Σε αυτές τις χώρες παραμένει έγκλημα και τιμωρείται -ακόμα και σήμερα- να είσαι ομοφυλόφιλος

338 Views
Σε αυτές τις χώρες παραμένει έγκλημα και τιμωρείται -ακόμα και σήμερα- να είσαι ομοφυλόφιλος Σε αυτές τις χώρες παραμένει έγκλημα και τιμωρείται -ακόμα και σήμερα- να είσαι ομοφυλόφιλος

 Σε αυτές τις χώρες παραμένει έγκλημα και τιμωρείται -ακόμα και σήμερα- να είσαι ομοφυλόφιλος.

Βρισκόμαστε στο 2017, η ομοφυλοφιλία θεωρείται όχι μόνο νόμιμη, αλλά και ηθικά αποδεκτή σε μια μεγάλη μερίδα του πλανήτη, όμως ορισμένες χώρες συνεχίζουν να τιμωρούν τους ανθρώπους που έλκονται από το ίδιο φύλο. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και με θάνατο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε 72 χώρες του πλανήτη – από αυτές, στις 27 απαγορεύεται μόνο η συνεύρεση μεταξύ ανδρών, ενώ στις υπόλοιπες 45 παράνομη είναι και η ομοφυλοφιλία μεταξύ γυναικών.

Οι χώρες που τιμωρούν τους γκέι και τις λεσβίες με θάνατο είναι το Ιράν, το Σουδάν, η Σαουδική Αραβία και η Υεμένη, αν και η θανατική καταδίκη εφαρμόζεται και σε περιοχές της Σομαλίας και της Νιγηρίας. Στην Συρία και το Ιράκ η ομοφυλοφιλία δεν τιμωρείται με θάνατο, όμως οι εκτελέσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο κυρίως από ομάδες εξτρεμιστών, όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Η δυνατότητα να τιμωρηθεί κάποιος ομοφυλόφιλος σε θάνατο είναι υπαρκτή και στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και την Μαυριτανία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι έχουν καταδικαστεί άνθρωποι για συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων του ιδίου φύλου. 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή