ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΕΣΒΙΩΝ, ΓΚΕΙ, ΑΜΦΙ Κ ΤΡΑΝΣ.

953 Views
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΕΣΒΙΩΝ, ΓΚΕΙ, ΑΜΦΙ Κ ΤΡΑΝΣ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΕΣΒΙΩΝ, ΓΚΕΙ, ΑΜΦΙ Κ ΤΡΑΝΣ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΕΣΒΙΩΝ, ΓΚΕΙ, ΑΜΦΙ Κ ΤΡΑΝΣ.

Δ.Τ. Με το Λευκό Πύργο φωτισμένο γι’ ακόμα μια φορά στα χρώματα του ουράνιου τόξου έπεσε η αυλαία για το 4ο Thessaloniki Pride.
Η προοδευτική και δημιουργική Θεσσαλονίκη έστειλε και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης κι αποδοχής της κοινότητας των λεσβιών, γκέι, αμφί και τρανς (LGBT) και γενικά προς κάθε διαφορετικότητα με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Το μήνυμα αυτό είχε πρωτίστως αποδέκτες τους θεσμούς της κοινωνίας μας (πολιτειακούς, πολιτικούς, πνευματικούς), οι οποίοι καλούνται να κάνουν περισσότερα και γρηγορότερα βήματα προς την κατάργηση των συστημικών διακρίσεων για τους LGBT πολίτες.
 
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του Pride Forum επεσήμανε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και κάλεσε σε ενότητα το LGBT κίνημα, ώστε να αξιοποιηθούν οι αισιόδοξες προοπτικές, ενώ βουλευτές και βουλεύτριες από το ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, καθώς και εκπρόσωποι πολλών προξενικών αρχών, με τη συμμετοχή και την παρουσία τους στο forum και την παρέλαση στήριξαν το θεσμό και ενίσχυσαν τις προοπτικές της θεσμικής ισότητας.
 
Το χρώμα και ο παλμός ήταν κυρίαρχα τόσο στο υπαίθριο πάρτι της Παρασκευής στην πλ. Μοριχόβου, όσο και στη μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου που έφτασε και φέτος τις 10.000 κόσμου και γέμισε με χαρά, ενθουσιασμό και περηφάνια τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες. Δυστυχώς αυτό το κλίμα δεν μπόρεσε να συνεχιστεί και στη συναυλία μετά την παρέλαση λόγω της βροχής που ματαίωσε ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με μεγάλες φιλοδοξίες.
 
Παρά την ακύρωση της συναυλίας οι τελικές εντυπώσεις παρέμειναν θετικότατες για το φεστιβάλ στο σύνολό του, που συνέβαλε στην ανάπτυξη του θεσμού με τρεις κυρίως τρόπους:
-        Ο μεγάλος καλλιτεχνικός θεσμός της Μπιενάλε ενέταξε στα πλαίσιά του την Ταυτο-ετερό-τητα, έκθεση για την έμφυλη και σεξουαλική ετερότητα, σε ένα εικαστικό γεγονός χωρίς προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι το τέλος Ιουλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
-        Για πρώτη φορά το Thessaloniki Pride ήταν προσβάσιμο για τα άτομα κάθε αναπηρίας, ενώ υπήρχε κατά περίπτωση μετάφραση ή διερμηνεία στα αγγλικά για τους μη ελληνόφωνους επισκέπτες.
-        Η αισθητική της παρέλασης αναβαθμίστηκε φτάνοντας τα στάνταρ μεγάλων ευρωπαϊκών pride με τη συμμετοχή εντυπωσιακών αρμάτων και πολύχρωμων πλακάτ και μπαλονιών.
.
Οι συντελεστές του Thessaloniki Pride ευχαριστούν τον κόσμο που το στήριξε και ανανεώνουν το ραντεβού για το 2016.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 764 Views

Με τη λέξη Καϊμάκι ή Kaymak στα τουρκικά,  ο νους μας πηγαίνει στις φουσκάλες που σχηματίζει ο μερακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη. Απ αυτήν την αφράτη λοιπόν και παγωμένη κρέμα  που μοιάζει με χιόνι, παίρνει το όνομά του το τρίτο σε υψόμετρο βουνό της Ελλάδας, ο Βόρας,  γνωστός σε όλους μας ως ΚαϊμάκτσαλανΓράφει η Ελένη Γιαννακίδου* (+photos) για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή