Οι γκέι στην μάχη κατά των τζιχαντιστών

364 Views
Οι γκέι στην μάχη κατά των τζιχαντιστών Οι γκέι στην μάχη κατά των τζιχαντιστών

 Οι γκέι στην μάχη κατά των τζιχαντιστών

Είναι από τις ομάδες πολιτών που έχουν κυνηγηθεί περισσότερο από τζιχαντιστές του ISIS με αναρίθμητους απάνθρωπους βασανισμούς και εκτελέσεις. Πλέον αναλαμβάνουν δράση και αυτοί και πέφτουν στο πεδίο της μάχης απέναντι στην μισαλλοδοξία των φονταμενταλιστών.

Οι υποστηρικτές της LGBTQI+ κοινότητας και διεθνείς εθελοντές πολεμούν στο πλάι των Κουρδικών δυνάμεων κατά του ISIS. Το όνομα της είναι "The Queer Insurrection and Liberation Army", ή αλλιώς TQILA, (Ο Κουήρ Στρατός Εξέγερσης και Απελευθέρωσης). Το αναρχικό κίνημα International Revolutionary People's Guerrilla Forces (IRPGF) ανακοίνωσε την δημιουργία της στρατιωτικής μονάδας τη Δευτέρα. Στο πανό τους αναφέρεται: «Πυροβολούμε πίσω! Αυτοί οι πούστηδες σκοτώνουν φασίστες!»

Το IRPGF είναι μια μονάδα του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, που αποτελείται από ξένους πολεμιστές που πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν κατά του ISIS. Ιδρύθηκε μόλις τον Απρίλιο, δύο μήνες πριν το τελικό στάδιο της Κουρδοαραβικής επίθεσης με υποστήριξη από την συμμαχία των ΗΠΑ, για την απελευθέρωση της ανατολικής πόλης Ράκκα.

Μια δήλωση της ομάδας στο Twitter ανέφερε πως τα μέλη της «έχουν σκοπό να διαλύσουν το δίπολο των φύλων και να βοηθήσουν την επανάσταση των γυναικών, καθώς και την ευρύτερη σεξουαλική επανάσταση».

Παραμένει άγνωστο πόσοι θα συμμετέχουν στη μονάδα και πόσοι είναι μέλη της LGBTQI+ κοινότητας. Ο Heval Rojhilat που μίλησε εκ μέρους της στρατιωτικής μονάδας στο Newsweek, δεν αποκάλυψε αριθμούς για λόγους ασφαλείας. «Πολλοί από τους συντρόφους είναι από τηςν LGBT*QI+ κοινότητα» λέει. «Ήδη μαχόμαστε στη Ράκκα.»

Η ομάδα συστάθηκε, καθώς τα μέλη της «έβλεπαν τρομαγμένα τις φασιστικές και εξτρεμιστικές δυνάμεις στον κόσμο να επιτίθενται στην queer kοινότητα και να δολοφονούν αναρίθμητα μέλη της, αναφέροντας πως είναι "άρρωστοι" και "αφύσικοι".»

Τα Δικαστήρια της Σαρία έχουν αποφανθεί πως η ομοφυλοφιλία είναι πρωτεύουσα προσβολή και κανείς αξίζει μια σοβαρή και φονική τιμωρία. Αν η τζιχαντιστική οργάνωση χάσει τη Ράκκα θα σημάνει το τέλος του ελέγχου της πάνω σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού σε Ιράκ και Συρία.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο βαθιά έχει μπει η LGBTQI+ στρατιωτική μονάδα στη μάχη της Ράκκα, αλλά αν το νέο τάγμα βοηθήσει να πέσει το καλιφάτο, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο γλυκές νίκες για τα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας!


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή