που εκπέμπουμε στην επικοινωνία μας με τους γύρω μας. Για παράδειγμα, όταν κάποιος δείχνει πραγματικά χαρούμενος που μας βλέπει, αυτόματα εισπράττουμε θετικά σημάδια και νιώθουμε ασφάλεια κοντά του! Αντιθέτως, όταν τα σήματά του μας μεταφέρουν οργή, μας προκαλούν απειλή και αισθανόμαστε ανασφάλεια…
 
 Όταν βλέπουμε κάποιον για πρώτη φορά, ασυναίσθητα το υποσυνείδητό μας εξετάζει αμέτρητα σημάδια που εκπέμπει αυτό το άτομο σχετικά με τις διαθέσεις του κυρίως, απέναντί μας. Άλλα λοιπόν, έχουν να κάνουν με το νευρικό σύστημα του καθένα μας, άλλα με την κουλτούρα μας και άλλα με την κληρονομικότητά μας. Έτσι, λαμβάνουμε μηνύματα από τον απέναντί μας είτε από το πόσο πολύ μας πλησιάζει, είτε από εκφράσεις στο πρόσωπό του, είτε από κινήσεις όλου του σώματός του…
Συχνά παρατηρούμε λεπτομέρειες στον συνομιλητή μας, όπως: τις διαστάσεις του προσώπου του, τις αποστάσεις των ματιών του, το φάρδος από το μέτωπό του… και όλα αυτά φιλτράρονται στον εγκέφαλό μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ίσο με λίγα δευτερόλεπτα από την πρώτη μας συνάντηση!
Γενικά, πρέπει αν πούμε ότι, η Γλώσσα του Σώματος, συχνά θεωρείται και κάπως.. υποκειμενική για τον κάθε ένα. Παρόλα αυτά, με τη Γλώσσα του Σώματος ως σχεδόν φαινόμενο και επιστήμη, ασχολήθηκαν πολιτισμοί εδώ και εκατοντάδες χρόνια πριν.
Εμείς μέσα από εδώ, κάθε φορά, θα αναλύουμε και έναν διαφορετικό κομμάτι μέσα από το οποίο και θα μπορούμε να δώσουμε την εικόνα που θέλουμε στους γύρω μας, αλλά και να μπορούμε ως ένα σημείο να «διαβάσουμε» τις διαθέσεις και προθέσεις του άλλου απέναντι μας..
Άλλωστε άλλοι μας «μιλάνε» με το πρόσωπό τους, άλλοι με το κεφάλι τους, τα χέρια τους, τον ήχο της φωνής τους, .. άλλοι μπορούν και μας «διαβάζουν» από τους τρόπους μας, άρα κάπως θα μπορούμε να βελτιώσουμε την πρώτη εντύπωση που τυχόν θα αφήνουμε στον συνομιλητή μας..
Για μερικούς από εμάς μπορεί να είναι χρήσιμο να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε για παράδειγμα αν ο σύντροφός μας, μας λέει αλήθεια ή αν μας εμπιστεύεται ή αν μας απατά..
Ίσως να υπάρχουν και ορισμένα δικά μας μυστικά σήματα (με τον εαυτό μας), δηλαδή, πώς να τον/την σαγηνεύουμε από την αρχή, πώς να δείχνουμε αξιόπιστοι, ακόμα και πώς να κρατάμε κοντά μας αληθινούς φίλους.
Τέλος χρήσιμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας φανεί, να μάθουμε να χαλαρώνουμε το πρόσωπό μας, ή να τελειοποιήσουμε την χειραψία μας ή να έχουμε διακυμάνσεις στον τόνο της φωνής μας κατά περίπτωση…
Όλα αυτά λοιπόν, κομμάτι κομμάτι θα τα αναλύσουμε στις 24 του κάθε μήνα, ξεκινώντας από την επόμενη φορά…
Εγώ ανυπομονώ! Εσείς;

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαυρόβα Ελένη
Μαυρόβα Ελένη
Ελένη Μαυρόβα: Σύμβουλος Σχέσεων-Ζευγαριών-Οικογένειας, Ιδιοκτήτρια του Γραφείου Γνωριμιών «ΕΛΞΙΣ», www.elksis.gr. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε μήνα στις 4 και 24, με …..«Tips Ανανέωσης της Σχέσης». Ελάτε να ανανεωθούμε μαζί!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Thaleialand» φωλιά αδέσποτων: ανάγκες για τροφές και φάρμακα.
«Thaleialand» φωλιά αδέσποτων: ανάγκες για τροφές και φάρμακα.
με 0 Σχόλια 293 Views

 Το κάθε ζωάκι το σώζουμε κάθε μέρα, αφού ο αγώνας για την επιβίωση και την ευζωία τους είναι καθημερινός και τελικά σε αυτό το έργο μας κάθε βοήθεια είναι σημαντική όσο μικρή κι αν φαίνεται. .


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή