Φρενίτιδα από γάμους ομόφυλων ζευγαριών μετά τα μεσάνυχτα στην Αυστραλία

807 Views
Φρενίτιδα από γάμους ομόφυλων ζευγαριών μετά τα μεσάνυχτα στην Αυστραλία Φρενίτιδα από γάμους ομόφυλων ζευγαριών μετά τα μεσάνυχτα στην Αυστραλία

Μόλις πέρασαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και μπήκε η Τρίτη, δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης σε όλη την Αυστραλία, καθώς τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ πολιτών του ίδιου φύλου.


Μεταξύ των πρώτων ζευγαριών που αντάλλαξαν όρκους, ο ήταν και ο σπρίντερ Craig Burns και ο σύντροφός του, ο αθλητής Luke Sullivan, που παντρεύτηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κι αυτό γιατί μόλις πέρασαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και μπήκε η Τρίτη, δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε όλη την Αυστραλία, την 26η χώρα στον κόσμο που προχωρεί στην κίνηση αυτή.

«Ήταν μαγικό» δήλωσε η Diana Ribeiro μετά τον γάμο της με τη Deanne Ribeiro το πρώτο λεπτό της Τρίτης. «Για μένα, η Deanne ήταν πάντα η γυναίκα μου, η αγάπη της ζωής μου και αυτό που έγινε σήμερα δεν θα το αλλάξει αυτό, στην πραγματικότητα είναι θέμα ισότητας και νομιμότητας».

Η βουλή της Αυστραλίας ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφύλων τον Δεκέμβριο, έπειτα από εθνική έρευνα που έδειξε πως η πλειοψηφία των πολιτών ήταν υπέρ της κίνησης αυτής. Οι πανηγυρισμοί, η ικανοποίηση και η ανακούφιση, όταν πέρασε ο νόμος, ήταν ατελείωτοι. Σε ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας, η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη μέχρι και πριν από μόλις 20 χρόνια.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η αιώνια πάλη του Εγώ και του Εσύ στη ραδιοφωνική παράσταση «Το Πάτωμα». Από τη Σωφέρ Θεάτρου, Ζωή Ταυλαρίδου.
Η αιώνια πάλη του Εγώ και του Εσύ στη ραδιοφωνική παράσταση «Το Πάτωμα». Από τη Σωφέρ Θεάτρου, Ζωή Ταυλαρίδου.
με 0 Σχόλια 1154 Views

Έτσι νικιέται το σκοτάδι, από μέσα προς τα έξω. Και μπορούμε πλέον να είμαστε Άνθρωποι. Μην τη χάσετε ένα ραδιοφωνικό θεατρικό επίτευγμα…Γράφει η Σοφέρ Θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή