Σάλος από γκέι φιλιά σε κυπριακή παράσταση.

1083 Views
Σάλος από γκέι φιλιά σε κυπριακή παράσταση. Σάλος από γκέι φιλιά σε κυπριακή παράσταση.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σωτήρας αποφάσισε να μην παραχωρήσει το δημοτικό θέατρο για την παρουσίαση της παράστασης «Cock» - Αντιδράσεις από τον υπουργό Παιδείας και από την Οργάνωσης ΛΟΑΤ «Accept» - Στο πλευρό του Δήμου η Εκκλησία


Ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σωτήρας στη Κύπρο αποφάσισε να μην παραχωρήσει το δημοτικό θέατρο για την παρουσίαση της παράστασης «Cock» από ντον ΘΟΚ (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου) λόγω αντιδράσεων από την εκκλησιαστική επιτροπή της πόλης αλλά και πολίτες που θεωρούσαν ότι αποτελεί προσβολή στα ήθη, μια θεατρική παράσταση στην οποία περιλαμβάνονται ομοφυλοφιλικά φιλιά μεταξύ των ανδρών ηθοποιών. 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ΘΟΚ, από τον υπουργό Παιδείας και από την Οργάνωσης ΛΟΑΤ «Accept». Ο γειτονικός Δήμος Δερύνειας με απόφαση του δικού του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να φιλοξενήσει την παράσταση στο δικό του δημοτικό θέατρο.
Ο Δήμαρχος Σωτήρας καλεί όσους αντιδρούν να σεβαστούν απλά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Γιώργος Τάκκας, είπε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «δεν έχει να κάνει τόσο με το θεατρικό έργο, όσο με τις έντονες αντιδράσεις που ακούστηκαν και τις αναφορές για προσπάθεια μερίδας ατόμων να σαμποτάρουν τη παράσταση».
«Σκοπός της απόφασης αυτής ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο να διαφυλάξει τον ίδιο το Δήμο, ώστε να μη γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων, με συνεπακόλουθο τελικά την περισσότερη αρνητική εικόνα του Δήμου», είπε.

Η παράσταση «Cock» παίζεται εδώ και δυο μήνες στην Κύπρο και σύμφωνα με τον  ΘΟΚ αγαπήθηκε και να αγκαλιάστηκε από το κοινό. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο θεατρικό έργο παρουσιάστηκε με επιτυχία σε πολλές χώρες, όπως την Αγγλία, την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Ισπανία και τις  Φιλιππίνες.
 Η παραγωγή του ΘΟΚ «Cock» θέτει σε πρώτο πλάνο ζητήματα ταυτότητας, αγάπης και σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.
Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Το Δωμάτιο με τις Πεταλούδες» φέρνει νωρίτερα την άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα.
«Το Δωμάτιο με τις Πεταλούδες» φέρνει νωρίτερα την άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα.
με 0 Σχόλια 1347 Views

Μια βόλτα στην αγγλική εξοχή, ένας έρωτας στην τρίτη ηλικία και ήρωες που θα λατρέψεις συνθέτουν τον νέο κόσμο της συγγραφέως των εκατομυρίων αντιτύπων.  Διάβασε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή