Ελβετίδα καλλιτέχνης ντύθηκε μόνο με… λέξεις! και βγήκε στο δρόμο, πήρε το λεωφορείο και κάθισε στην ουρά….

363 Views
Ελβετίδα καλλιτέχνης ντύθηκε μόνο με… λέξεις! και βγήκε στο δρόμο, πήρε το λεωφορείο και κάθισε στην ουρά…. Ελβετίδα καλλιτέχνης ντύθηκε μόνο με… λέξεις! και βγήκε στο δρόμο, πήρε το λεωφορείο και κάθισε στην ουρά….

Η Μίλο Μουαρέ, η ευρηματική και καλλίγραμη Ελβετίδα performance artist παρουσίασε την δουλειά της στην έκθεση τέχνης Art Basel 2014.

Φόρεσε… μόνο λέξεις, τα ονόματα των ρούχων που φοράμε εμείς που δεν είμεθα καλλιτέχνες, και βγήκε στο δρόμο, πήρε το λεωφορείο και κάθισε στην ουρά για ένα εισιτήριο της πολύ προχωρημένης φουάρ τέχνης που γίνεται κάθε χρόνο στα σύνορα Ελβετίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

Σε όλη την διαδρομή, οι φλεγματικοί Ελβετοί την κοιτούσαν, της χαμογελούσαν, τραβούσαν φωτογραφίες και γενικά δεν θεώρησαν αφύσικο το γεγονός ότι μια πανέμορφη κοπέλα κυκλοφορούσε θεόγυμνη με διάφορες λέξεις ενδυμάτων ζωγραφισμένες πάνω της.

Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που κάποια σεκιούριτι της έκθεσης της ζήτησαν να ντυθεί ή να φύγει. Γιατί όμως να γίνει αυτό; Η γυμνή εμφάνιση της Μίλο Μουαρέ είναι μια performance που ονομάζει «Το σύστημα της γραφής» και όπως αναφέρει στο μπλογκ της «εμπνέεται από το την θεωρία της γραφής της γνωσιακής ψυχολογίας». Άρα έχει κάθε λόγο να προβάλλεται στην έκθεση της Βασιλείας, αλλά προφανώς τα σεκιούριτι δεν γνωρίζουν από τέχνη…

Η Μίλο Μουαρέ έχει παρουσιάσει ξανά αυτή την performance στην έκθεση τέχνης της Κολωνίας. μαζί με μια άλλη πρωτοποριακή δουλειά της, όπου ζωγραφίζει "γεννώντας" χρωματιστά αυγά που κρύβει μέσα στον κόλπο της...


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ειδική προβολή για τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», στο Ολύμπιον.
Ειδική προβολή για τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», στο Ολύμπιον.
με 0 Σχόλια 371 Views

 Tο κλασικό αντιφασιστικό αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν, Ο Μεγάλος Δικτάτωρ, που συμπλήρωσε φέτος τα 80 χρόνια ζωής, παρουσιάζεται στο Ολύμπιον, σε μια ειδική προβολή.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή