Προπηλακισμοί και επιθέσεις στην Γεωργία για την γκέι περιεχομένου – ταινία «Και Τότε Χορέψαμε»

1287 Views
Προπηλακισμοί και επιθέσεις στην Γεωργία για την γκέι περιεχομένου – ταινία «Και Τότε Χορέψαμε» Προπηλακισμοί και επιθέσεις στην Γεωργία για την γκέι περιεχομένου – ταινία «Και Τότε Χορέψαμε»

 

.


Από επιθέσεις και βία ακροδεξιών και φανατικών χριστιανών στιγματίστηκε η πρεμιέρα της ταινίας που πραγματεύεται την ερωτική σχέση δύο ανδρών στη Γεωργία.


Στην πρεμιέρα της πρώτης ταινίας για έναν γκέι έρωτα στη Γεωργία «And Then We Danced» ένα εξαγριωμένο πλήθος περίπου 500 ατόμων προσπάθησε να εισβάλει σε σινεμά της Τιφλίδας.


Όι άνθρωποι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν την ταινία προπηλακίστηκαν ενώ δεν έλειψαν και οι σωματικές επιθέσεις - παρά την παρουσία αστυνομικών που με πλήρη εξάρτυση είχαν σχηματίσει μία αλυσίδα μεταξύ των διαδηλωτών και της εισόδου του κινηματογράφου.


«Όταν είπα στη μητέρα μου πως ήμουν γκέι, μου είπε μου είπε πως ευχόταν να ήμουν νεκρός ή να μην είχα γεννηθεί ποτέ. Προτιμότερο θα ήταν να μην έχουμε γιο, από το να έχουμε κάποιον σαν εσένα» λέει ο 20χρονος Lasha κρατώντας τη μέση του Beka σε ένα ερημικό πάρκο του Τμπιλίσι.
 


Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Και Τότε Χορέψαμε» (And Then We Danced του Levan Akin, γεωργιανο-σουηδικής παραγωγής.


Η ταινία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γεωργία όπου μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας είναι ομοφοβικό, τη στιγμή που ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε διάκριση με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.


Η Γεωργιανή Ορδόδοξη εκκλησία, αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από τα επεισόδια βίας. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως η ταινία ήταν μία προσπάθεια αλλαγής «συνείδησης» των Γεωργιανών και «νομιμοποίησης του αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας». Κι αυτό εν μέσω ενός νέου σκανδάλου που συνταράσσει την γεωργιανή Εκκλησία, μετά την αποκάλυψη πως ιερέας κατηγόρησε - και, μάλιστα, ζωντανά σε εκπομπή, ανώτατο κληρικό για «συμμετοχή σε ομοφυλοφιλικές πράξεις».

H ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τα Χριστούγεννα.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο